Saját 2. évad 10. rész: Return to Orto Plutonia

SuperGalaxys

Újra Orto Plutonián

„A gonosz olyan, mint a víz; bejut a legkisebb résbe is.”

Ismét fagyos a helyzet Orto Plutonián! A nemrégiben lezajlott háború után a Talz fajnak ítélt planétán most talán újra krízishelyzet kezd kialakulni. Mikor Papanoida báró elveszti a kapcsolatot az Orto Plutonia-i nagykövetséggel, újabb háborútól tartva a Köztársasághoz fordul segítségért. A Szenátus végül klón testőrséggel szenátorokat és jediket küld a bolygóra, hogy rendezzék a helyzetet…

 

Érkezés

Egy Nu-osztályú hajó, és két jedi vadász száll el az Orto Plutonia felé. Látjuk, ahogy landolnak a bolygón. A Nu-osztályú hajóból kilép Padmé hidegre öltözve, és megjegyzi a mögötte érkező Chu Chi-nak és Tchsi Nach-nak, hogy eléggé rossz időt fogtak ki. A szenátorok mögül kilenc klón lép ki, akik vörös jelzéseket viselnek. Tschi Nach egy férfi pantorai követ, megjegyzi, hogy itt mindig ilyen idő van. Ekkor érkezik a két jedi: Kit Fisto és Plo Koon. Kit köszönti a szenátorokat a bolygó trópusi övezetében. Padmé köszön a jediknek. Plo azt mondja, hogy a falu nincs messze, és javasolja, hogy induljanak. Fisto az után érdeklődik, hogy hol van a protokolldroidjuk, mivel a Talzok nem beszélik a nyelvet. Padmé erre hátraszól Thripionak, aki szépen lassan lemászik a rámpán. Azzal mentegetődzik, hogy nem igazán szereti a hideget. Plo azt mondja, hozzák ki a robogókat, és indulnak.

 A robogók megérkeznek a Talzok falujának bejáratát megelőző völgybe. A lények faluja egy hegybe van építve, és egy magas sziklakeretes kapu a bejárat. Ott két Talz őr áll. A köztársaságiak leszállnak a robogóikról, és odalépnek hozzájuk. Padmé Thripion keresztül elmondja, hogy szeretnének beszélni a törzsfőnökkel, mivel megszakadt a kapcsolatuk az itteni nagykövetséggel. Az őr szomorúnak tűnik, és int a szenátoroknak, a klónoknak és a jediknek, hogy kövessék a hegy belsejében lévő falu felé. A másik őr kinn marad, és körülnéz. Ekkor a hó szintjéről látjuk, amint egy fekete csizma tapos a fehér takaróra. Egy recsegő hang azt mondja az őrnek: „Engedj be!” A Talz a fejét csóválva jelzi, hogy nem akarja, mert most nem lehetséges, ám ekkor a torkához kap, és felemelkedik. Egy koppanás után a holtteste a földre hullik, és egy fekete ruhás ember, akit továbbra is csak a térdéig látunk, átlép felette. Azt is látjuk, hogy kommandódroidok fémlábai követik őt.

 A szenátorok és kíséretük beérnek Thai Sen fogadótermébe. A kőből és jégből készült, kör alakú helyiségnek szintén magas ajtaja van, középen tűz ég. A fal mellett ülőhelyek vannak, és fent ablakok találhatóak, melyek egy folyosóra nyílnak. Szóval ilyen aulához hasonló berendezésű. A törzsfőnök szintén szomorúnak tűnik. Csak akkor emeli fel a fejét, mikor az őr érkezik, és azt mondja Talzul, hogy vendégei érkeztek. Int nekik, hogy üljenek le. Fisto odasúgja Plonak, hogy zavart érez az Erőben. A másik jedi viszonozza, és gyanakvóan tekint az ablakok felé. Padmé Thripioval tolmácsolva megkérdezi, hogy mi történt a nagykövetséggel. A Talz főnök azt mondja, nem tudja, és maga elé bámul. Miután Thripio tolmácsolja a választ, Chuchi a főnök másik oldalára ül, és azt mondja, hogyha baj van, elmondhatja, mert biztonságban vannak. A főnök körbepillant, és végül bevallja, hogy Szeparatista megszállás alatt vannak, és hogy a droidok egy bázist létesítettek a nagykövetség helyén. Mikor Thripio fordít, láthatjuk, hogy egy sötét folyosón, az aulába nyíló ablak mögé egy fekete csuklyás alak lép. Fisto összeszorítja a szemhéját, és hirtelen Ploval együtt kirántja fénykardját. Ekkor azonban az ablakokból vörös lézernyalábok érkeznek, és végeznek a klónokkal. Fisto és Plo megpróbálják fedezni a szenátorokat, ám ekkor Thai Sen törzsfőnök a torkához kap. Felemelkedik a levegőbe, majd végül holtan zuhan a földre. „El innen!”, ordítja Plo, majd a szenátorokat fedezve kirohannak a falu kijárata felé. A csuklyás alak leugrik a földre, és bekapcsolja a kommunikátorát. „Lavinát!”, mondja. Egy kommandódroid a völgy egyik oldalán vettemvettemezik, majd egy rakétavetővel indít egy rakétát a robogók feletti domboldalra. A köztársaságiak éppen akkor érnek ki. A jedik gyorsan a lavina útjába ugranak, és megpróbálják átdobni a szenátorokat az omlás túloldalára az Erő segítségével, de nem elég gyorsak, így őket elcsapja a lefelé zúduló hótömeg, a menekítendők pedig visszazuhannak a hóba.

 Szabadulás és párbaj

A börtöncellák egy szűk folyosó egyik oldalán nyílnak, két B2-es droid hurcolja oda a szenátorokat, és be is veti őket az egyik sugárpajzzsal védett zárkába. A szuper harci droidok mögött pedig Dooku tanítványa érkezik. Karba teszi a kezét. Padmé felemeli a fejét, és ránéz. Kiabálva kérdezi, hogy hogyan voltak képesek ide is bejutni. A sötét jedi sötéten felkacag, és ahz6t mondja, hogy a talzoknak megvan az a tulajdonságuk, hogy könnyen befolyásolhatóak, ha eléggé rájuk ijesztenek. ’De most én kérdezek.’, kezd új mondatot. ’Ha minden igaz, önök hozzáférnek néhány igen fontos információhoz a köztársasági hadak mozgásáról…’

 Egy óriási hókupacot látunk, mely elzárja a talzok falujába vezető völgy száját. Ekkor az oldalából egy kisebb hómennyiség röpül le, és a keletkező lyukból előkászálódik Kit Fisto. Miután lerázta fejéről a havat, elkezd kotorászni, miközben tárát keresi. Ekkor azonban egy másik ponton is „kirobban” a hófal, s a kel dor mester is előlép. Fisto abbahagyja az ásást, és azt mondja Plonak, hogy ki kell szabadítaniuk a szenátorokat. A kel dor erre azt mondja, hogy először is egy fedett helyet kell találniuk, mert amíg így tombol a hóvihar, lehetetlen lesz átmászniuk a lavina torlaszán. Fisto egyetért, és a néhány száz méterre lévő hegyoldalban tátongó nyílás felé mutat. Plo bólint, majd arra indulnak.

 Közben Dooku tanítványa továbbra is a szenátorokat vallatja. Azt mondja, hogy áruljanak el információkat a hadsereg létszámáról, az utánpótlási vonalakról, és a hadsereg bővítésére vonatkozó tervekről. Tschi felpattan, és kijelenti, hogy nem fognak semmit elárulni. Mondata végén azonban torkára szorul a keze, és a levegőbe emelkedik. ’Hát jó, szenátorok!’, mondja a tanítvány. ’Ha nem lehet veletek békésen tárgyalni, erőszakhoz kell folyamodnunk…’, és fokozza a szorítás erejét. ’A hadsereg adatait!’ A két szenátornő tehetetlenül figyeli, hogy vergődik egyre erőtlenebbül Nach. Ekkor azonban az egyik mellékfolyosó szájánál lévő konzolnál ülő droid szól, hogy megtalálták a jediket. A sötét lovag ekkor nekivágja Nachot a sugárpajzsnak, majd elengedi, és a konzolhoz lép. A droid folytatja; azt mondja, az említettek az egyik barlang bejáratánál vannak. Dooku tanítványa (a továbbiakban Dt) szeme összeszűkül, és ismét a szenátorokhoz fordul, akik most sérült társukat támogatják. ’Mindjárt visszajövök, szenátorok’, mondja nekik. ’Ne haragudjanak, hogy megvárakoztatom magukat, de két jedit kell elintéznem!’, azzal elmegy.

 Eközben Fisto a barlangban keresgél valamit. Ekkor az egyik járatból kilép Plo, egy kis fával a kezében. Azt mondja, ez valószínűleg egy talz raktár volt, vagy még mindig az. A kel dor rerekja a fát, Fisto pedig a fénykardjával meggyújtja. Ekkor mintha egy árnyék suhanna el a fejük felett. Ekkor a barlang kijárata felé lévő oldalukon leesik egy kő a plafonról. Odaszaladnak, és lehajolnak, ám ekkor a hátuk mögött két vörös fénykard aktiválódik. Harcba szállnak. Dt először mindkettőjük ellen harcol egyszerre, ám érzi, hogy két ilyen képzett mester túl sok neki, így egy megfelelő pillanatban eltaszítja Fistot, aki így nekirepül a falnak. Plo Koon egymaga már nehezebben boldogul a két villogó fénykarddal, de még állja a sarat. Mikor összeakad a kardjuk, Fisto újra felbukkan.

 Eközben Tschi Nach a cella egyik sarkában kuporog, a két szenátornő háttal ül neki, és körbeveszik. Ezt azért csinálják, mert a követ épp a cella hófalában ás, egy vezetéket keresve. Suttogva odaszól Padménak, mire az átnyújtja neki azt a kis fémpengéjét, amivel a Geonosison is kiszabadult. Nach elvág egy vezetéket, mire a sugárpajzs megremeg. ’Megvan?’, kérdezi Chu Chi hátra se fordulva. ’Igen!’, suttogja a kérdezett, majd a szoba közepére megy. Javasolja, hogy készítsenek tervet. Egy B1-es droid sétál a cella folyosóján, amikor hirtelen a sugárpjazs kikapcsol mellette. ’Hé!’, kiáltja, s belép a cellába, ám Nach a jó pillanatban újra aktiválja a pajzsot, így az félbevágja a droidot, és a sugárvetője beesik hozzájuk. Felkapja, majd int a szenátoroknak, hogy kövessék. Akkor már vörös riadót fújtak, így gyorsan kell szaladniuk. Tschi átadja a fegyverét Padménak, mialatt ő az egyik konzolnál megpróbálja megnézni, hol vannak ők, és hol van a kommunikációs egység. Ám miközben ő ezt csinálja, droidok érkeznek. Padmé elkezdi lőni őket, és hármat le is szed. Nach ekkor megtalálja a térképet, és megállapítja, hogy két szinttel fölöttük van egy kommközpont. Padmé előugrik, és lelövi a maradék két droidot, majd elszaladnak abba az irányba.

 A két jedi még mindig harcol ellenfelével, aki most Plo kezéből löki ki a fénykardot, és taszítja el. Fistot újult erővel támadja, és lefegyverzi, majd a Ploval átellenes falnak löki. Ezután magához húzza fénykardjaikat, majd fojtogatni kezdi őket. A két jedi összenéz, majd néhány másodperc múlva összegyűjtik minden erejüket, és kiszabadulnak a szorításból. A hatalmas ellenlökéstől Dt elesik, mire Plo felkapja, és a falhoz vágja. Ezután Fisto veszi át felette az irányítást, és a barlang felé eső részéhez vágja. Ezt még megismétlik párszor, majd együttes erővel a földhöz csapják. A már rendkívül csapzott ruházatú Dt csak vergődik, de mikor a jedik hozzálépnek, felpattan, és újra harcba száll velük. (epikus zene be)

 A küzdelem vége

A szenátorok közül már mindenkinek van a droidoktól zsákmányolt sugárvetője, és most ezekkel rohannak végig a bázis folyosóin. Ha ellenségbe botlanak, goyrsan el tudják intézni. hamarosan el is érik a kommközpont ajtaját. Padmé szétlövi az ajtót védő sugárpajzs generátorát, majd belépnek. Ott azonban hat kommandódroid van, akik gyorsan fedezékbe vetik magukat a konzolok mögé, majd onnan nyitnak tüzet a három érkezőre. Ők is beugranak egy-egy számítógépház mögé. Mindhárman elintéznek egy-egy droidot, ám az egyik előretör, és miután Chu Chi kilövi a fegyvert a kezéből, rátámad Padméra. Tschi Nach megpróbálja lelőni, ám észreveszi, hogy kifogyott a tára. Így puszta kézzel ugrik a Padmét fenyegető kommandódroid nyakának, aki nem tudja lerázni magáról. Egyik társa a segítségére siet, és ő le is rántja, majd a földhöz vágja a követet. A harmadik droidot Padmé intézi el. Közben Chu Chi odaugrik az egyik konzolhoz, és hívja Wolffe parancsnokot a bolygó feletti cirkálón. Azt mondja neki, hogy szeparatisták érkeztek a bolygóra, és sürgősen segítségre van szükségük. Ekkor azonban egy töltény eltalálja a kommunikációs pultot, mire az leáll. A cirkálón az adást hallgató Wolffe kiadja a parancsot a támadásra.

 

Eközben a barlnagban a csata tovább folytatódik. Dt egyre haragosabb lesz, így egy jó vágással megsérti Fisto jobb vállát, majd eltaszítja. A nautoli azonban társának dobja fénykardját, aki így kettő fegyverrel harcolhat ellenfelével, aki ismét visszaszorul. Mikor összeakadnak kardjaik, és Plo kezd fölülkerekedni, Dt kitör. Egy hatalmas ordítás közepette tizenöt méterre taszítja Fistot és Plot, ráadásul meggyengíti a plafonon lévő sziklákat és cseppköveket. Újult erővel ront a földön lévő jedikre, ám nem tudja irányítani erejét, így mikor lecsapni készül, ismét eltaszítja őket magától. Haragjában minden erejét felszabadítja, és elkezdi beomlasztani a barlangot. A jedik kirohannak, épp mikor a nagy kőtömeg alatt eltűnik Dt. Mikor feltápászkodnak, ámulattal nézik az óriási kőrakást, melyet egyetlen ember ereje hozott létre. Egy emberé, aki nem tudta irányítani a Sötét Oldalt.

 Eközben a csata a kommközpontban tovább dúl. Az ajtón rohamdroidok özönlenek be, és Padmé nem tudja leszedni a Tschi Nachkal játszadozó kommandódroidokat. Végül az egyik a földhöz vágja a követet, majd lelövi. Miután ő meghalt, a rohamdroidok ismét megrohanják a két szenátort.

Eközben Wolffe parancsnok nyolc LAAT/i-vel érkezik. A pilóta jelenti, hpogy bemérték az adás helyét. Wolffe kiadja a parancsot a tüzelésre. A pilóta kilő egy rakétát, ami beomlasztja az alagutat, így a jég-és hó tömörítéséből készült plafon a küzdők nyakára omlik. Chu Chi felnéz, és látja a záporozó lézertöltényeket, amik elintézik a droidokat, majd Wolffe parancsnok szállítója leereszkedik, és a klónok felsegítik rá a szenátorokat.

 A klónok megérkeznek a jedikhez, és leszállnak. Plo odalép Wolffehoz, és megköszöni, hogy segítettek. A parancsnok azt mondja, hogy a szenátoroké az érdem, mivel ők küldtek segélykérő üzenetet. A mögötte álló Padmé és Chu Chi elmosolyodik. ’Örülök, hogy vége van ennek.’, mondja Plo. Ekkor a háttérben háttal álló, a barlang felé néző Fisto odaszól a kel dornak. Ő mellé lép, és megnézi mi a helyzet. A barlang bejáratát torlaszoló sziklákról kavicsok, és por hull alá. Dörgések, majd egy ordítás hallatszik, és egy hatalmas kődarab repül ki a torlaszból. Ez eltalálja az egyik LAAT/i-t, ami felrobban. A szikla helyén tátongó nyílásból előtűnik Dt. Leugrik a földre, majd elkezd szaladni. Néhány klón elkezdi lőni, ám a következő pillanatban mind felemelkednek, majd nekicsapódnak a csapatszállítók oldalának. Fisto kiadja a parancsot a visszavonulásra, mire az összes szállító felemelkedik, és elszáll. Dt térdre rogy, majd megpróbálja elérni őket az erővel, de szörnyen kimerült. Bekapcsolja kommunikátorát, és kiad egy parancsot: ’Jöjjenek!’

 Egy szeparatista flotta lép ki a hiperűrből a bolygó felett. A zászlóshajón a taktikai droid egy parancsot ad ki: ’Új célpont: a Pantora!’…

Orto Plutonia

Remélem tetszett ez a rész, ahol visszatért ez a hivatalos sorozat első évadjában látott helyszín. Ezúttal azonban nem a talzokkal való kapcsolat, hanem a szeparatista taktika részeként megszállt világ szempontjából láthattuk ezt a helyszínt. Remélem elnyerte tetszéseteket;)

Értékelésetek: 88%

A bejegyzés trackback címe:

https://clonestories.blog.hu/api/trackback/id/tr222711151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kav12 2011.03.04. 21:42:47

Nagyon király a rész, a két csata, nem hanyagoltál el semmit, semmit sem bíztál a véletlenre, semmi hiba nem volt ezekben, az előzmények, előjátékok is nagyon jók! Természetesen a Farkas Alakulatot nem hagyhattad ki :P Azonban van pár kivetnivalóm, ha megengeded :P
A Jedik honnan tudják, hogy elfogták a szenátorokat? Miért nem adtál Dt-nek egyszerűen egy nevet, pl: hadd mutatkozzam be szenátorok, Dooku tanítványa vagyok, és ez meg ez a nevem. Sokkal egyszerűbb, és jobb, mint a Dt :P Irreális a kommandó droidok elleni harc: mintha hét Delta osztagos elit kommandóst elintézne három szeparatista szenátor, akik közül eddig egy látott közvetlenül harcot. Ilyenkor érdemes belegondolni, mi van, ha csak elfogultak vagyunk :Đ lehet, hogy az én részeimben is vannak ilyenek :Đ Sőt, biztos, pl a Ziro return xĐ Hogyha felettük volt a cirkáló, azok miért nem fogtak gyanút, hogy nem jelentkeztek? :P vagy a hajónál maradt klónok, vagy kezelők. habár azokat lerohanhatták :Đ Hát, a TCW-s részek végén mindig happy end van, még trilógiáknál is, illetve: majdnem mindig (pl mortis trilógia 2. rész, bár ott is Ahsoka "feltámadása" miatt) a sima TCW részekben is legtöbbször, és nálunk is. De most nagyon utaltál a duológia kövi részére :Đ
NAGYON TETSZIK A DIZI!!!!! :Đ Nagyon szeretem, hogy mindig a részeidhez illő dizit csinálsz :P :Đ

kav12 2011.03.04. 21:45:14

Ááá..! Értékelés lemaradt:
Csodás rész, látványilag nagyon jól elképzelhető, jól részleteztél mindent, a talzok "szomorúságát", megfélemlítését, és minden egyebet!
Úgy össz-vissz: 87%
Észrevetted, hogy most komolyabban értékelek? :/ :Đ Remélem nem baj. Ez nem azt jelenti, hogy lejjebb viszem az értékelést... És a kérdések nem tartoznak ebbe, mivel azokat bármikor egy 'látható, de én nem vettem észre' bizonyítékkal és leírott formában bizonyíthatsz, mivel én sem vagyok tévedhetetlen :) :P

SuperGalaxys · http://clonestories.blog.hu/ 2011.03.05. 10:20:13

@kav12: Bejegyezlek!
1. Mikor a kommandódroidokra rontottak, velük volt a meglepetés ereje :P És ráadásul, mikor már kapcsoltak, akkor alig tudták őket elintézni. És honnan tudod, hogy egy későbbi részemből nem derül ki, hogy mindannyian láttak már harcot? xP

Amúgy bejegyezlek!

Wilwarin · http://www.gportal.hu/elfportal 2011.03.07. 17:49:47

Ó, de jó! Újra van rész! :P :P :P
Nagyon tetszik :D Örülök Orto Plutoniának, mindigis szerettem ezt a bolygót. És a következő célpont a Pantora... izgalmasan hangzik ;) Plo és Fisto jól nyomták, akárcsak a szenátorok és a Farkas Alakulat :D
És ez a Dt igazán kemény fickónak tűnik :P
Várom a következő részt!!! ;)
88%

NeSsoN 2011.03.12. 20:14:23

hmmm ez igazán... ismerőőss :D nem ezt irtuk eggyütt????? 100%

SuperGalaxys · http://clonestories.blog.hu/ 2011.03.13. 15:00:27

@NeSsoN: De igen :P És úgy tűnik tetszett mindenkinek az ötletünk :P Bejegyezlek!

NeSsoN 2011.03.13. 21:12:04

@SuperGalaxys: zsirkirályok vagyunk :D:D de az alap ötlet az enyém.. tied az irás meg orto plutonia :D

Bence1997 2011.04.16. 21:47:55

hello, olvasgattam a részeidet, és nagyon jók. Ez a rész is jó lett. 90%.
Am mikor lesz új rész?

SuperGalaxys · http://clonestories.blog.hu/ 2011.04.26. 11:48:18

@Bence1997: Bejegyezlek! Hát, sajnos mostanában nincs annyira kedvem TCW részeket írni, de remélhetőleg hamarosan :)

Bence1997 2011.04.28. 17:32:26

oksa, de ha jönni fog majd a rész, akkor majd rakd fel minél előbb, okés?

zilllosarkany 2011.06.23. 12:30:26

:D naon jó, várom a folytatást :D 96%

@kav12: hogy írsz ilyen hosszú hszeket? XD XD XD

kav12 2011.06.23. 13:33:20

@zilllosarkany: Sokat olvasok, sok véleményt olvasok, és írok, kifejtem a véleményem :P Általában ennyi, de most is, láthatod, megint nem lett rövid a komment xĐ
süti beállítások módosítása