Saját 16. rész: In The First Line

SuperGalaxys

Talán kicsit furcsa, hogy a 16. rész jön, úgy, hogy még az előzménye sincs kint, amire a bevezetés utal. Ez a rész azért lesz novellaszerűen megírva, mert a Clone Wars blog történetíró versenyének ez volt a követelménye, és ezt arra írtam. Jó szórakozást kívánok, és várom az értékelést.

 Grievous eltűnt! Shaak Ti

kiszabadítása óta a kiborg

tábornok és flottája visszavonult,

így a harcokat a szakadárok

további flottái vívják. Azoban a

droidvezér eltűnésével a háború nem áll meg.

Hogy ellenőrizzék a klón

utánpótlás-zászlóaljak kiképzésének menetét,

Obi-wan Kenobi, Anakin Skywalker,

és Ahsoka Tano jedi lovagok a

Kaminora indulnak, a klónok szülőbolygójára.

Kaminon zuhogott az eső, mint mindig. Három, köpenyes Jedi lovag indult el Tipoca City hatalmas kupolájának egyik bejárata felé, a leszállóplatformon pedig asztrodroidjaik és vadászgépeik várakoztak leállítva. Ahogy beléptek a fényes, fehér folyosóra, egy hosszú nyakú, és hatalmas szemű kaminoi csatlakozott hozzájuk.

 

-         Hogy halad a most felnőtt zászlóaljak kiképzése? – kérdezte a legidősebb lovag, és amint lehúzta fejéről a csuklyát, az is kiderült ki ő: Obi-wan Kenobi.

-         Tartjuk az ütemtervet, mint mindig – jelentette különös hangján, mosolyogva a kaminoi -, kívánjátok megtekinteni őket?

-         Majd később. – válaszolta a másik felnőtt, Anakin Skywalker, és mikor a gyermek is lehúzta fejéről a kámzsát, kiderült, hogy Ahsoka Tano is vele van.

-         Ez esetben – felelte továbbra is nyugodt hangon a kaminoi – el is kísérem önöket a lakosztályaikba.

 
A bolygó körüli űr csendes volt, nem hallatszottak a tomboló viharok iszonyatos zajai, bár a nagyobb villámcsapások fénye jól látszódott, még a vastag felhőrétegen át is. Ám a nyugalmat öt világító fénypont törte meg a távolban, melyek a hiperűrből törtek ki: droid csapatszállítók. A gépek a légkör felső rétegeiben felizzottak, de ahogy beleütköztek a sötét felhőtakaróba, már csak gőzölögtek és füstölögtek. Egy pillanat alatt beleütköztek a viharos óceánba, s hatalmas csobbanással a víz tetejére estek. A hajtóműveik folyamatosan dolgoztak, így nem merültek el. Négy karomból álló csőrük kinyílt, és az egyik fémlábra egy kommandódroid lépett ki. Miután bólintott, és nyugtázta, hogy a terep tiszta, egy másik társa is mellélépett. Eközben az apró kis kabinban, tucatnyi kommandódroid ült. Hamarosan egy hologram jelent meg középen, mely Grievous tábornok kiborg testét mutatta.

-         Mi az? – förmedt rá azonnal a parancsnok droidra.

-         Megtaláltuk a megfelelő várost a csapatok landoltatásához, uram! – jelentette a droid közönyösen, mély, tagolt, szaggatott gépi hangján.

Grievous továbbra is a szokásos, dühös hangulatában válaszolt:

-         Rendben! vegyék be a leszállóplatformokat, és semlegesítsenek minden fegyvert a városban! Ha azt a területet nem tudják figyelni a radarjukkal, ott leereszkedhetünk a légkörbe! – recsegte.

-         Vettem – vettem! – igazolta vissza parancsát a droid.

 
Az átszállóhajók begyújtották legerősebb fúvókáikat, és felemelkedtek a vízfelszínről; egyenesen a kaminoi város felé repültek. Mikor elérték hatalmas gomba formájú kupoláit, tovább erősítették a hajtóműveiket, s tűhegyes acélkarmaikkal a csapatszállítók átütötték a vastag falakat, majd az iszonyú erővel dolgozó gépek szétfeszítették a fémet, s középen lyuk jelent meg, melyen azonnal tucatnyi kommandódroid ugrott be a fehér folyosóra. Szorgosan szedték vaslábaikat, és hamarosan el is értek a leszállóplatformra vezető ajtóhoz. A parancsnok most megszólalt:

-         768 és 769, keressenek egy számítógépet és kapcsolják ki a kommunikációt!

-         Értem-értem – recsegte a két megszólított egység, és elindultak a szemközti folyosón.

 Eközben a város vezérlőjében egy kaminoi és egy klón kapitány ült. A klón haja fekete, volt, és a Köztársasági Haditengerészet sötétkék egyenruháját viselte. A kaminoi egy nő volt, nyugodt, és kedvesen nézett hatalmas szemeivel.

-         Hív az őrség! – jelentette a klón, és már kapcsolta is őket. Egy kék hologram jelent meg a vetítő közepén. Az üzenet egy harcoló katonát mutatott!

-         Támadnak uram! – kiáltotta – túl sokan vannak, erősítést… - tovább nem folytathatta.

Egy másik klón, aki a vezérlő hátuljában ült, ezt jelentette a parancsnokoknak:

-         Tíz egység tart felénk!

Ahogy kiejtette a vészjósló szavakat, hallatszott, hogy kint szétlőtték a zárat, s egy pillanat múlva kommandódroidok törtek be a helyiségbe. Töltényeik ide-oda cikáztak, a klón őröket mind lelőtték, majd sugárvetőiket a két vezetőre szegezték. Az egyik gép megszólalt:

-         Adják meg magukat!

Egy másik ismét felemelte fegyverét, és szétlőtte a kommunikációs konzolt. A készülék szikrái szétszóródtak a teremben, majd egytől egyig kihunytak a padlózaton. A város elveszett…

 
A Kamino holdjának rejtekében két Lucrehulk-osztályú anyahajó lépett ki a hiperűrből. Ívelő karjaik végén lévő hangáraikból négyszárnyú landoló egységek szálltak ki, és elindultak a bolygó felé. Belsejükben droidok ezreit szállították, hogy elpusztítsák a klónhadsereg szívét és otthonát: az esős Kamino bolygót.

 
Tipoca városának leszállóplatformján az asztrodroidok már javában melegítették a vadászgépek motorját. Hamarosan megérkeztek a jedik is, s búcsút intettek a vendéglátó kaminoiaknak. Hamarosan a három gép felemelkedett, és elindult a borongós ég irányába. Anakin rápillantott radarjának kijelzőjére, és különös dologra lett figyelmes.

-         Artu! – szólt a pilótafülke előtti mélyedésben navigáló droidjának – Be van szabályozva a radar?

A droid visszacsipogott, és a fordítás alapján beszabályozta.

-         Nem értem… - dünnyögte Anakin. Ekkor Ahsoka is beleszólt rádiójába:

-         Mester! Tizenkét tárgy közeledik az űrből… - ekkor már látni is lehetett a landoló egységeket.

-         Itt vannak! – kiáltotta Anakin. Már Obi-wan is beleszólt adóvevőjébe:

-         Ezek hogy kerülnek ide? Miért nem vettük észre őket?

Anakin, aki máris az egyik hajót támadta, szűkszavúan szólt:

-         Grievous…

-         Nyilván a kommandódroidjai! – kapott észbe Obi-wan, és már ő is bevitte gépét a tűzharcba, Ahsokával együtt.

A szeparatista egységek ekkor tüzet nyitottak. Vörös lézernyalábok villantak, aztán vagy az űr, vagy pedig a felhőréteg felé repültek, a kiváló pilótákat nem találhatták el ezekkel az ormótlan ágyúkkal. Anakin jobb irányba döntötte gépét, majd megsorozta az egyik szállító oldalát. A burkolat néhol felhasadt, itt lángok törtek fel. Anakin visszafordult, és most a szárnyak tövét célozta meg, majd tovább repült az ágyúkig, és felrobbantotta őket. A lángoló szállítóhajó vészesen megingott. Anakin finoman lenyomta a torpedóvető elsütő billentyűjét, s egy rózsaszínű, izzó tűzgömbhöz hasonló rakéta röppent ki rajta. Becsapódott a hajó aljába, s egy pillanat múlva a gép felrobbant. Ahsoka és Obi-wan is elpusztított egyet.

-         Hívd Tipoca Cityt! – javasolta Obi-wan. – Értesítsd őket erről a váratlan fejleményről!

Anakin teljesítette egykori mestere akaratát, de a landolás már elkerülhetetlen volt. A barna szállítók a jediket üldözve leszálltak a hatalmas Tipoca városi platformokon, s három irányból is képesek voltak ostromolni. A jedik, kik időközben leszálltak, szomorúan figyelték, ahogy a hatalmas gépezetek vaskapui kinyílnak, és MTT szállítók lebegnek ki belőlük.

 

Tipoca belsejében, a klónok századai masíroztak ki az esőbe. Az új zászlóaljakat már most be kellett vetni. A három zászlóalj elindult a platformok irányába, majd beálltak a harcállásokba. A három jedi aktiválta fénykardját. Ahsoka vezette az északi, Obi-wan a keleti, Anakin pedig a nyugati leszállóra küldött egységeket. Az MTT szállítók „szája” kitárult, s ketrecükből droidok százait eresztették szabadon. Ezzel egy időben az egyik anyahajón, mely továbbra is a Kamino legnagyobb holdja mögött rejtőzött, egy neimoidi tiszt azonnal aktiválta a droidokat, a hologramon megjelenő Grievous parancsára. A bolygón azonnal életre kelt a géphadsereg. Az ezernyi droid megindult a „fényes” klónok felé. Ahsoka máris megindult, a klónjaival együtt. A droidsereg is megindult. Komótosan lépkedtek, és ontották a lézersugarakat. A háttérben AAT tankok támogatták őket. A köztársasági katonák, tüzérség hiányában nem tudtak védekezni az ágyúk elől. Fehér páncélok repkedtek a levegőben, robbanások rázták meg mindhárom leszállót. A klónok lassan visszaszorultak.

 

Obi-wan utasított egy tűzszerész osztagot, hogy semmisítsen meg egy transzportot. A katonák elindultak a droidok seregein át, majd megbújtak a leszállóegység mellett. A parancsnok megszólalt:

-         6-os! Robbantsa ki az ajtót!

A klón bólintott, és kiképzése eredményeként hatalmas ügyességgel osont az ajtóhoz, és helyezte el a töltetet. Mikor időzített, visszahúzódott, és a bomba robbant. A parancsnok kézjeleket mutatott a katonáinak, és máris a gigászi hajó belsejében voltak. A rengeteg láda és más tároló rejtekében haladtak előre. A raktár végében megpillantottak egy pókdroidot, mely működött, s ágyúcsövét forgatta. A parancsnok ismét intett embereinek, s az egyik egy elektrogránátot gurított a gépezethez. A pókdroid kíváncsian méregette vörös szemeivel, ám mikor analizálta, már késő volt: a gránát felrobbant. A kék villanás több kisebb gépet is megrongált, de legfőképpen a pókdroidot, aki azonnal összeesett, és már a földön feküdt. Az osztag hamarosan megpillantotta a hajó energiacelláit. Miután gondosan elhelyezték a robbanóanyagot, lyukat vágtak a falban, s kiugrottak. Miután újra csatlakoztak társaikhoz, robbantottak. A cellákból elszabaduló energia szétvetette a gép darabkáit, és ami a legfontosabb: ezernyi a belsejében (és a környezetében lévő) droidét is.

 
Eközben a klónok nagy része visszavonult. A droidok túlerejével az újoncok nem bírtak. Az utolsó védekező csapat Anakiné volt.

-         Vissza! – kiáltotta azonban ő is, s a katonák engedelmeskedtek, ám ő csak előretartotta kezeit, s az Erőre koncentrált. Egyszer csak az egyik MTT vészesen megingott. A tetején lévő irányítófülkében ácsorgó droid kiesett a járműből, mely hamarosan, lassacskán rá is dőlt. Anakin még jobban koncentrált, még erősebben támaszkodott az Erőre…

„Mozdulj meg!”, gondolta magában,”mozduljál arrébb…”

A barna szállító megcsúszott. Csak egy kicsit. De tovább mozgott…

„Gyerünk… A tenger felé! Ess bele a tengerbe!”

A maga előtt mindent elsöprő gépezet maga előtt tolt már egy AAT tankot is. Még mindig nem mozdultak többet pár méternél. Anakin az utolsó erejével még egyet taszított rajta… Aztán nem bírta tovább: elájult.

  Legközelebb mikor felébredt az esőben nézett felfelé. Látta, hogy csapatszállítók közelednek, és a fehérruhás katonáit is… Aztán megint elájult.

  Most már egy fényes helyiségben volt. Egy Kaminoi épületben, ez biztos. Felült az ágyban. Obi-wan és Ahsoka is mellette álltak, és egy orvosdroid mondott nekik valamit.

-         Nem tudom mi lehetett a baja, de már fel is épült. – recsegte. – Nézzék, már fel is ült az ágyban!

Anakin látta, hogy tanítványa és mestere odamegy hozzá, ekkor megszólalt:

-         Nyertünk? – kérdezte erőtlenül.

-         Sajnos… nem. – mondta Ahsoka szomorúan.

-         Evakuálnunk kellett – folytatta Obi-wan, - de a seregeink nagy részének ott kellett maradnia… Bevonultak a város belsejébe.

-         És a többiek? A lakosok?

-         Hát… - Obi-wan lehajtotta a fejét – Ők is visszahúzódtak.

-         De te meg! – kiáltott fel hirtelen Ahsoka, – a mélybe taszítottál egy egész konzervszállítót!

-         Aztán elájultál. – toldotta meg Obi-wan.

-         Értem. – mondta Anakin kissé erősebben – Azt hiszem, vissza kell foglalnunk Tipoca Várost!

-         És? Van terved? – tudakolta Obi-wan.

-         Természetesen… - Anakin már az ajtóban állt – van! Azzal az ablakhoz fordult. Az eső esett, mint mindig, de a bolygó körüli űr csendes volt…

 Értékelésetek (kommentbe írjátok): 92%

süti beállítások módosítása