Saját 2. évad 1. rész: Wrath of a Bounty Hunter

SuperGalaxys

Íme, az évadnyitó rész! Melyben van rablás, nyomozás, szökés, szöktetés, minden más. Remélem tetszeni fog :)

 

Könyörtelen ütközetek! Nap mint

nap százak esnek el a csatamezőn,

és még annál is többen szenvednek

a Szeparatisták megszálló akciói miatt.

Sajnos a háború nem csak a fronton

folyik. Egyre több bűnöző bukkan fel,

akik kihasználják a háború zűrzavarát.

A legtöbben gyors meggazdagodásról

álmodnak. Ám nem mindegyik...

Börtöntörés

Este van. A Köztársasági börtön tövében, egy sötét sikátorban egy fehérpáncélos Duros munkálkodik. Egy lézervágóval éppen lyukat éget a falba. Hamarosan elkészül, és kiszedi a kivágott darabot. Beugrik a résen, és így egy szennyvízvezetékbe jut. Egy infravörös szemüveget vesz fel, majd elindul. Hamarosan egy felfelé vezető szerelővájatot talál. Elkezd felfelé mászni, s hamarosan fényt pillant meg a végéről, valamint hangokra figyel fel. Két vöröspáncélos klón beszélget arról, hogy már a Coruscanti Védelmi Erőket is kiküldik a frontra. Horton Bane továbbmászik, és hirtelen kilöki a szerelőakna tetejét, kiugrik a börtön folyosójára, és lelövi a két klónt. Továbbrohan, s egy magányos őrrel találkozik. Hasba lövi, majd a nyakánál fogva a falhoz szorítja. Erőszakosan megkérdezi, hogy hol van Cad Bane, mire az őr azt válaszolja, hogy meghalt. A duros dühösen morog. A következő képnél a kamera a lábuk szintjében van. Halljuk egy sugárpisztoly hangját, majd a klón ernyedten hullik a földre. Horton odasétál az egyik falba süllyesztett számítógéphez, és kikeresi a nyilvántartásból Cato Parasittit. A következő képben már azt látjuk, hogy kinyitja az alakváltó cellájának ajtaját. "Cad Bane vagy?" kérdezi erőtlenül Cato, mire Horton egy majdnem-mel felel. Kihúzza az alakváltót a cellából, majd egy szellőzőn keresztül lelépnek.

Másnap reggel a jedi templomban meghalljuk egy beszélgetés végét Yoda és Fox parancsnok között, aki azt mondja éppen, hogy "a kiszabadítás után elhagyták az épületet." A hologram eltűnik, és a szobába belép Windu, Obi-wan, és Anakin. Yoda feléjük fordul, és elmondja, hogy van egy ellenségük, bizonyos Horton Bane. Anakin erre megkérdezi, hogy ugyabból a Bane-családból származik, mint Cad. Yoda elmondja, hogy a védelmi erők utánanyomoztak, és kiderült, hogy testvérek. Ezenkívűl Horton azt az alakváltót szabadította ki, akit Cad Bane jedi templomi betörésekor fogtak el. Windu megjegyzi, hogy valószínűleg információkat szeretne kapni a testvéréről, tehát együtt lehetnek. Obi-wan azt javasolja, hogy kövessék a fogoly testébe ültetett jeladót, és akkor megtalálhatják őket. Yoda bólogat.

A gyilkos keresése

Eközben egy alvilági lakásban Horton az ablakpárkányra támaszkodva figyeli a siklókat, és Catot hallgatja. Az elmondja neki, hogy Bane-nek segített ellopni egy holokront a Jedi Templom archívumából, utána pedig Bolla Ropalt segített volna elkapni, ha nem bukik le, és kerül börtönbe. Horton ettől nem lett okosabb, ezért rákérdez bátyja az előtti küldetéseire. Cato elmondja, hogy többek között Aurra Sing mellett tört be egyszer a Szenátusba. Horton szeme felcsillan, talált egy nyomot. Ekkor azonban megpillant egy köztársasági csapatszállítót a magasban szálló gépek között. Elhajol a párkánytól, és megköszöni Catonak a segítséget, amjd egy oldalsó szekrényből a hátára vesz egy jetpack-et, és kirepül az ablakon. Cato utána néz, ekkor azonban berobban az ajtó, és megjelennek a Coruscanti légió katonái, és Anakin Skywalker. A jedi letartóztatja Catot, majd megkérdezi, hova ment Bane. Ő nem tud semmit mondani, de Anakin  megrázza, és ráparancsol, hogy mondja meg, mit mondott neki. Mire Cato beszámol neki beszélgetésükről a Szenátusi Túszejtéssel kapcsolatban. Anakin elengedi Parasittit, majd utasítja a klónokat, hogy vigyék el, majd kisétál az ajtón.

A Jedi Templom kommunikációs termébe éppen Yoda lép be. Windun, Fiston, Aaylán, Anakinon, és Obi-wanon kívűl ott van még egy klón tiszt is, és azt mondja, fogtak egy üzenetet, ami érdekes lehet a nyomozás szempontjából, mivel az elemződroidok Aurra Sing nevét találták benne. Yoda ezt örömmel veszi, és utasítja, hogy játtsza le. A holoasztal fölött egy hangsáv képe jelenik meg, majd meghalljuk Horton Bane recsegő hangját, aki azt mondja Aurrának, hogy találkozzanak a régi 23-as vasúti elágazásnál ma este 23:00-kor. Egy igenlő válasz, majd vége. Anakin szerint ez remek alkalom, hogy végre elkapják Horton Bane-t. Obi-wan is bólint, és szól Anakinnak, hogy induljon.

Coruscant egyik koszos utcáján Horton Bane sétálgat csuklyában. Az egyik sarkon, egy régi vasútpálya mellett egy kis bár van. Horton benyit. Itt is nagy a kosz, az asztaloknál különböző fajok részeg egyedei üldögélnek. Távolabb, az egyik sarokban egy halálpálcát szopogató nő ül, Aurra Sing. Széke mellé támasztotta le a fegyverét. Horton leül vele szembe. Aurra leveszi a lábát az asztalról, majd megkérdezi a másik fejvadászt, hogy miért kereste meg. Horton arra kéri, hogy meséljen neki Bane-ről. Aurra elmondja, hogy Bane meghalt a Devaron fölötti csatában, amikor egy holokront akart kinyittatni egy jedi lovaggal, Anakin Skywalkerrel, aki végül megölte őt legjobb tudomása szerint. Bane szeme dühösen összeszűkűl. Ekkor hirtelen egy pisztolyos bith terem ott mellettük, és pénzt követel. Bane oda se nézve folytatja a beszélgetést Aurrával, közben az asztal alatt előhúz egy pisztolyt, és fejbe lövi a követelődzőt. A kocsmáros, aki egy olyan "hal" faj (asszem aqualishi a neve), azonnal reklamálni kezd. Aurra már húzná elő a pisztolyát, de Bane visszafogja, és elhagyják az épületet. Aurra eldobja a halálpálcáját, és a vasúti sín felé indul, amikor hirtelen négy LAAT/i csapatszállító tűnik fel, és bekeríti a fejvadászokat. Bane gyorsan kapcsol, felrobbant egy füstgránátot, és elillan, de Aurrát letartóztatják a klónok. 

Egy fogdába helyezték Aurra Singet. Anakin belép hozzá, és azt mondja neki, hogy évekkel kevesebbet kell börtönben ülnie, ha elmondja, milyen információkat adott Bane-nek. Aurra elmondja, hogy a testvére felől érdeklődött, és ő azt mondta neki, hogy a kihallgatója, Anakin Skywalker ölte meg azt, így most minden eszközzel el akarja majd pusztítani. Anakin feláll az asztaltól, majd azt mondja, végzett.

Bane Sidioussal beszél. A nagyúr azt kérdezi, hogy miért segítene neki, hogy megmentse a barátját. Horton erre azt válaszolja, hogy ő nem csak a barátja volt, hanem a testvére, a mentora, és leghűbb vezére. És egy jedi megölte őt. Bane azt mondja, mindenképpen meg akarja találni , és megölni. Sidious megkérdezi, hogy ki az a Jedi. Bane erre megmondja, hogy Anakin Skywalker. Sidious elmosolyodik, és úgy dönt, segít neki. Azt is elmondja, hogy ismeri Anakin gyenge pontját. "Mi az?",kérdezi Horton. "Nem mi, ki!", feleli a Sötét Nagyúr.

Amidala szenátor éppen a lakosztályának erkélyén áll, nézi Coruscant éjszakai fényeit, és  várja Anakint. Ezután fölülről látjuk a lakosztályt, amint egy sikló száll felé. Azon egy csuklyás alak áll, mellette két IG-86-os. A sikló megáll az üvegtetejű ház fölött, majd BAne int az IG-knek, és kiugrik a siklóból. Begyújtja jetpackjét, hogy lassítsa az esést, majd áttöri az üvegtetőt. Padmé riadtan megfordul. Horton rászegez egy pisztolyt. A szenátornő felemeli a kezét. Ekkor az erkély mellett megjelenik a sikló a két IG-vel behúzzák Padmét a siklóba, majd elszállnak. Ekkor a szobában megjelenik Anakin, meglátja a betörött üvegtáblát a tetőn, majd rájön mi történt. Padmét elrabolták. Gyorsan riasztja a klónokat.

Már reggel van, mikor a sikló leszáll az űrkikötőbe. A földbe süllyesztett hangárokon túl van egy leszállópálya, oda landolnak. Horton elküldi az IG-ket, majd Padméval elindul egy trandoshi guberáló felé. Mikor a rámpájához, érnek, megpillantják a tulajdonosát. Horton azt mondja a szenátornőnek, hogy működjön együtt, és ezt biztosítandó, egy pisztolyt nyom a hátához. Odalép a trandoshan elé, és arra kéri, vigye el őt, és a barátnőjét az Utapaura. A trandoshan a fizetségről érdeklődik. Ekkor megjelenik egy köztársasági csapatszállító, és landol mögöttük úgy húsz méterre. "Bocs, erre most nincs időm!", mondja Bane, azzal hasbalövi a trandoshant. Felszáll a hajóra, és beindítja. A csapatszállítóból klónok, és Anakin ugrik elő. A jedi kiereszti a kardját, de már későn jött, a guberáló elszáll. Haragjában kinyúl az Erőért, és letépi a hajó egyik landolókarmát a pilótafülkében is érzik a rázkódást, és Bane szitkozódik is, hogy valami áttöri a védőpajzsokat. Hamarosan kiér az űrbe, és hipersebességre kapcsol, elhagyva a Köztársaság szívét.

Anakin dühösen ereszti le a kardját. Fox parancsnok lép mellé, és jelenti, hogy a blokád nem tudta célba venni őket, de már próbálják kiszámítani a koordinátáikat. Anakin szemét látjuk, és a gondolatait halljuk, amiben megígéri Padménak, hogy nem esik bántódása...

Évadnyitás!

Ez az oldal első évadnyitása, mert ugye a legutóbbi évadnak nem volt ;) Hoyg tetszik? Összefoglalást most nem írjak, mert mit írnék? Mielőtt felmerülne a kérdés, azért azt elmondom: azért nem várta be Anakint Bane Padmé lakosztályában, mert úgy nem lett volna jó a forgatókönyv még nem voltak megfeleőek a körülmények, hogy legyőzhesse.

Értékelésetek: 93%

2. évad... Ami várható

SuperGalaxys

Remélem kav12 nem haragszik meg, hogy ez kissé hasonló lesz, mint az ő Előrejelzése, de hát tényleg le kell írni, nagyjából mi lesz.

!SPOILERVESZÉLY!

Na, tehát mi várható a második évadban? Nem írtam ide még az összes részt, mivel nem vagyok még mindegyikben 100%-ig biztos. Íme:

1.-2. rész: Ez egy duológia lesz, Horton Bane-nel, Cad Bane testvérével a főszerepben. A lényeg az lesz, hogy Horton bosszút akar állni Cad Bane haláláért.

4.-5. rész:Ez a duológia az Aridianon fog jáétszódni, és a város ostromáról szól.

12.-13. rész: Ez egy Orto Plutoniás - Pantorás rész lesz. A droidok ismét visszatérnek a rendszerbe, és Pantorát is láthatjuk a részek során. Szerepelni fog Obi-wan és Plo Koon is a részekben, ezen kívül felbukkan Chu Chi szenátor, és a Luminara-Bariss páros is.

15.-16.-17. rész: Ez egy trilógia lesz, mégpedig egy fejvadász főszereplésében, aki nem más, mint Durge. Ő is bosszút forral, mégpedig Obi-wan ellen. A részekben fel fog bukkanni a Tatooine és a Rehn Var is, valamint még egy bolygó, amit egyelőre még nem döntöttem el.

19.-20. rész: Ezekben a részekben Quinlan Vos és Oppo Rancisis jedi mesterek fognak szerepelni, valamint Dooku gróf is megjelenik, eléggé jelentős szerepben.

21.-22. rész: Ez az évad is egy duológiával fog végződni. Itt a tét talán még nagyobb is, mint az előző évadban... (Nem, nem egy csillagrendszer felrobbanása lesz a tét, és nem a Sithek Bosszúja előzménye lesz.)

 

 

2. évad indító duológia trailer

SuperGalaxys

Az egyik szenátusi "csészealj" ajtaja előtt egy alak lábát látjuk, aki egy gránátot gurít a szerkezetbe...

A kamera egyre közelít a gránáthoz, ami folyamatosan villog, majd felrobban.

A főkancellári emelvény mellett a mélybe zuhan a felrobbantott "csészealj"

Yoda arcát látjuk közelről.

YODA: Van egy új ellenségünk...

Tovább halljuk a hangját, ám a kép már egy csuklyás alakot ábrázol, amint klónokat lő le egy sötét szobában. A kamera felé fordul, és az arcába igazítja a csuklyáját. Betört a börtönünkbe... keresett valakit...

A kép átúszik feketébe, majd egy durost látunk, amint egy klónt szorongat a nyakánál fogva, és a falhoz szorítja.

DUROS: Hol van Cad Bande?

KLÓN: Meghalt!

Látjuk a duros gonosz arcát, majd csak feketeséget. Halljuk egy sugárpisztoj elsülésének hangját.

A kamera közelít az arcához.

YODA HANGJA: Úgy hívják, hogy... Horton Bane...

Kék felirat: Nyár végén...

Egy Trandoshi guberáló száguld egy köztársasági cirkáló felé.

Felirat: A történet folytatódik...

DUROS (Sidious hologramjának): Meg akarom találni, és megölni!

SIDIOUS: Segítek neked!

Star Wars: The Clone Wars

2. évad

Kövesd a clonestories.blog.hu-n!

 

Új kinézet, és fejlesztések

SuperGalaxys

Íme, itt az oldal új kinézete! Shaak Ti került rá, valamint életem eddigi legszebben megrajzolt Photoshopos fénykardja XD Ezenkívűl szeretném meghoznia  napokban a második évadom trailerjét. Maga az évad egy duológiával fog indulni, vagy a nyár végén, vagy ősz elején. MIndenesetre a jövő évre szeretném bevezetni, hogy minden héten kiadjak egy részt. Ebbe nem vagyok biztos, hogy menni is fog, de mindent megteszek, hogy létrejöjjön ez a rendszer XP Aztán nézzük a fejlesztéseket! A frissítések pontot létrehozni hülyeség volt, ezért ki is töröltem. Továbbá a cserefeltételeket összevonom a társoldalak menüvel, így elérhetőbb lesz ;) Ezen kívűl még szeretnék egy kisebb karbantartást végezni úgy összesen az egész oldalon...

Saját 22. rész: The New Weapon - !ÉVADZÁRÁS! -

SuperGalaxys

És ide is eljutottunk. Ugyan nem elölről kezdtem ezt az évadot, de ez most enm számít :P Ez akkor is egy évadzáró rész, és remélem, hogy messze a legjobb rész lesz. Lehet, hogy szerintetek van oylan rész ami lehagyja, de én mégis remélem, hogy ez a rész különb lesz a többinél :P Na, lássuk a medvét (köhöm, rancort. [Köhöm, köhöm, Zillot.])

Pusztító fegyver! A szeparatisták egy olyan

bombát fejlesztettek ki, mely antianyagtöltetével

egy egész bolygót képes eltörölni! Ugyan

Aayla Secura és Anakin Skywalker megszerezték

a bomba terveit, a pusztító fegyver prototí-

pusa már Grievousnél van. Darth Sidious és Dooku

gróf parancsára a rettegett tábornok, Carthoorral

az oldalán, és egy egész flottának parancsolva,

megszállta a kísérleti planétának szánt Carther

boylgót...

Blokád alatt

Egy hatalmas szeparatista flotta jelenik meg a csillagos háttér előtt, és elindulnak egy zöld bolygó felé, melyet itt-ott kék foltok tarkítanak. Az armada élén a torpedóhajó áll, kissé távolabb a Láthatatlan Kéz halad, fregattok fedezetében. A torpedóhajón Grievous lép a  hídra. Carthoor már ott van. Üdvözli a tábornokot, aki rá se hederítve viszonozza a köszöntést. Egy droid jelenti nekik, hogy a szállítók elindultak a bolygó felé, és köztük van a Bolygórombolót hordozó is. Grievous elégedetten bólint. Ezután látjuk, ahogy a barna hajófelleg a bolygó felé száll, majd landol. Masírozó droidokat is láthatunk.

Eközben a Jedi Tanács ülésezik Coruscanton. Obi-wan azt mondja, hogy a Cartherre hatalmas droid haderőt telepítettek, valamint az új fegyvert is csatasorba állították. Yoda bólogat, majd Ki-Adi Mundi szólal meg. Kijelenti, hogy nem hagyhatják, hogy egy egész bolygó, a védtelen őslakosokkal, és minden életével együtt űrporrá váljon. Yoda mondja, hogy nem késlekedhetnek, és azonnal össze kell hívniuk egy flottát. Plo azt mondja, hogy a hírszerzés szerint a bolygó körül blokádot állítottak fel, és jelentkezik is a flotta vezetésére. Obi-wan mellett még Shaak Ti, Ki-Adi is felajánlja a haderejét. Obi-wan azt is megjegyzi, hogy valószínűleg Anakin is szíves-örömest jön majd Yoda bólint, majd lezárja az ülést.

Grievous a bolygót figyeli a torpedóhajó hídján. Ekkor mellé lép egy droid, és jelenti, hogy a bolygón felállították a fegyvert. Grievous bólint. Ekkor Sidious is hívja. A nagyúr jelenti Grievousnek, hogy egy hatalmas köztársasági támadás készülődik, és valószínűleg a bolygóra is lejutnak. Grievous ám kijelenti, hogy számított erre, ezért hatalmas seregeket készített a bolygóra. Katonák egész hadosztája várja a köztársaságiakat, akiknek így most hatalmas armadáját fogja a földbe tiporni. Ezután véget vet az adásnak, majd szól a taktikai droidnak, hogy a flotta forduljon a hiperűr-kijárat felé.

Coruscant fölött hatalmas flotta halad. Legalább húsz Venator-osztályú cirkáló, fregattok, rohamhajók készülődnek az induláshoz. Obi-wan a zászlóshajója hídján áll, és a holoasztalt figyeli. A fölött a jedi tábornokok hologramjai lebegnek, akik a támadást vezetik. Középen Yoda hologramja áll. Aayla megjegyzi, hogy a flottája már készen áll. Anakin kijelenti: az ő emberei már alig várják, hogy elinduljanak. Yoda egy "Erő legyen veletek"-kel elbúcsúzik, majd végetér az adás. Obi-wan, Codyval az oldalán parancsot ad a hiperűrugrásra. Először a kisebb hajók, majd az egéász flotta eltűnik a hiperűrben.

Csata a Cartheren

Grievous Carthoor mellett áll a parancsnoki hídon. Carthoor azt mondja, ha sikerül rengeteg köztársasági katonát lecsalogatni a bolygóra, majd felrobbantani a bombát, addig sosem látott veszteséget okozhatnak a köztársaságiaknak. Grievous kénytelen kelletlen rábólint erre, látszik rajta, nem kedveli túlságosan parancsnoktársát. Előrébb sétál a hídon. Ekkor egy pilótadroid jelenti, hogy a köztársasági flotta hamarosan kilép a hiperűrből. Grievous összehúzza a szemét, és várja a hajók érkezését. A Resolute hangárjában Anakin éppen a vadászát készíti fel az akcióra. Közben épp azt meséli Artunak, hogy szerinte Ahsoka is élvezné az ütközetet, csak hát a lehetséges veszélyek miatt nem engedték el a küldetésre. Ekkor Rex lép oda mellé, és szól, hogy egy üzenet érkezik Plo Koon hajójáról. Anakin kimászik a gépe alól, majd megnézi az adást. Plo azt tudakolja, hogy készen állnak -e Anakin seregei az indulásra, mivel néhány perc múlva kitörnek a hiperűrből. Anakin bólint, majd az adás véget ér. Ezutána  kép vált, és a Szeparatista flottát látjuk, majd egy köztársasági cirkálót. A hídján Shaak Ti kezd el visszszámolni. A három-ra Grievous arcát látjuk, a kettőre a készülődő klónokat, az egyesnél pedig újra őt a hídon, amint a hiperűr kék és fehér csíkokra bomlik körülötte, és a hajó kitör a hiperűrből. Ekkor kinyílnak a háti hangárok, és vadászgépek százai hagyják el a jedi cirkálókat. Plo Koon szól az osztagának, hogy készüljenek. Grievous is parancsot ad a felszállásra. A keselyűk "felugranak" a különböző hajók hátáról, és megindulnak a köztársasági vadászrajok felé. Anakin kiadja a parancsot a tüzelésre. A gépek fellegei összeolvadnak, és veszett tűzharc alakul ki. Plo is folyamatosan tüzel, a keselyűk oylan sűrűn vannak, hogy szinte minden lövése célt talál. Ekkor az egyik cirkáló hídján Ki-Adi kiadja a parancsot a tüzelésre, mire a hatalmas hajók között is párbaj alakul ki. Mindegyik gépen robbanások jelennek meg, és repeszdarabkák szállnak mindenfelé. A két flotta összecsap. Ám a köztársasági had két szélén van néhány cirkáló, melyek nem vesznek részt az ütközetben. Ezek elindulnak a bolygó felé. Grievous megkapja ezt a hírt, Carthoor azonban csak azt mondja, hagyják őket.

Obi-wan és Shaak Ti hajója voltak a két szélen. Obi-wan Cody mellett áll egy csapatszállítón, és szól Shaaknak, hogy felszállnak. A togruta jedi mester bólint, majd a két cirkálóról kirajzanak a csapatszállítók (Szerkesztői megjegyzés: Most érzem, hogy bizseregnek az ujjaim, és akar belőlük kijönni a történet. Jelenleg úgy verem a billentyűzetet, mint egy elmebeteg Zillo, tehát mindennél jobban belelendültem az írásba :D) A bolygón lévő egységeket irányító taktikai droid megkapja az üzenetet Carthoortól, hogy a köztársasági löveghajók lefelé tartanak. Azt mondja, hagyják őket leszállni, mert majd a bomba fog végezni velük, de tegyenek úgy, mintha vissza akarnák verni őket. Ezenkívűl Carthoor azt is javasolja, hogy a bolygó őslakosait, a Cartheneket, kötözzék a tankokhoz, így a Köztársaság nem fogja azokat távolról kilőni, tehát egy hordozható élő pajzsuk lesz, ami messze hatékonyabb, mint amivel a Rylothon próbálkoztak. A taktikai droid visszaigazolja a parancsot, és biztosítja, hogy teljesül Carthoor kívánsága. Ekkor egy droid szól neki, hogy közelednek a löveghajók. A taktikai droid kiadja a parancsot: lövöldözzenek az égre, a löveghajók irányába, de nem kell feltétlenül eltalálni őket, valamint a carthen foglyokat kötözzék a tankok oldalára. A droid veszi-veszi, majd elrohan teljesíteni az utasítást. (A carthenek két lábon járó, emberszerű lények, narancssárga bőrük van, melyet citromasárga csíkok tarkítanak, de fejük kék, és hajuk fekete. Enyhén hegyes a fülük. REmélem el lehet őket képzelni. Ja, és macskához hasonló bajszuk van.) A löveghajókat alulról látjuk közelíteni. Shaak Tit látjuk az egyikben, amikor hirtelen megrázkódik a szerkezet. Jelentést kér a pilótától, aki elmondja neki, hogy tankok lőnek rájuk. Félig kinyitják az ajtókat, és ekkor látják, hogy mellettük éppen kilőnek egy gépet. Shaak megkérdezi Obi-wantól, hogy jól vannak-e. Az igennel felel. Szerencsére a szállítók hamarosan földet érnek egy kis tisztáson. Az LAAT/c-k lerakják a lépegetőket, majd elindulnak visszafelé. A klónok kiugranak, majd elkezdik lőni a droidokat, akik mindenhol ott vannak: fákon, bokrokban, a tisztáson. Lövészállásokat is felállítottak különböző helyeken. Tankok őrzik a mező végében lévő két domb közötti rést. A klónok közül sokan elesnek, a droidok kisebb sáncokat is építettek, hogy a mögül tüzelhessenek. Obi-wan és Shaak Ti előretörnek a droidok között, akik a sáncok mögül masíroznak elő. A klónok is tüzet nyitnak rájuk. Az egyik őrszem egy LAAT/i tetejéről figyeli a tájat, és ekkor lekiált Codynak, aki az egyik lézerlövő üveggömb mögül lő az ellenségre. Elmondja, hogy a tankokra civileket kötöztek, vagyis a lépegetők nem tüzelhetnek rájuk. A parancsnok ezt azonnal jelenti a frontvonalban harcoló katonáknak is, valamint Obi-wannak. Az új parancsot ad Codynak: Ököllel és Waxossal együtt törjön előre, és szabadítsa ki a fogjokat. A parancsnok rábólint, majd maga mellé inti két legjobb katonáját, és a vörös tűzfüggönyt kerülgetve elindulnak az erdő felé. Gyorsan törtetnek a bokrok között, míg végül a tankok mögé érkeznek. Egy szikla mögül látják, hogy többszázadnyi droid várakozik a bevetésre. Ököl halkan megjegyzi, hogy ez a két nagy sereg emlékezteti őt a geonosisra. Cody aktivál egy droidgránátot, és elhajítja, Waxos és Ököl követi a példáját. A droidok nagy része hamarosan összeesik. Ezután kiugranak fedezékükből, elintézik a maradékot, majd kiszabadítják az "élő pajzsot" adnak egy viborkést minden őslakónak, akik ezután felnyitják a tankok tetejét, és elintézik a droidokat. Cody szól a seregnek, akik ezután megindulnak.

A torpedóhajó éppen két orvosi fregattot lő szét. A hídon Grievousék megkapják az üzenetet, hogy a köztársasági erők előrenyomultak a bolygón az egyik elfoglalt carthen falu felé. Grievoust ez láthatóan feldühíti, mivel a Köztársaság gyorsabban halad a vártnál, és azt is leszögezi, hogy ilyen sebesség mellett még a bomba deaktiválására is maradhat idejük. Carthoor kiadja a parancsot a droidok evakuálására, de arra is utasítást ad, hogy néhány egység maradjon védeni a falut.

A klónok már a charten város fala előtt állnak, amikor hirtelen vörös töltények zápora árasztja el őket. A klónok a fák mögé húzódnak, ám ekkor a szeparatista falban ajtók nyílnak ki, melyeket vörös pajzs is véd. Ezek mögül tankok dugják ki az ágyúcsöveiket, és tüzet nyitnak a köztársasági seregekre. Végül kiérnek egy párás rétre, ahol már csak térdig érő páfrányok vannak, és enyhe köd. A tankok megtizedelik a klónok sorait. Shaak Ti ekkor szól Obi-wannak, hogy törjenek előre és iktassák ki a tankokat. Obi-wan rábólint, és el is indulnak. A falhoz közel már minden ágyú őket lövi, de hamarosan elérik a falat, és levágják a tankok csöveit. Ezután jelt adnak az AT-TE-knek, akik teljes tüzet zúdítanak a falra az egészet ledöntve egy pontot. A klónok előretörnek. A város közepén azonban egy egész sereg droid várja őket. Shaak Ti, mikor megkapja ezt a hírt az őrszemtől, javasol egy tervet Obi-wannak. Szerinte a nagy seregnek el kéne terelnie a figyelmét a droidoknak, hogy a tűzszerészek eljuthassanak a bombáig.

A fegyver

Az AT-TE-k felállnak a köztársasági sáncok mögé, és készülnek a tüzelésre. A klónok közül az egyik távcsővel figyeli az ellenséget, és miután elkiáltja magát, hogy: "Jönnek!" azonnal lelövik. Obi-wan és Shaak Ti azonnal kiugranak a sáncból, és megrohamozzák a droidokat. Sok klón elesik, droidok hullanak cafatokra. Eközben négy tűzszerész egy sötét sikátor rejtekében elindul a bomba felé, mely egy nagy kupola alá van elrejtve. Ám ekkor neszeket hallanak, majd droidok hangját. Kinéznek egy ház mögül, és az egyik faházak közötti utcában megpillantják a droidokat, amint vagy száz őslakót őriznek. A robotokból nincsen sok, de a carthenek tehetetlenek velük szemben... Az egyik klón felveti, hogy szabadítsák ki őket. Ám egy másik szerint túl kockázatos lenne, mivel lelepleződnének a droidok előtt. Ám a parancsnok szerint nem hagyhatják itt őket, ezért előugrik a rejtekhelyéről, nyomában az embereivel, és lelövik a néhány őrt. A lakosok kikapják a droidok mellől a fegyvert, és oldalba támadják a nagy sereget. Shaak Ti észreveszi őket, és szól Obi-wannak is. A tűzszerészek pedig gyorsan szaladnak tovább egy ezüstszínű kupola felé. Az őrző droidokat itt is lelövik, majd keresnek egy ajtót a kupolán. Belépnek. Vörös fénnyel megvilágított, szűkös helyiségbe érkeznek, melynek közepén ottn áll a bomba, mely egy lefelé fordított rakétához hasonlítható. A fő technikus megjegyzi, hogy a tervek szerint a bomba belelövi magát a magba. A másik ekkor egy számlálóra mutat, mely szerint már csak öt percük van...

Az utcai harcban a klónok már épp kezdenek nyerésre állni, amikor hátbatámadják őket. Minden irányból droidok masíroznak a főutcára, és sarokba szorítják a köztársaságiakat. A klónok droidgránátokat és hődetonátorokat dobálnak a seregbe, de nem érnek vele sokat. Eközben a technikusok helyzete is egyre elkeseredettebb. A bomba fél perc múlva robban. Ekkor az egyik technikus, aki a hatástalanításon dolgozik, megjegyzi, hogy ha képes ez a rakéta egyszerűen belelőni magát a magba, át  abolygó kőzetrétegein, akkor miért ne lőhetnék ki az űrbe? Igaz, hogy ők is megsemmisülnek, de vagy ők néhányan, vagy egy egész bolygó. A parancsnok rábólint, ám hozzáteszi, hogy ha már kilövik, lőjék bele a szeparatistaák zászlóshajójába. Gyorsan elforgatják az indítóállványon a bombát, közben egy másik technikus kiszámolja a megfelelő pontot, és beprogramozza a szerkezetbe. Ezután tisztelegnek egymásnak, majd a parancsnok elindítja a töltetet... Shaak Ti álmélkodva nézi, ahogy a rakéta felszáll az égbe. A klónok nem törődve a csatával, ujjongásban törnek ki. Obi-wan gyorsan riadóztatja a flottát.

Egy droid jelenti Grievousnak és Carthoornak, hogy a Bolygóromboló rakétáját kilőtték feléjük... GRievous tágra nyitja a szemét, Carthoor ellenben gonoszul elvigyorodik. Eltaszítja Grievoust, majd kirohan a hídról. A folyosón végigszaladva az erővel elindítja az összes mentőkabint, majd beugrik az utolsóba. Ekkor azonban feltűnik Grievous. Carthoor gúnyosan odaszól neki, hogy nincs értelme harcolniuk, és hogy örömmel veszi át a droidsereg parancsnoki címét. Grievous erre előrántja két kardját, és felszólítja CArthoort, hogy nincs értelme védekeznie. A pengéik összecsapnak. Carthoor végül Grievous pengéinek belső oldalára szúrja a kardját. Kijelenti, hogy legyőpzte a tábornokot, mire az megjegyzi, hogy elfeledkezett az egyik testi adottságáról. Gyorsan kettéválasztja jobb kezét, előránt egy pengét, és átvágja Carthoor mindkét combját. Az kitátja a száját, majd összerogy. Grievous besétál a mentőkabinba, majd kijelenti, hogy örömmel tartja meg a droidsereg főtábornoki posztját. Azzal kilövi a mentőkabint. A következő képen a torpedóhajó hídján lévő rémült droidokat látjuk, akik mindjárt elolvadnak a fényárban, aztán ismét Grievoust, amint kiadja a parancsot a hiperűrugrásra. Ezután Carthoort, aki hamuvá ég a folyosón, majd fulltotálban az egész szeparatista flottát, amint a fénylő antianyagrakéta a torpedóhajó felé tart, ezután a LÁthatatlan Kéz hiperűr-sebességre kapcsol, majd egy irtózatos robbanás... A lángok felemésztik az egész Szeparatista flottát, a Köztársaság cirkálói szerencsére még időben kiértek a lökéshullám sugarából.

Ezután képet váltunk, és egy hatalmas ünnepség képsorait nézhetjük végig a Carther felszínén. Egy kis dombon a falu végén a Jedi Tanács tagjai sorakoznak. Yoda elbűvölve figyeli a gyönyörű erdőt, és megjegyzi, hogy talán a háború szempontjából nem ez volt a legfontosabb győzelem - ilyen sok életet egyszerre nem mentettek még meg soha...

 Éééés... ennyi!

JElenleg nem tudnék túl sok mindent mondani, legfeljebb azt, hogy már mikor elkezdtem ezt a blogot, azóta várom, hogy ezt leírhassam. Nem biztos, hogy akkora sikere lesz, mint én vártam, de azért remélem szerintetek is méltó befejezést kapott az első évadom...

Értékelésetek: 98%

Új társoldalak!

SuperGalaxys

Ismét új társoldalakkal bővült a lista! :D Nézzük melyek ezek!

Ki-Adi Mundi - Star WArs Fanatics

Ezen az oldalon rengeteg információt találhatunk a SW sorozat szereplőiről, eseményeiről, technikájáról, világairól, és úgy összesen a filmekről. Érdemes nézni, mert sok új dolgot lehet megtudni rajta :D

 

Argu - Clone Wars World

Ez az oldal egyelőre még fejlesztés alatt áll, de úgy tűnik fő témája a Clone WArs lesz. Sok sikert a fejlesztésben, argu :D

 

Evy és gabi - My Star Wars

Ez az oldal is nemrégiben indult, és a Star Warsszal foglalkozik. Gabinak és evynek is sok sikert kívánok az induláshoz!

 

Ui.: HA BELEPUSZTULOK IS, MA VAGY HOLNAP MEGÍROM A NEW WEAPONT!!!!!

süti beállítások módosítása