Saját 2. évad 9. rész: Duel in the Space

SuperGalaxys

Párbaj az űrben

„A vereség beismerése néha nagyobb tett, mint a győzelem”

 Egyre nagyobb veszteségek! A háborúban kegyetlen csatákban ütközik meg a két fél, mind az űrben, mind a bolygók felszínén. A veszteségek egyre fokozódnak, és a háborúban nem csak klónok, hanem jedik is életüket veszítik. Hogy pótolják a hiányokat, sok fiatal Jedi áll a tábornokok sorába, de öregebbek is, akik azonban nem tapasztalták coruscanti évtizedeik alatt a háború borzalmát. Közöttük van Tera Sinube mester is, aki egy felderítőhajó parancsnokaként érkezett a Peremvidékre…

Mindenki csatában

Egy köztársasági fregatt száguld a hiperűrben. A fedélzetén Tera Sinube tartózkodik, és éppen Yoda metserrel beszélget hologramon. Az öregebb mester azt mondja Sinubenak, hogy legyen óvatos, mert Grievous flottája valahol az ő közelében tartózkodik. Azt is mondja, hogy ha találkozik vele, akkor értesítse Anakin Skywalkert, aki épp a közelben harcol, mivel ilyen kis hajókat, mint az övé, Grievous naprendszerek egyik végéből a másikba vontatott vonósugarakkal. Tera rábólint, majd elköszön Yodától. Ekkor lép be a klónparancsnoka. Az öreg mester azt mondja neki, hogy vizsgálják át egyenként a szektor csillagrendszereit. A parancsnok azt mondja, hogy az hetekbe is telhet, mire Sinube azt válaszolja, hogy jobb lassan haladni, és biztosra menni, mint elkapkodni a dolgokat, és téves megállapításra jutni. A parancsnok végül rábólint.

Egy köztársasági fregatt lép ki a hiperűrből egy naprendszer szélén. A hídjára épp Tera Sinube lép, és jelentést kér a pilótáktól. Az egyik azt mondja, hogy ez tizennyolcadik rendszer, amibe ellátogattak. ’A radarkép szerint…’, kezdi, de ekkor észrevesz valamit. Hátrafordul a székében, majd úgy folytatja. ’ Tábornok! Megtaláltuk! Egy hatalmas flotta van a rendszer túloldalán! Grievousé! ’ ’ Beszélünk Skywalkerrel, aztán visszavonulunk! ’, mondja Sinube.

A Láthatatlan Kéz hídjára Grievous lép be két magna guard kíséretében. Köhög kettőt, majd helyzetjelentést kér a droidparancsnoktól. Az azt mondja, hogy a rendszer végében egy ellenséges hajót érzékeltek. Grievous kiadja a parancsot a letapogatásra. Az eredmény megérkezik, és kiderül, hogy a hajó egy kis köztársasági fregatt. A kiborg tábornok azt mondja, hogy egy egyszerű klón kapitány nem merne ilyen közel merészkedni hozzájuk. Azt mondja, hogy itt az ideje, hogy újra bevessék az új típusú vonónyalábjukat. A droid bólint.

Egy köztársasági fregattot látunk elsuhanni a kamera előtt. A jármű kilő két keselyűt, majd továbbszáguld egy Munificent-osztályú fregatt irányába. A képernyő bal felső sarkából kék lézertöltények érkeznek, majd meglátjuk a Resoluteot, mely ugyanabba az irányba tart. A hídján Anakin Skywalker és Tera Sinube beszélget. Az öreg mester azt mondja, hogy megtalálták Grievous flottáját. Anakin azt mondja, hogy amint visszaverte ezt az ellenséges utánpótlást szállító egységet, elmegy segíteni Sinube-nak. Ezután már Tera cirkálóját látjuk. A mester épp a beleegyezést mondja el, mikor a hajó hirtelen megrázkódik, és az adás megszakad. Anakin nem tudja, mit tegyen. Sinube hajója megremeg, és valami elkezdi vontatni a rendszer központja felé. Az öreg mester elesik. Látjuk, amint a vomntatott fregatt keresztülszáll Grievous flottáján, majd az egyik fregatt mögül előtűnik a Láthatatlan kéz. A köztársasági hajó mellé repül, majd megáll a hatalmas monstrum oldalánál. Grievous elhagyja a hidat, és kiadja a parancsot az átszállásra.

Párbaj a Láthatatlan Kézen

Látjuk, amint a két dokkolókar összecsatlakozik, majd a köztársasági dokkolókar belsejét (bocs, de erre nem találtam rokon értelmű kifejezést…), ahol épp Sinube sorakoztatta fel a két falhoz a világosszürke páncélú klónokat. Közöttük sétál el, miközben magyaráz nekik. A parancsnoka mellette halad, és azt kérdezi, hogy mi lesz a védelmi formációjuk. Tera Sinube erre azt mondja, hogy az ő mestere mindig azt mondta: ha a harc minden próbálkozásunk ellenére elkerülhetetlen, akkor először kell támadni. A klón parancsnok rábólint. Sinube elér a sorfal végére, majd vissza kezd számolni. Mikor egyhez ér, az Erő segítségével felnyitja az ajtót. A klónok kiugranak, és tüzet nyitnak a meghökkent B1-es droidokra. Több azonnal elesik, ám a többi pár másodperc múlva már kapcsol, és viszonozza a tüzet. Sinube egy Erő lökéssel eltaszítja a maradék droidokat, ám ekkor már szuper harcik érkeznek. Ezek már keményebb diót jelentenek, így a klónok sorban hullnak el. Sinube az Erő segítségével, a puszta kezével védekezik a lövések ellen (ebből is látszik, mennyire járatos az Erő használatában.). Végül már csak három klón marad, akik közül az egyik sebesült, valamint maga Sinube. A jedi lovag nem tudja, mit tegyen, ám ekkor a B2-esek abbahagyják a támadást. Az egyik droid egy holovetítőt helyez a földre, melyből feltűnik Grievous tábornok alakja. A kiborg tábornok azt mondja Sinubenek, hogy hősiesen helyt álltak, de semmi értelme a további harcnak, mivel már úgyis vesztettek. Azonban felajánl egy lehetőséget. Azt mondja, ha eljön hozzá, és becsületesen megvív vele, akkor megkíméli a klónjai életét, de viszont feláldozza a sajátját. Sinube egy oldalpillantást vet a sebesült klónra, majd beleegyezik. Grievous leostobajedizi, majd azt mondja, hogy sértetlenül elkísérik őt a huszonhármas raktérbe, ahol megküzdhetnek. Sinube rábólint, majd a droidok közül előlép két Magna guard, és Sinube két oldalára állnak.

Egy ajtó előtt a Magna guardok megállnak, és utasítják Sinubet, hogy menjen be. A jedi engedelmeskedik. Mikor belép az ajtón, sötétség fogadja. Hirtelen megjelenik Grievous kivont fénykardokkal. Üdvözli Sinubet. A jedi mester nyugodtan sétál be a terembe, és odaáll a raktár ablakaihoz. Grievous követi. A kiborg azt mondja, hogy ha most megadja magát, azonnal megöli, és párbajozni sem szükséges hozzá. Sinube azt mondja, hogy ne becsülje alá őt, mert Coruscant legképzettebb alvilági vívóit győzte már le. Grievous felröhög, és azt kérdezi: ’Valóban egy alvilági bűnöző szintjére süllyesztesz, mocskos jedi?’ ’Nem vagy jobb náluk.’, feleli nyugodtan Sinube, majd kirántja fénykardját, megpördül, és elkezd harcolni Grievoussel. Három kivédett csapás után ismét ő támad, de a tábornokot nem tudja megsérteni, ráadásul ellentámadásokat is indít. A következő csapássorozat után a három kard összeakad. Sinube már liheg, mire Grievous ismét gúnyolódni kezd. ’Máris fáradsz öreg? Hiszen ez még csak a bemelegítés volt!’, mondja. ’Évekig hárítom a csapásaidat, ha kell, Grievous! Nem vagy elég ügyes, hogy fölém kerekedj!’, vág vissza a mester. Grievous ezt megkérdőjelezi, és kettéválasztja a kezeit. Újabb fénykardok aktiválódnak, és a mester így már négy kiszámíthatatlan fegyver ellen küzd. Egy óvatlan védekezés után a botja máris három darabra szakad. A mester most már aggodalmas arccal figyeli a legyőzhetetlennek tűnő tábornokot, és inkább oldalra vetődik, majd eltűnik a raktár sötétjében. Azután az Erő segítségével ledönt egy polcot. Kihasználva a zajt, gyorsan kivág magának egy kis rést a szellőző bejáratához, majd miután beugrott, visszahegeszti, és eltűnik a járatban. Miután Grievous nem találja sehol, felhívja a hidat, hogy öljék meg a maradék klónokat.

Esélytelen küzdelem

A túlélő három klón –a parancsnok, és két hadnagy- a gyengélkedőben üldögélnek, mivel egyikük sebesült. A sérült klón azt kérdezi maguktól, hogy vajon hol lehet Sinube. A parancsnok azt mondja, hogy valószínűleg még mindig Grievous ellen harcol. A másik klón, aki egy konzolnál üldögél, ekkor felkiált, hogy droidok közelednek. A parancsnok megjegyzi, hogy ennyire lehet bízni a bádogokban. Feláll, és szól az ép klónnak, hogy szívélyesen fogadják az ellenfelet. A sérült is feláll, de a parancsnok azt mondja neki, hogy pihennie kell. Végül tehát csak ketten néznek szembe a közeledő droidokkal. Egy-egy láda mögött kuporogva várják őket. Hirtelen a kanyarban fel is tűnik egy csapat B2-es. A klónok kihajolnak a fedezékükből, és folyamatosan lövik őket. A parancsnok elintéz egyet, a hadnagy is. Végül el is fogynak, és mögöttük kommandódroidok tűnnek fel. Nay parancsnok (most adtam neki egy nevet xD) visszavonulásra inti a csapatot, ám ekkor feltűnik sérült társuk egy minigunnal, amivel leszedi a droidok maradékát. A társai köszöntik, ám ekkor feltűnik Grievous, akit nem fog a golyó. A két hadnagy hamarosan már végighasított mellkassal hever a földön, a parancsnoknak pedig Grievous félbevágja a fegyverét, majd egy X-et hasít a testébe. Ezután kiröhögi, és továbbsétál a fregatt belseje felé.

A Resolute eközben már a hiperűrben száguld, hídján Anakinékkal. Ahsoka aggódva figyeli a maguk előtti űrt, majd Anakin kiadja a parancsot a normál sebességre kapcsolásra. A hajó így kilép a hiperűrből, és szembe találja magát Grievous tábornok flottájával. Anakin kiadja a parancsot a flotta megtámadására, így elkezdik lőni az elsőnek eléjük kerülő fregattot.

A kamera a dokkolócsőre közelít. Annak az egyik szellőzőnyílásából ugrik ki Sinube mester, és elindul a folyosón, ahogy csak a lába bírja. Ekkor megpillantja a klónjai holttestét, és szomorúan látja, hogy Grievous végzett velük. Szomorúan figyeli a három testet. Ekkor a háta mögött feltűnik Grievous. ’Látod, Sinube mester? A harctéren meghalnak a klónok, és ez történik minden nap. De kénytelen voltam megtapasztaltatni veled, mert úgy tűnik, míg a Coruscanton voltál, elfelejtetted.’ Sinube megfordul, és úgy válaszol. ’Valóban, Grievous, és ezért köszönet illet. Megtanítottál ma valamit. De többet vesztettem, mint nyertem!’ Azzal kirántja fénykardját, és minden erejét összeszedve rátámad Grievousre. Az négy karddal viszonozza a csapásokat. Sinube gyorsan fárad, s végül összeakadnak kardjaik. Sinube még vissza tudja lökni, de a következő csapássorozatban, már Grievous megsebzi a kezét és a lábát. Mikor újra összeütköznek a pengéik, Sinube üzenetet kap Skywalkertől. Az azt kérdezi, hogy hol van, és mondja, hogy mindjárt elmennek érte. Sinube belenéz Grievous szemébe, majd azt mondja: ’Fölösleges! Skywalker, elvesztem!’Grievous felröhög, majd szétrántja kezeit. Sinube elejti a kardját. Grievous erre mind a négyet keresztüldöfi rajta. Ahsoka megrémül a zaj hallatán, majd elkezd a mester után kiáltozni. Grievous hallja a hangját, és felemeli a kommunikátorát. Ismét a Resolute hídját látjuk, ahol megszólal a hangja. Azt mondja Anakinéknak, hogy megölte Sinube-ot. Ahsoka kijelenti, hogy hazudik, mire Grievous azt mondja, hogy jöjjön ide és nézze meg a saját szemével a maradványait. Ahsoka már készül visszavágni, ám Anakin visszatartja, és szomorúan mondja, hogy már ő sem érzi az Erőben. Kiadja a parancsot a visszavonulásra. A cirkáló megfordul, és belép a hiperűrbe.

Grievous otthagyja Sinube holttestét, majd kiadja a parancsot a fregatt szétlövésére. (Szomorú zene, tompított hanggal halljuk, ahogy szétlövik, és darabokra hullik.) Rögtön ezután Yoda kinyitja a szemét Coruscanton. ’Megint elveszett valaki.’, halljuk a gondolatait, majd hátulról látjuk őt.

VÉGE FŐCÍM

Sinube halála

Nos, akartam, hogy valakit megöljön Grievous. Kit ölhetne meg? Logikus: Sinube-ot. Valamiért ő jutott először eszembe erre a nemes posztra, és hát be is teljesedett a végzete. A rész eleinte másképp alakult volna, tehát Sinube alábecsüli Grievoust, pontosabban elmesélem, ha valakit érdekel. Szóval ennyit akartam hozzáfűzni, remélem tetszett nektek. Értékeljetek!

Értékelésetek: 89%

Új design!

SuperGalaxys

Íme az oldal kilencedik designje, ami a Blue Blood nevet viseli. Grievous van rajta, mivel az elkövetkezendő részben ugyebár szerepelni fog :) Emelett ismét tervezek egy kisebb kinézetbeli átalakítást a blogon, de erről majd még később. A Duel in the Spacenek már mindjárt kész a harmada, úgyhogy hamarosan ki si kerülhet ;)

Addigis sziasztok!

Helyzetjelentés

SuperGalaxys

Nos, miután eltökélt szándékommá tettem, hogy visszatérek az oldal szerkesztéséhez, elkezdtem írni a következő részt, mellyel már hónapok óta tartozom nektek. Az írással épp jól állok, szóval hamarosan újra visszatérhetünk az eredeti kerékvágásba :)

A másik dolog, hogy elkezdtem új idővonalat szerkeszteni, mellyel nagyjából készen is vagyok, úgyhogy még ma felkerül az oldalra. Az is lehet, hogy hirtelen ichletet kapok, sé megírom a részt is, de nem ígérek inkább semmit.

Tehát így állok, ennyi volt a helyzetjelentés :)

NA ÉS AKKOR MOST ÖSSZEKAPJUK MAGUNKAT!

SuperGalaxys

Első napirendi pontunk:

BÚÉK MINDENKINEK! 


Második napirendi pontunk: valamiért letöröltem a SuperGalaxy blogját. Fogalmam sincs, miért tettem, de most már bánom, de nem engedi a blog.hu, hogy újracsináljam :(

Harmadik napirendi pontunk: Nem gondoltam volna, hogy egyszer ide is kell egy ilyen bejegyzést írnom, de igen, elhanyagoltam a blogot, és ezért mindenkitől bocsánatot kérek. NEkem is rosszul esett, és nem szeretem, hogyha nem tudok írni, de sajnos az írás az egy olyan dolog, amihez kell kedv, ichlet, és legfőképpen az az érzés, hogy tudod, hogy jót írsz. Én mostanában nem éreztem azon, amit írtam, hogy jó, de most már talán visszatér hozzám az ichlet. Erről szerettem volna még szót ejteni, aztán ennyi.

Mégegyszer Boldog Új Évet kívánok mindenkinek :)

süti beállítások módosítása