Következő rész: Seeing the Future

SuperGalaxys

Hamarosan, (remélhetőleg ma :P) érkezika  következő részem, a Seeing the Future! Ez a rész nem biztos, hogy annyira illik a többi közé, mivel nem a vezetőkről fog szólni, inkább az előzőhöz kapcsolódik, de ahoz se igazán, inkább csak szereplők tekintetében :P

Én már alig várom, hogy lássátok, és nagyon remélem, hogy tetszeni fog nektek, mert amennyire utáltam az előzőt, annyira imádom ezt XD Aztán nézzünk pár adatot:

Szereplők: Ass' hessian, Ahsoka, Anakin, Luminara, és egy új negatív karakter...

Helyszínek: hiperűr (:P), Mustafar

És végül a trailer:

1. A hiperűrben egy Jedi komp száguld (tudjátok, aminek olyan gömb alakú pilótafülkéje van)

2. A KÖVETKEZŐ RÉSZBEN

3. Ahsoka fehér köpenyében áll a komp vezérlőjében, anakin mögé lép.

ANAKIN: Mi a baj, Szájas?

4. MEGLÁTJUK A JÖVŐT

5. Yoda hologramja, a háttérben a hiperűr

YODA: Luminara mestert elfogták...

6. Egy Mustafari épületben lévő holoasztalon Dooku hologramja. Mellette megjelenik egy csuklyás alaké.

DOOKU: Elküldöm az új tanítványomat...

7. (Gyorsan váltakozó képek, mindegyik elején tompa dobszó.) Ass egy pisztolyt szegez valakire, akit nem látunk, Ahsoka kiereszti a fénykardját, Anakin elrohan egy mustafari folyosón, a jedi komp leszáll egy mustafari platformon, Ass a láva felé zuhan pörögve, és tehetetlenül...

8. Star Wars: The Clone Wars: Leaders

9. www.clonestories.blog.hu

 

15, 361!

SuperGalaxys

Eddig ezt valahogyan nem nagyon néztem, de most odatévedt a kezem a statisztikákra, és akkor vettem észre, hogy kemény '% +/', azaz 15361 volt az oldalletöltések száma! Erre nem is gondoltam volna álmomban se, tehát, hogy már ennyiszer letöltöttétek az oldalt... Hát, köszi :D Ezt most csak úgy megemlítettem XD

Saját 2. évad 7. rész: Ice and Snow (Part II)

SuperGalaxys

Háát, most megírtam ezt a részt, fel is raktam... :S Remélem nektek joban tetszik, mint nekem :/

Vereség a Hothon! A remek szeparatista stratéga, a trandoshi Ass’ hessian visszaverte Anakin Skywalker seregeit a fagyos bolygón, és még nagyobb erősítést kért Dooku gróftól, aki személyesen jön el. A jedi tanács látja a szorult helyzetet, és Hoth fölé a legnagyobb jedi lovag érkezik. Közben a felszínen egyre válságosabb a helyzet.

Reménytelen helyzet

Anakin és padawanja egy kis, hóból ácsolt sánc mögé bújva védekeznek a hatalmas droidsereg ellen. Három lépegetőjük maradt, csak rájuk, és a katonákra számíthatnak. Alig néhány ember élte túl a bombázást, őket most Anakin és padawanja fedezi. A droidok velük szemben hatalmas sereget hoztak, így Anakinéknak semmi esélyük a menekülésre. Anakin azt mondja, jó lenne, ha végre küldenének értük valakit, mert már kicsit unja a várakozást. Ahsoka erre azt válaszolja, hogy legalább ne itt lennének ennyi droid ellen. Hozzáteszi, hogy még a Kesselen is szívesebben lövetné magát darabokra, mint ezen a jéggolyón. (Hoppá! xD)

 Eközben az űrben hat jedi-cirkáló tüzel az óriási szeparatista blokádra, mely a Hoth fehér korongja előtt húzódik hosszan. A középső hajó hídján nem más áll, mint maga Yoda mester. Elgondolkodva szemléli a hatalmas ütközetet, és közben arcán nyugtalanság tükröződik. Egy tiszt lép mögé, és azt mondja, hogy az ellenség blokádja nagyon erős, és hogy sokáig tart majd áttörni. Yoda erre azt mondja, hogy az idejük pedig egyre fogy. Megfordul, és elindul a híd hátsó része felé, miközben azt mondja, hogy sürgősen ki kell ötölniük valami tervet. 

 Eközben a szeparatista bázison Ass’ hessian hívja fel Dookut hologramon. Azt mondja, hogy a két jedi vezette utolsó klónok hihetetlenül tartják magukat, pedig már a fél seregüket ráküldte. A gróf erre azt mondja, hogy csak várjon türelemmel. A túlerő szerinte már Skywalkernél nagyobb jediket is győzött le. „Csak idő kérdése, és megtörik a védelmük. A bolygó a miénk marad, ne féljen.” – fejezi be. Ass dühösen néz a hologram helye felé, miután a gróf bontja a kapcsolatot.

 Új támadás

Yoda flottája még mindig nem tud különösebb sikereket elérni. A jedi mester kiadja a parancsot, hogy koncentrálják a tűzerőt egyetlen fregattra, és ha így tesznek, még ha egyesével is, de meg tudják ritkítani a blokádot a hajóktól. A pilóták és a tüzérek nyugtázzák a parancsot és a cirkálók együttes erővel nyitnak tüzet az előttük lévő fregattra. A gép hamarosan meg is semmisül, ám mögüle egy hatalmas szeparatista cirkáló tűnik elő. Yoda becsukja a szemét, és azt mondja, hogy súlyos zavart érez az Erőben, és azt is mondja, hogy a blokád áttörése szinte lehetetlen, mivel egy nagyon erős vezető irányítja azt. Becsukja a szemét. A másik hajón Dooku hasonlóan tesz. Yoda arcát közelről látjuk, amikor azt mondja: Dooku. Dookuét szintén közelről, mikor azt mondja: Yoda. Az agg jedi mester kinyitja a szemét. Azonnal megparancsolja, hogy készítsék fel a csapatszállítókat, hogy át tudjanak szaladni velük a blokádon. A parancsnok bólint, majd rögtön el is siet.

 Eközben a bolygón sem javul a helyzet. Anakin padawanjával beveszi magát a lépegetők lába mögé, és tanakodni kezdenek. Anakin azt mondja, hogy a katonák túl kimerültek, és már nem fogják tudni sokáig tartani magukat. Azt mondja, rendezetten, és kész tervvel kell felállniuk. Ahsokának nincs ötlete, ám Anakin szeme hirtelen felcsillan. Azt mondja, hogy szerinte a lépegetőkkel kéne folyamatos zárótűz alatt tartani a droidok első sorát. Amelyik konzerv pedig valahogy mégis átjut a lövéseken, a klónoknak és nekik marad. Ahsokának is tetszik az ötlet. A következő képen azt látjuk, amint Rex az egyik lépegető tetején lévő ágyú mellett áll, és azt mondja, hogy tűz. A kamera távolít, míg meg nem látjuk a cső végét. Éppen ekkor tüzel. A többi lépegető is így tesz. A három kék lézersugár becsapódik a droidokba, és elhamvasztja őket. Csak néhány példány (úgy tetszik ez a megnevezés xD) jut át a csapáson, őket elintézik a klónok, ahogy Anakin megjósolta. Ezzel egy kis időt nyertek maguknak, bár látszik, hogy ez sem fog sokáig kitartani.

 Yoda csapatszállítói felszállnak a cirkálójáról, és elindulnak am Szeparatisták blokádja felé. Yoda kiadja a parancsot a manőverezésre. A pilótája nyugtázza, és nyaktörő mozdulatokba viszi a gépet, mely így sikeresen átjut a fregattok között. A többi klón is próbálkozik, de négy csapatszállítót így is kilőnek a szeparatista lövegek. A túlélő csapatszállítók hamarosan kitörnek a felhők közül, és tüzet nyitnak az Anakinékat szorongató droidseregre. Az ellenség azonban még így is túlerőben van. Yoda és katonái kiszállnak a csapatszállítóból, és a kis jedi mester előveszi a kardját, majd megrohamozza a droidokat. Folyamatosan aprítja őket, ám rengetegen vannak, s hamarosan a löveghajók is felrobbannak.

 Yoda odamegy Anakinékhoz, és azt mondja nekik, hogy a lépegetőkkel gyorsan induljanak el, a katonái feltartják a droidokat amíg elég távolra nem érnek, és majd az éj leple alatt csatlakoznak hozzájuk. Anakin Yodával nem akar vitatkozni, így elfogadja a tervet, és megy tovább a csapataival. Yoda pedig védekezik. A droidok azonban még mindig előretörnek, már nem lehet győzni. Sok klón esik el, a droidok pedig mindig utánpótlást kapnak. Reménytelen a helyzet…

 Biztos vereség

A három lépegető libasorban halad a sötét éjszakában. Anakin távcsővel szemléli az előttük lévő utat, de alig látni valamit. Ekkor az egyik őrszem jelenti, hogy maguk mögött mozgást lát. Anakin hátrafordul, és látja, hogy Yoda mester, és csapatai azok. Anakin megkérdezi, mi történt, mire az öreg mester azt mondja, hogy szereztek egy kis időt, de a droidsereg a nyakukon van. Azt mondja, hogy kért segítséget a flottájától, akik egy gyengébb blokáddal védett helyre fognak löveghajókat küldeni, amikkel el tudnak menekülni. A mester azt mondja, hogy mindemellett egy másik súlyos zavart érez az Erőben…

 Dooku cirkálójáról eközben egy csillagszlúp és két keselyű indul meg a bolygó felé. Előbbi belsejében maga Dooku gróf ül. A hajók hamarosan leszállnak egy hósivatagban, egy hódűne tetején, és a csillagszlúppból kilép a gróf. Gyalog elindul a hósivatagba, a kísérő droidjainak azt mondja, hogy várják meg itt.

 Yoda a lépegetők menetoszlopa előtt áll a hóban, és gondterhelten néz maga elé. Megfordul, Ahsoka közeledik felé. A lány megkérdezi Yodától, hogy mi a baj. Az öreg mester azt feleli, hogy az Erőben érzi Dooku jelenlétét. Azt parancsolja, hogy állítsák le a lépegetőket. Azt mondja a padawannak, hogy ő előremegy, és megküzd Dookuval. Ahsoka arra kérleli, hogy hadd menjen vele ő is, és Anakin is, de Yoda ellenzi ezt, és el is indul egyedül a hótengeren át.

 Hamarosan maga előtt egy sötét árnyra lesz figyelmes. Megpillantja a csuklyás Dookut. Yoda köszönti ellenfelét, az is hasonlóan tesz.

 „Ideje befejezni a párbajunkat, ami félbemaradt.”, mondja Yoda.

„Most nem kell annak a fegyvernek a terveit menekítenem, ami a pusztulásba taszítja a Köztársaságot.”, vág vissza Dooku.

„Ha jól tudom, a fegyveredet megsemmisítettük”, mondja a mester.

„Nem tudsz te semmit!”, fejezi be Dooku, és erő-villámokat szór Yodára. Az elkapja, és visszaveri őket, mire a gróf újabbakat küld rá. A párbajban végül Yoda győz, összeszedi az erejét, és visszalöki Dookura a villámok energiáit. A gróf azonban kivédi a csapást, és fénykardot ránt.

„Remélem, nem irtózol egy párbajtól, Yoda mester!”, gúnyolódik. Yoda is fegyvert ránt, és mindkét fél elrugaszkodik a földtől, majd a levegőben csapják össze a kardokat. Miután mindketten földet értek, Yoda átugorja a gróf vállát, és így jön a következő csapás. Ezután hátba próbálja támadni a sithet, az azonban kivédi a csapást. Miközben összeakadnak kardjaik, Yoda megjegyzi, hogy „Nem erősödtél!” Dooku azonban visszavág: „Te viszont gyengültél!”

 Ahsoka közben Anakinnal ül a lépegetőben. Anakin úgy gondolja, hogy Yoda nem fogja tudni legyőzni Dookut. Ahsoka azt mondja, hogy a geonosisi csatában is legyőzte. Anakin szerint azonban Dooku erősödött, mivel a Sötét Oldaltól olyan hatalma lehet, amiről ők nem is álmodhatnak. Ahsoka erre azt mondja, hogy mestere úgy beszél, mint aki ki szeretné próbálni ezt az erőt. Anakin dühösen néz tanítványára, majd odalép a pilótához, és kiadja a parancsot Yoda követésére.

 A harc közben egyre fokozódik a gróf és a jedi mester között. Csapás csapást követ. Yoda elrugaszkodik a földtől, és át akar lendülni a grófválla fölöütt, a sith azonban egy nagy csapást intéz a félnykardjára, melynek erejétől Yoda a földnek csapódik. Gyorsan a hátára fordul, és újra feláll, de arcán a vereség tudata tükröződik. Ekkor feltűnnek a lépegetők. Yoda hátraugrik, és jókor, mert a közelbe egy lépegető találata csapódik. Dooku felugrik a levegőbe. Gyávának nevezi Yodát, és azt mondja, segítség nélkül nem tud győzni. Ekkor feje fölé érkezik a szlúpja, és a gróf gyorsan felugrik rá, és elsiet. Yoda szomorúan néz utána. Ekkor a lépegetők felől megérkeznek a csapatszállítók. A következő képben pedig már azt látjuk, amint Yodáék a hangárban állnak, és figyelik, ahogy a hatalmas hangárkapu becsukódik. Ezután a cirkálók belépnek a hiperűrbe.

Utáhlohm... :S

Örülök, hogy befejeztem ezt a részt, mert szerintem ez az eddigi legrosszabb részem. Lehet, hogy csak én gondolom így, remélem, ti másképp látjátok, de nekem nem tetszett. Talán azért, mert a Mission to the Darkness' Moon (még most is utálattal írom le a nevét :S) néhány eleme van benne, konkrétan a Yoda vs. Dooku, meg a menetelő lépegetők. Ezt valahova be akartam rakni, de mivel annyira emlékeztetett arra a félbehagyott részre, mely valamiért a legjobban utált dologa  blog történetében, talán ezért vannak ilyen ellenérzéseim. Ja, és szerintem kevesebb lett, mint 22 perc. Na mindegy, talán csak nekem van vele problémám... :S Értékeljétek!

Értékelésetek: 91%

 

Saját 2. évad 6. rész: Ice and Snow (Part I)

SuperGalaxys

Mondtam, hogy mindjárt jön a következő ;) Ez a rész a Hothon játszódik, és mint mondtam már, több szereplőt is viszontláthatunk. Ez még csak a duológia első része, de  akövetkezőre se kell sokat várni :D

Köztársasági győzelem! Miután Plo Koon mester egy kitűnő csellel megsemmisítette a Vanqori szeparatista bázist, annak vezetője, Ass’ hessian tábornok új parancsot kap Dookutól. Ezúttal a hothi támaszpont megvédését kapja feladatul, mely Anakin Skywalker ostroma alatt áll…

Harc a Hothon

Keselyűdroidok zúgnak el egy csatamező felett, melyet hátulról egy domb határol. ennek tetején lépegetők állnak. A négy vadászdroid egyikét ki is lövi egy AT-TE a másik három azonban folytatja útját. Hamarosan egy másik is egy kék lézertöltény martalékává válik. Annak a lépegetőnek a tetején, mely kilőtte őket, egy klón gratulál a tüzérnek, aki még egy sikeres találatot ad le. Az utolsó keselyű azonban ügyesen tüzel, és ki is lövi az egyik lépegető lábát, amitől az összeesik, majd továbbszáll az égen. Az égő jármű oldalsó ajtaját kirúgják, és néhány havasi páncélban lévő klón ugrál ki belőle. Az egyik Rex, aki ezután odaszalad a vezetőfülkéhez, és kiemeli a pilótát, aki ájult állapotban van. Ezután a többi társával gyorsan elszalad a lépegetőtől, mely rögtön fel is robban. Rexék lenéznek a domb lábához, ott éppen a rohamdroidok hadakoznak a köztársasági seregekkel. Rexék elindulnak lefelé, és nekirontanak a bádogoknak. Rögtön elintéznek pár példányt, Rex a pisztolyával hárma is eltesz láb alól. Így nyomulnak be a droidtömeg közepébe, és csak egy embert vesztenek. Akkor Rex előtt egy zöld fénykard kettészeli az egyik szuper harci droidot, és előtűnik a szintén havasi ruhában lévő Ahsoka Tano. Odaugrik Rex mellé, és elkezdi hárítani a rájuk záporozó vörös lézernyalábokat. Rex azt tudakolja, hol van Skywalker tábornok, mire Ahsoka meg is adja a választ: ott ahol szokott, az élvonalban.

 Anakin valóban egy alacsony barikád mögött harcol, a droidsereg ellen néhány túlélő klónnal. Rendkívül szorult helyzetben vannak, de hősiesen kitartanak. Anakin folyamatosan hárítja a lézernyalábokat, körülötte katonái a droidokat írják. Azonban nincs sok esélyük a hatalmas túlerővel szemben. Hamarosan oldalról érkezik Ahsoka Rexékkel, és így némileg visszaverik a droidokat. A lépegetők is tüzet nyitnak a dombtetőről, így a konzervek serege néhány percre megfutamodik. Anakin leereszti kardját, és üdvözli Ahsokát. Azt mondja a lánynak és Rexnek, hogy kíváncsi, ki vezeti a szepiket, mert túl okos ahhoz, hogy egy egyszerű taktikai droid legyen…

 A szeparatista bázist vörös sugárpajzs védi. A kamera lassan áthatol a kupolán, és közelít az építmény felé. Az előtte lévő leszállópályán droidok figyelik a hó különleges jelenségét. A bázis vezérlőtermébe éppen Ass’hessian lép be. A trandoshi odalép a holloasztal mellé, ahol egy taktikai droid már várja. A robot azt mondja, a köztársaságiaknak sikerült visszaszorítaniuk őket. Ass azonban azt mondja, nem fognak megfutamodni. A holoasztalon mutatja, hogy már csak egy kis csoport klón tartja magát a dombok lábánál, a völgy mellett, őket könnyűszerrel legyőzhetik. Azt mondja, pár tankot és droidcsapatot egyenesen eléjük küldenek, a többi egység oldalról támadja meg őket, és betereli a seregüket a völgybe, ahonnan már nincs kiút. A taktikai droid nyugtázza a parancsot.

A csel

A droidok egy kis csapata újra Anakinékat támadja a jedi kiadja a parancsot a tüzelésre. A klónok az alacsony sánc mögül zúdítanak lézertüzet a fémkatonákra. Anakin és Ahsoka egymás mellett állva hárítják vissza a töltényeket a droidokra. Látszik azonban, hogy már nem tudnak sokáig kitartani. Rex folymatosan lövi a droidokat, és el is intéz egy szuper harcit. Néhány emberével kiugrik a sánc mögül, és a droidok közé ugrik, hogy hatékonyabban tudja irtani őket. Egy kissé előre is tud törni, és Anakin is csatlakozik hozzá, ám ekkor Anakin értesítést kap, hogy a szepik oldalról is jönnek. A jedi és klónjai visszavonulnak a sánc mögé.

 Hamarosan tankok nyitnak tüzet oldalról, meghiúsítva minden előrenyomulási kísérletet. A droidok egyértelműen nyerésre állnak. Anakin lekuporodik a sánc mögé tanítványa mellé. Ahsoka ekkor felkiált: azt mondja, van egy terve. Anakin megkérdezi, mi az, mire a tanítványa letesz a földre egy holovetítőt, melyen a csatamező látható. A padawan azt mondja, hogy a fő egységeket küldjék el gyorsan a völgy irányába, és menjenek be. A szeparatisták valószínűleg üldözni fogják őket egészen be a völgybe, de ha a lépegetőiket fel tudják állítani a dombtetőre, az ellenség fejére egy lavinát zúdíthatnak a völgy oldaláról. Anakinnak tetszik a terv, így kiadja a parancsot a völgybe történő visszavonulásra.

 Először madártávlatból látjuk, amint a klónok a domb lábánál szaladnak a völgy felé, mely kissé távolabb van. Közben a hegytetőn a hófúvás rejtekében haladnak a lépegetők ugyanabba az irányba, csak fönt. A droidok üldözőbe veszik a katonákat, akik közül sokan elesnek, de azért vissza is tüzelnek. Anakin és tanítványa megpróbálják fedezni a menetet, de nem tudnak sok embert megmenteni. Gyorsan szaladnak, s hamarosan beérnek a völgybe. A szeparatista tankok is utánuk lőnek, és sok klónt elintéznek. Anakinék hamarosan a völgy végébe érnek, és védekező pozíciót vesznek fel.

 A szeparatista seregek utánuk mennek, és folyamatos tűz alatt tartják az egyre fogyatkozó köztársaságiakat. Egyre több klón esik el. Ahsoka azt kérdezi, meddig kell még várniuk a fal leomlasztásával. Anakin azt mondja, hogy sajnos meg kell várniuk, míg teljesen beérnek a völgybe, mert ilyen kevés emberrel nem tudnak néhány tankot sem elintézni. Ahsoka bólint, és folytatja a védekezést. Hamarosan az egész szeparatista sereg bejut a völgybe, alig néhány túlélő klón maradt, ők és a jedik egészen a hátsó falhoz szorultak. Akkor Anakin elkiáltja magát, hogy „Most!” A lépegetők ekkor tüzet nyitnak, és a hatalmas hótömeg leomlik a droidokra. A jedik győzelmet aratnak.

Harc a bázis előtt

A lépegetőket látjuk, amint a bázis pajzskupolája felé tartanak. Az egyik tetején Anakin ül az ágyú mellet. Azt mondja a tüzérnek, hogy nézze meg, milyen erős a bázis pajzsa. A lépegető lő egyet, a találat azonban ártalmatlanul felrobban a sugárpajzson. Eközben Ass’ hessian aggódva figyeli az eseményeket. A taktikai droid azt mondja, a köztársasági lépegetők már csak háromezer méterre vannak a pajzsgenerátortól. Ass azt mondja, hogy mivel a védelmi seregük megsemmisült, nem tudják megállítani őket egykönnyen. Neki azonban mégis van egy tartalékterve. Azt mondja, először várják meg, hogy a köztársaságiakat mennyire gyengítik meg az őrségként felállított kommandódroidok, csak aztán vessék be, ha végleg szükség van rá. A taktikai droid bólint. Ass közben egy holovetítőhöz lép, és felhívja Dooku grófot. Azt mondja, erősítésre lenne szüksége…

 Anakinék hamarosan elérik a védőpajzs kupolájának szélét. Át is lépnek a vörös burán, és hamarosan kommandódroidokat pillantanak meg a betonozott, bázis előtti területen. Anakin és Ahsoka is aktiválja fénykardját, és nekirontanak a droidoknak. Rex is segít nekik Anakin levág két kommandódroidot, Ahsoka pedig eltereli az egyik figyelmét, így Rex hátulról lelőheti a konzervet. Gyorsan elintézik az őrséget, s hamarosan el is érik a pajzsgenerátort. A lépegetők el is kezdik lőni, bár a szerkezet eléggé masszív.

 Ass’ hessian nem fogadja jó néven az új híreket. Most már a bázis vezérlőjének ablakából is látni a köztársaságiakat. Azt mondja, itt az ideje, hogy lebombázzák a köztársaságiakat. A droid azonban azt mondja, hogy akkor megsemmisül a pajzsgenerátor is. Ass azonban azzal érvel, hogy a klónok is megsemmisülnek, tehát nem is lesz már szükségük rá… A taktikai droid végül elfogadja a parancsot,a  bombázók felszállnak. Anakin észre is veszi őket, ezért gyorsan utasítja a katonákat, hogy meneküljenek. Sajnos a lépegetők vezetői közül csak kevesen tudnak kimenekülni, a gyilkos bombák megsemmisítik a pajzsgenerátort, és a köztársasági seregeket. Anakin a megmaradt klónokkal és Ahsokával gyorsan elrohan a hómező irányába. Ekkor az égen feltűnik néhány szeparatista hajó is. Anakin figyeli őket, és megjegyzi, hogy nehéz dolguk lesz.

Hoth!

Ez a rész a hothi csatáról szól (nem mondod!), és csataügyileg ebben sincs semmi olyan hipergiga húzás, de viszont a rész remekül illeszkedik az évadhoz, mely ugye a Leaders címet viseli. Remélem tetszett nektek a rész, én mindenesetre szívesen írtam. Ja, és tudom, kissé hirtelen ér véget, de hamarosan jön a folytatása... Várom az értékeléseket!

Értékelésetek: 94%

Frissítés

SuperGalaxys

Tehát, eljutottam az évadnak nagyjábóla  negyedéig, és az őszi szünetben lehet, hogy lesz egy duplapremier, de hogyha nem is, néhány részt biztos hozni fogok, mivel most van jó sok kedvem az íráshoz :D

A következő két rész az Ice and Snow duológia lesz, melynek még majd szeretnék egy trailert is. Lesz benne fénykardpárbaj, visszatér Ass' hessian, újra láthatjuk Anakint és kedvenc idegesítő togruta padawanunkat, Ahsokát :P (nálam annyira mondjuk nem idegesítő szerintem :P). Ezenkívűl itt elsz Rex is, és még két meglepetés szereplő. A részben nem lesznek zombik, wampák, whillek, szellemek, és csótányok sem.

Valamint újracsináltam két részikont, nézzétek meg ;) Ezenkívül lehet, hogy hamarosan új társoldalakkal is gazdagodunk, de erről majd később. Addig si az Erő legyen veletek.

Saját 2. évad 5. rész: Danger Ambush

SuperGalaxys

Itt is van! És lesz! És mindjárt jön a következő!

Ostromlott világok! A támadó szerepét pedig egyszer a Köztársaság, másszor a Szeparatista Szövetség vezetői foglalják el. A háború hosszú karmai már a Peremvidék szélét ostromolják, és egyre több békés bolygó válik csatatérré. Ezúttal a Vanqur lép be ezek sorába, melyet most a köztársasági seregek támadnak Plo Koon tábornok vezetése alatt…

Az első roham

A bolygó fölött, mely a kép alsó felét foglalja el, egy Szeparatista anyahajót látunk, mely szakadatlanul tüzel, s a felső részbe ekkor lép be egy hatalmas Jedi-cirkáló. Hamarosan megpillanthatjuk a flotta többi öt tagját is, melyek lassan ereszkednek a bolygó felé. A zászlóshajó hídján egy klón kapitány szemléli, amint az elülső lövegek lassan széttépik az anyahajót. Mikor látja, hogy az már a végét járja, felhívja a hangárban a vadászgépébe éppen beülő Plo Koont, hogy indulhatnak. A jedi megjegyzi, hogy a blokád áttörését nemigen siették el. Ezután lecsukja vadászgépe ablakát, majd utasítja a Fekete-századot a felszállásra. Hamarosan ki is röppennek a cirkáló fölső hangárjából, és elzúgnak az éppen felrobbanó anyahajó mellett, a bolygó felé.

Eközben egy völgy végében lévő hegyoldalba épült szeparatista bázisban, a trandoshi fajból származó Ass’ hessian ül egy széken az ablak előtt. Egy droid lép oda hozzá, és jelenti, hogy köztársasági vadászgépek és csapatszállítók közelednek feléjük. A trandoshi feláll, és odasétál az ablakhoz, a bázist kezelő kék jelzésű droidok háta mögé. Látja a közeledő vadászokat a távolban. Azt mondja, küldjék ki a keselyűket, és ha esetleg mégis túljutnának rajtuk, akkor jöhet a légvédelmi rendszer. A droid veszi-veszi, majd megnyom pár gombot a konzolján, mire a bázis aljában lévő hangárakban lévő keselyűdroidok sorban felélednek és felszállnak.

A köztársasági gépek, élükön a kék-fehér vadásszal, a hatalmas fennsík felé veszik az irányt, melybe a völgy nyúlik bele. Plo szól az embereinek, hogy lassítsanak, nehogy belerepüljenek egy sziklába. Az egyik klónt látjuk, amint nyugtázza a parancsot. Hamarosan az egyik LAAT/i pilótája jelenti, hogy kontaktust érzékel. Egy másik pilóta jelenti, hogy látja őket: keselyűdroidok. Plo kiadja a parancsot a löveghajók fedezésére. Hamarosan érkeznek a keselyűk. Plo rögtön elintéz kettőt, a pilóták utána négyet. A vadászdroidok egyik csoportja oldalba akarja támadni az egyik LAAT/i-t, de Plo ezt sikeresen megakadályozza. Az egyik vadász hamarosan az utolsó keselyűt is kilövi. Plo szoros alakzatot rendel el, majd elindulnak a völgy szája felé.

 Ass’ hessian a karosszékében ül a bázis hídján, (Ez az ülőalkalmatosság úgy néz ki, mint a Lucrehulk-anyahajók hídján lévő székek.) és fejét öklére támasztva, a térdére könyökölve várja a fejleményeket. Egy droid akkor lép oda mellé, és jelenti, hogy a köztársasági egységek áttörtek a vadászokon, és folyamatosan közelednek feléjük. A trandoshi tábornok azt parancsolja, várják be őket, míg eléggé közel lesznek, azután aktiválják a földalatti ágyúkat, és lőjék szét őket. A droid ismét veszi-veszi, majd elindul az egyik konzol felé. Eközben Ploék a völgyben száguldanak. A jedi azt parancsolja, hogy tartsák az alakzatot. Az egyik klón ekkor azonban azt mondja, hogy új objektumokat észlel a völgy végében. Hirtelen a bázis előtt tizenkét ágyú emelkedik ki a völgy alján hármas sorokban, és mindegyik tüzet nyit a köztársaságiakra. Plo azt a parancsot adja, hogy próbáljanak kirepülni a völgyből. Az egyik pilóta neki is áll elvégezni a manővert, ám az egyik ágyú azonnal ki is lövi. Egy másik szintén manőverezni próbál, ám a szűk völgyben ez szinte lehetetlen, így beleszalad egy találatba. Becsapódik a sziklafalba, és a robbanás lökéshulláma kitéríti az egyik csapatszállítót is a pályájáról, mire az ütközik egy másikkal, s végül mindketten becsapódnak a földbe. Látunk egy vágóképet két tüzelő ágyúról, majd azt, hogy még két LAAT/i zuhan le, rengeteg vadász társaságában. Plo maga mögé utasít két embert, és azt mondja, addig nem tudnak elmenekülni, amíg ki nem iktatták az ágyúkat. A vadászokkal együtt ügyesen manőverezve eljutnak az első ütegsorig, és itt a jedi ki is tud lőni néhány ágyút. A pillanatnyi zavart kihasználva meg tudnak szökni az utolsó LAAT/i-vel.

A második roham

A hajók elszállnak a cirkáló hangárjában. Woffle parancsnok kiszáll az LAAT/i-ből, szerencsére pont azon utazott, amelyik megmenekült, és odalép a gépéből kikászálódó tábornokához. Azt kérdezi, hogy most mitévők lesznek, hiszen minden szállítójuk elpusztult, és vadászgépeik sem maradtak túl sokan. Plo azt mondja, hogy ide most egy tökéletesen kidolgozott tervre lesz szükség. A következő képben azt látjuk, amint a kamera lassan közelít a cirkáló hídjára, majd azt, amint Plo Koon, és Woffle parancsnok belép a hídra. A hajó kapitánya, és még egy tiszt várja őket. A jedi odalép a holoasztalhoz, és bekapcsolja. Azon megjelenik a völgy képe, végében a bázissal. Plo azt kérdezi, van-e valamelyiküknek ötlete. Woffle azt mondja, hogy mivel a löveghajók megsemmisültek, ezért csak egy szóba jöhető szállítóeszköz van: a cirkáló. A kapitány ezen elcsodálkozik, nem érti, hogy tudnák a cirkálóval leszállítani a csapatokat. Plonak azonban tetszik az ötlet, és elmondja a tervét. Szerinte a cirkálóval le kéne szállni a völgybe, pontosan a bázis elé, és így az ágyúk nem jelenthetnek veszélyt, mivel nagy részük kilapul, ami meg nem, az képtelen lesz átütni a cirkáló erős védőpajzsait. A hajó ütegei pedig szét is lőhetik a bázist. A kapitány azonban azt mondja, szerinte túl veszélyes ez a taktika, mivel nem is biztos, hogy a cirkáló befér a völgybe. Plo azonban azt mondja, vállalniuk kell a kockázatot, ha a bolygót a magukénak akarják tudni.

 

A következő képben azt látjuk, amint a cirkáló belép a légkörbe, és teste körül lángnyelvek táncolnak, melyeket a súrlódás idéz elő. Ezután alulról látjuk a monstrumot, amint leereszkedik a felhők közül, és elindul a völgy felé. Ass’ hessiannak ekkor jelenti a droid parancsnok, hogy közeledik feléjük egy Venator. A trandoshi hitetlenkedve pillant fel, ám ekkor ő is meglátja. A hajó leereszkedik a völgybe. Láthatjuk, ahogy a hídján Plo azt mondja a pilótáknak, hogy óvatosan manőverezzenek. Ass’ hessian háta mögül látjuk, amint a hatalmas hajó megállapodik. Plo kiadja a parancsot a tüzelésre, és a lézerágyúk első találatai kárt is tesznek a bázisban.

 A trandoshi tábornok azonban gyorsan visszanyeri lélekjelenlétét, és kiadja a parancsot a pajzsok felkapcsolására. Ez meg is történik, és a köztársaságiak következő találatai már csak a védőpajzs félgömbjét találják. Az egyik pilóta jelenti Plo Koonnak az újabb fejleményt. Ekkor Ass’ hessian kiad még egy parancsot, azt mondja, a droidok masírozzanak át a cirkáló felszínére, és foglalják el azt. A droid nyugtázza a parancsot. Ekkor a kapitány jelenti Plonak az új fejleményt. A jedi lenéz a cirkáló orra felé, és valóban: jetpackes szuper harci droidok, valamint szintén hátirakétás rohamdroidok özönlik el azt. Megkérdezi, meddig tarthat átütni a bázis védőpajzsait. A kapitány azt mondja több tíz percbe is beletelhet. Koon azt mondja, addig feltartja a droidokat.

Harc a cirkálón

A droidok folyamatosan masíroznak előre az ütegek felé, ámegy kameraállásból látjuk, amint a Venator felszínének egyik „rücske” mögött klónok hőúzódtak meg Plo társaságában. Az egyik nehéztüzér pont Plo Koon mellett térdel, és vár a parancsra. A droidok lépteinek zaja egyre hangosodik, majd Plo elkiáltja magát, hogy „Most!” A nehéztüzér felugrik az egyik iylen téglalap tetejére, és onnan megsorozza a droidokat. Azok erre rá koncentrálják a tüözüket, így sojkat közülük elintéznek a fedezékükjből kiugrott klónok. MSot már jóformán csak a szuper harci droidok maradtak, azokat azonban már nem iylen könnyű átverni. Több klón elesik, ám ekkor Plo is kiugrik fedezékéből, és elkezdi aprítani őket.

 Ekkor Ass megkapja az üzenetet, hogy a bázis pajzsai már nem bírják sokáig. Valóban, a köztársasági találatok kezdik átütni a pajzsot, és hamarosan már a bázist találják el. Ass gyorsan kimenekül a szobából. A parancsnokdroid a fejét fogja, és ide-oda szaladgál tehetetlenségében, míg a fejére nem omlik a plafon. Az egész bázis összeomlik. Az egyik repeszdarabot Plo az Erő segítségével a maradék droidokra irányítja, akik így összeesnek, majd nézi a tűzfelleget, mely elnyeli az állomást. Ekkor megpillant egy kompot, mely a fejük fölött zúg el. Látjuk a pilótafülkéjét is, amiben Ass épp felhívja Dookut. Azt mondja a grófnak, hogy nem tudták elkapni, és útban van a találkozási ponthoz. Ezután belép a hiperűrbe.

Plo Koon és a Vanqur ostroma

Ha irodalom munkafüzeti feladatok készülnének ehhez a részhez, és az egyik az lenne, hogy írj egy másik címet, akkor talán ez lenne a legtalálóbb elnevezés. Ebben a részben igazából semmi különleges dolog nem történt, de azért jelentéktelen sem volt semmi. Ez egy bevezető rész volt Ass' hessian számára, akit amúgy még később is szeretnék szerepeltetni. Őt igazából scak később alkottam meg, mivel nem tudtam, ki legyen a bázis vezetője XD Maga a rész ötlete már nagyon régi, már azelőtt megvolt, hogy elkezdtem részeket írni. Eredetileg egy animációnak akartam megcsinálni, és Cato Neimoidián játszódott volna, de szerintem ilyen formában jobb lett. Remélem nektek is tetszett. Várom az értékeléseket és a véleményeket, és a százalékokat! (Ja, és rájöttem, hogy Wordben sokkal gyorsabban lehet írni, tehát egy óra alatt tudok részt írni, avgyis megértettem kav12-t. Ezután talán gyorsabban fognak jönni a részek ;)

Értékelésetek: 93%

Saját 2. évad 4. rész: Battle on Aridian

SuperGalaxys

Blablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablaablablabla. Tehát olvassátok, és élvezzétek! Várom az értékeléseket!

A blokád áttörve!

Anakin Skywalker vakmerő taktikájával csőbe

húzta Trench admirálist, aki a túlerő miatt kény-

telen volt meneülni. Obi-wan serege elindult a

bolygó felé, hogy megszállja azt, és elfogja a

gonosz Szeparatista helytartót: Gunrayt...

Újabb csapda...

Az Acclamator egyre lejjebb ereszkedik a légkörben, hamarosan már alig valamivel repül a felhők fölött. Egy droid leszállópáján egy taktikai egység kiadja a parancsot a négy ott várakozó hiénának, hogy szálljanak fel. A vadászbombázók el is indulnak. A hídon Obi-wan a taktikai hologramot szemléli, mely szerint a város gyűrű alakú falát egy energiapajzs is védi. Ekkor a kapitány szól, hogy négy droid bombázó közeledik a város irányából. Obi-wan kiadja a parancsot a tüzelésre. Az alulról közeledő két droid közül az egyiket sikeresen kilövik, a másik azonban sikeresen kilövi torpedóját, ami becsapódik az Acclamator aljába. A hídon lévők is megrázkódnak, és ekkor elölről is érkezik két droid, vörös lézernyalábokat lőve. Az egyiket lelövik, így az pörögve becsapódik a hajótestbe. A másik ismét lő egy torpedót, ami a parancsnoki torony aljába csapódik. Az egész hajó megrázkódik, és már alig marad a levegőben. Az egyik pilóta szól, hogy a repulzoros hajtóművek tönkrementek. Obi-wan kiadja a parancsot a kényszerleszállásra. A pilóták angy nehezen felhúzzák a gépet, majd viszonylag simán földet érnek egy fenyőerdős hegyoldalon, ám az elülső leszállótalp letörik.

EKözben Gunray és Ghorron (a gonosz miniszterelnök) meghallgatja a taktikai droid beszámolóját aról, hogy az Acclamatort sikerült távoltartaniuk a várostól. Gunray megköszöni a jelentést, majd bontja a kapcsolatot. Ezután letelepszik a háromszögletű szoba egyik sarkába, szemben a hatalmas ablakkal. Az ülőalkalmatossága egy trónszerű karosszék, és mögötte a falban egy rejtekajtó húzódik, melynek épp csak a körvonalát lehet sejteni, de az az által határolt terület is egy képernyő. A szoba közepén áll a holoasztal, a székben ülőnek jobb oldali falon pedig az ajtó. Gunray azt mondja az álló Ghoronnak, hogy nem kell aggódnia, a Köztársaság sosem fog tudni bejutni a városba. Azt is hozzáteszi, hogy remek terve van a tankjaik távoltartására. 

Eközben az Acclamator "sebeit foltozó" Obi-wan a hídon lévő épen maradt holokészüléken át hívja Anakint. Ő azt mondja, tud erősítést nyújtani, és Rexékkel hamarosan indul is. MEgkérdezi Obi-want, hogy ha leértek, mit tegyen. A jedi mester azt javasolja, csapatszállítókkal jöjjenek, és törjék át a várost védő falat, és a mögötte lévő leszállópályát, mivel amíg az megvan, az Acclamtor nem tud elszállni elég közel a városhoz. Anakin bólint, majd bontja a kapcsolatot. 

Anakin támad

A Resolute-on Anakin épp a hangárban beszél az 501-esekkel. Elmondja nekik, hogy az LAAT/c-k először leteszik az AT-TE-ket az erdőben, a cspaatok pedig leszállnak a fal tövébe, és megrohamozzák azt. A droid tüzérek velük lesznek elfoglalva, így a tankok a háttérből tüzet nyithatnak, és leomlaszthatják a falat. A klónok tisztelegnek, majd bezsállnak a szállítókba. A következő képben már azt látjuk, hogy a cspatszállítók a város felé szállnak. Fölötte jól kivehető a lebegő gömb, ami Aridian városközpontja. A doridok a falon észreveszik őket, és protonágyúikkal tüzet zúdítanak rájuk, azonban csak egy szállítót sikerül kilőniük, a többi sikeresen landol a megadott helyen. Anakin fénykardot ránt, majd a klónokkal megindul a nagyjából tíz méter magas fal felé. A droid lövészállásokban ülő gépezetek tüzet nyitnak rájuk. A katonák sok droidot kilőnek a fal tetején, ám Anakin veszít néhány embert. Rex az egyik protonágyúból is kilövi a lövészt. Anakin lézernyalábokat hárítgatva szól a lépegetőiknek, hogy tüzelhetnek a falra. Azok hamarosan le is omlasztják azt egy helyen. a droidok lángolva zuhannak a mélybe. Anakin előreparancsolja a klónokat, majd az előretörő lépegetőkkel együtt megrohamozza a leszállópályát. Rex és osztaga sok droidot elintéz, közben a rakétavetősök felrobbantják a keselyűket és a hiénákat. A betonplacc hamarosan teljesen tiszta, Anakin szól Obi-wannak.

Obi-wan már a hídon állva válaszol, közben az Acclamator felszáll a fennsíkról, és megindula főváros felé. A következő képben azt látjuk, hogy a különböző harci eszközöket pakolják le a szállítóhajóról. Rex, Cody, Anakin és Obi-wan egy hordozható holovetítő mellett beszélik meg a tervet. A felderítők szerint, akiket előreküldtek, a droidok egy tér mögötti főúton álltak fel. A terv az, hogy a kisebb előosztagokat megsemmisítve bemasíroznak a térre, és szétlövik a droidokat a lépegetőkkel. Miután kiütötték az ellenség főcsapatát, már könnyedén eljuthatnak a gömb alá. Cody az mondja, a nehéz rész onnan következik, mivel a gömböt bevenni nem lesz piskóta, pedig ott van Gunray helytartó, és Ghorron miniszterelnök is, a hírszerzés jelentései alapján. Anakin azt mondja, egyelőre törődjenek azzal, ami most van, és már indul is. A droidok előcsapata két tankból, és kétszázadnyi rohamdroidból, avlamint néhány B2-esből áll. A klónok hamarosan lőtávolba kerülnek, és egy kis ütközet bontakozik ki. A köztársaságiak fedezékbe bújnak, és onnan lövik az ellent. A lépegetők közben megsemmisítik a tankokat. A gyalogosok ezután kiugranak, Anakin és Obi-wan nyomában, és megtámadjáka  droidokat. A jedik menenk a legközelebb, és gyorsan szétverik a B2-eseket. A győzelem gyors volt, és a seregek nyomulhatnak tovább a tér irányába.

Gunray, mikor megkapja a híreket a vereségről, nem lesz dühös, csak kiadja a parancsot, hogy bombázzák le a köztársaságiak előtt lévő házakat gyűrűben, hogy ne tudjanak továbbmenni. A miniszter erre elszörnyed, és követeli, hogy vakuáltassanak előtte, mert különben sok ártatlan lakosuk veszítí életét. Gunray végül beleegyezik, és kiadja a parancsot az evakuálásra is. Obi-wanék közben elektrotávcsővel figyelik, hogy a lakosokat kitelepítik az épületekből. Ezt annak tulajdonítja, hogy félnek a közeledésüktől. Azonban Cody észreveszi, hogy az evakuáltatást droidok felügyelik. Anakin leereszti a távcsövét, és azt mondja, ezt nyilván a miniszter rendezte így. Ekkor az egyik klón hiénabombázókat vesz észre, melyek több házat leomlasztanak előttük. Obi-wan elszörnyedve nézi a pusztulást. Rex megjegyzi, hogy ezen nehéz lesz átjutni.

A roncsok előtt klónok tevékenykednek, eltakarítják a hatalmas acélbeton gerendákat, és lemezeket. Anakin azt javasolja, hogy robbantsák át a roncsokat, a maradék házak úgyis mindjárt ledőlnek. Obi-wan azonban ellenzi ezt, nem akar még negyobb romhalmazt csinálni az itt élők otthonából. Anakin szerint azonban ha nem robbantanak, órákat, vagy napokat adnak a szepiknek, hogy felkészüljenek, ráadásul Gunray és Ghorron nyugodtan elszökhetnek. Obi-wan végül kéyntelen-kelletlen beleegyezik a robbantásba. A következő képben már azt látjuk, amint a klónok az utolsó robbanótöltetet is felszerelik a roncsokra, majd szólnak, hogy kész. Miután mindenki tisztes távolba húzódott, Rex megnyomja a piros gombot, mire a hatalmas roncshegyek apró repeszekre porladnak. Ez egyik, két házat összekötő hídon lövészállások sorakoznak. Az egyik droid fogad egy üzenetet - a már jóval idegesebb - Gunraytól, hogy szedjéák szét a klónokat. Ekkor látjuk, hogy a híd alatt hatalmas droidcsapat állt fel, tankok, rák-és pókdroidok társaságában. Hamarosan kibontakozik egy csata a két fél között. Rexék és Codyék is hősiesen küzdenek, Anakin és Obi-wan pedig szintén rengeteg ellenséget semmisítenek meg. A rakétavetősök közben kilövik azt a hidat is, amelyen a droid lövészállások sorakoznak. Végül az ellenséges csapatok vagy megsemmisülnek, vagy visszavonulnak. Anakin leereszti fénykardját, és elkiáltja magát, hogy "Előre!"

Döntés

A köztársaságiak tovább masíroznak a gömb felé, és hamarosan el is érik az alatta elterülő városrészt. Anakin felteszi a kérdést: most mitévők legyenek? Obi-wan azt javasolja, hogy minden tankjukkal koncentrálják a gömbre a tűzerejüket, és így áttörhetik annak pajzsát. Anakinnak tetszik ez a terv, és kiadja a parancsot a teljes tüzelésre. Az AT-TE-k, és Stun tankok egyesült erővel kezdik gyengíteni a hatalmas, lebegő gömb pajzsát, sé hamarosan kisebb adrabok kezdenek leválni belőle. Gunray elkeseredetten járkál fel, s alá a szobájában, Ghorron pedig felteszi a kérdést: megadják amgukat? Gunray azonban előáll egy szerinte remek tervvel, hagyják el a gömböt, majd dobják a Köztársaságiak fejére az egészet. Ghorron azonban ellenzi ezt, mivel túl sokáig tartana kimenekíteni mindenkit. Gunray erre felkiált, hogy minek evakuáltatni? Ők ketten könnyedén kimenekülnek, és még el is intézik a Köztársaság legjobb csapatait. Ghorron azonban már nem enged, és kijelenti: ha a Szeparatisták így védik meg a bolygót, akkor ő nem tart velük. "Lehet, hogy önnek, helytartó ez csak egy gyarmata az ezer közül, ami önnek scak azért kell, hogy innen indíthassa a droidjait a frontra, de nekem nem adatott meg, hogy csillagrendszerek százai fölött uralkodjak! Nekem ez a népem, és nem fogom hagyni, hogy kiirtsa! A Köztársaság mellé állok, és ön a foglyom!" Gunray erre kinyitja a rejtekajtót, ahonnan hat Magna Guard lép elő. Gunray azt mondja, vége a játéknak, ám ekkor...

A szoba ablaka hirtelen berobban, és egy köztársasági scapatszállító tűnik fel. Belőle klónok ugranak ki, valamint Anakin és Obi-wan. A katonák elállják a menekülési utakat, a jedik pedig elintézik a testőrdroidokat. A helytartót letartóztatják, és a neimoidi sértéseket vág a Ghorron fejéhez, valamint a jedikéhez is. Árulónak nevezia  miniszterelnököt. Anakin ekkor a Ghorronra szegezett kardját lejjebb ereszti, és megállapítja, hogy ezek szerint észhez tért. A miniszterelnök azt mondja, nem támogatja többé a szeparatistákat. Miután Gunrayt elvezették, Obi-wan azt mondja, hogy ennek ellenére továbbra is bűnözőnek számít régi politikai ellenlábasa megöletéséért. A miniszter azt mondja, hogy vállalja a börtönt, de  anépe legalább megmenekült.

A záró Aridian

Nevezhetjük akár az Aridian trilógia záró darabjának is, végülis az előző kettő Aridianos rész befejezése volt, mégha nem is egymás mellett volt a három. TEhát akkor az Assasinations két trilógia része is :P Na, de mindegy, nem szövegelek, értékeljétek!

Értékelésetek: 92%

Saját 2. évad 3. rész: Return to Aridian

SuperGalaxys

Itt van a haramdik rész. Mit szövegeljek? :P

Stratégiai bolygó! Miután az Aridiannal folytatott tárgyalás

kudarcba fulladt, a bolygó a Szeparatistákat támogatta.

Azonban kulcsfontosságú fekvése miatt Palpatine nem

mond le a rendszerről, így Anakint és Obi-want küldi a bolygó megszállására.

A Szeparatisták is készülődnek a védésre, és míg a bolygón Nute Gunray,

az űrben Trench admirális vezeti a seregeket...

Készülődés

Az Aridian fölött egy hatalmas Szeparatista flotta áll. Hat MUnificent-osztályú fregattból, két Recusant-osztályú rombolóból, és három Lucrehulk-osztályú anyahajóból áll. Az egyik Recusant hídján egy taktikai droid áll, és hologrammon beszél Trenchcsel. A pókszabású azt mondja, hogy kieszelt egy tökéletes tervet, mivel nem engedhetik, hoyg a Köztársaság átjuthassona  blokádon, mivel "őszintén szólva nem bízik Nute Gunray hadvezéri képességeiben". Most őt látjuk, ahogy a taktikaival beszél hologramon egy közeli rendszerben. Elmondja, hogy a flottájuknak a bolygó fölött egyenes vonalban kell felállnia, és hagyniuk kell, hogy a köztársaságiak áttörjenek középen. Mikor azt hiszik, hogy győztek, Trench is megjelenik az erősítéssel, és az így bekerített flottát gyorsan el tudják intézni. 

Anakin és Obi-wan a Resolute hídján állnak. A cirkáló éppen a hiperűrben száguld. Ekkor Yuralen lép melléjük, és azt mondja, percek múlva megérkeznek Aridian fölé. Obi-wan megjegyzi, hogy szerinte a vadászokkal törjenek át minél gyorsabban a Szeparatista flotta közepén, aztán menjenek a cirkálók. Anakin mondja, hogy már indul is a hangárba az Arany századhoz. Ekkor az egyik pilóta elkezd visszaszámolni öttől, és mikor egyhez ér, a hiperűr csöve fehér csíkokká bomlik szét.

Csapda

A köztársaságiak kilépnek a hiperűrből. Obi-wan hátraszól a tiszteknek, hogy értesítsék, amint lőtávolba érnek. Ezután megszólítja Anakint, aki tudatja vele, hogy most szállnak fel. Mikor ő beszél, a pilótafülkéje belsejéből látjuk. Hamarosan megjelennek a keselyűk, ANakin folyamatosan szedi le őket. Eközben Trench hologramon szól az Aridiani csatát irányító taktikai droidnak, hogy feláldozhatnak egy-két cirkálót, hogy a köztársaságiak azt higgyék, győztek, mikor csapdába esnek. Erre az egyik konzolnál a droid rémülten felkiált, hogy "Feláldozni?" És összenéz a társával. Anakinék épp az egyik fregattot támadják. Az ágyúk uygan kilőnek néhány vadászt, de a nagy részük épségben átjut, és Anakina  bombázókkal elintézi a fregattot. Ekkor szólnak OBi-wannak, hoyg lőtávolba értek. A jedi szól egykori padawanjának, hogy megtámadhatja a Recusantot, ők fedezik. Anakin egy "Értettem"-mel felel, majd utasítja az Arany századot, hogy szoros alakzatban kövessék a szepi flotta közepére.Néhány keselyű veszi őket üldözőbe, akik le is zsednek néhány gépet, de a köztársasági fregattok megsemmisítik őket. Obi-wan kiadja a parancsot a teljes tűzre. Anakin hasonlóan parancsol. A szeparatista rombolót hamarosan kék lézertöltények lepik el, és ekkor Anakin kiadja a tűzparancsot, mire a protontorpedók sorozatos felrobbanása a pusztulásba taszítja a gépet. A másik ahjón a taktikai droid szól Trenchnek, hoyg a Köztársaság átjut rajtuk. A harch admirális, aki már a hiperűrben halad, azt mondja, már közeledik.

Obi-wan tüzelve halad a cirkálóival a flottán támadt lyuk felé, közben még egy szeparatista fregattot szétlő. Hamarosan át is ér a szeparatista flotta mögé, Anakin vadászaival, és három fregattjával együtt. Obi-wan és a legéynsége ujjong, ám ekkor egy tiszt jelenti, hogy négy szeparatista fregatt, és Trench parancsnoki hajója közeledik. (Fade out)

(Fade in) Trench cirkálója kilép a hiperűrből. A harch kiadja a parancsot, hogy szálljanak fel a vadászok. MEg si történik, és a droidok áradata elkezdi megsemmisíteni a köztársasági vadászokat. Anakin és Obi-wan megpróbál dacolni, de Trench torpedókkal szérlövi mindhárom köztársasági fregattot, majd az egész szepi flotta egyesével megsemmisíti a Venatorokat. Anakin azt mondja, tud velük dacolni, de Obi-wan parancsot ad. Anakin végül leszálla Venatorra, és még mielőtt a szeparatisták teljesen bekerítették volna őket, meglógnak, de csak ez az egy cirkáló, meg az Acclamator élte túl a küzdelmet.

Mit tegyünk?

Trench épp Dookuval beszélget. A gróf affelől érdeklődik, hogy ment Aridian védelme. TRench admiráliy beszámol arról, hogy szétszedte a köztársasági flottát, alig két hajó csúszott ki a markából. Hozzáteszi, hogy kémei szerint a köztársaságiaknak nincsen három órányi hiperűrútnál közelebbi flottájuk, addig pedig könnyűszerrel újraszervezheti a flottáját. Dooku elmosolyodik, és megjegyzi, hogy Trench ezúttal is remek munkát végzett, mint már sokszor máskor, azzal bontja a kapcsolatot. Trench leül a kapitányi székbe, és kiadja a parancsot a hajók rendszereinek újratöltésére.

Eközben Obi-wan és Anakin elkeseredetten próbálkoznak valami új tervet kidolgozni. Minden hiába, túl kevesen maradtak. Windu is részt vesz a beszélgetésben hologramon, keresztül, és ő azt mondja, hogy három standard óra múlva ott tud lennia  flottájával. Anakin azonban nem szeretné megvárni Windut, mert ki kéne használni, hogy a szepi flotta szét van zilálva. Obi-wan azt mondja, hoyg még ha át is rohannának rajtuk, az ágyútüzüktől zuhanhatnának a bolygóra. Anakin ekkor felkiált, hogy hát persze! Zuhanás! Obi-wan megszólal: "Hadd találjam ki: van egy őrült, Anakinos terved." Anakin bólint, amjd mondja Windu mesternek, hogy induljon el feléjük, ő tudja a módját, hogyan győzhetik le Trenchet.

Az Aridian fölötti flotta újjászerveződött, most a hajók viszonylag sűrűn állnak, ék alakzatban, hogy egy pontba tudják koncentrálni a tűzerejüket, ha a köztársaságiak újra támadnának. Trench elégedetten hajlítgatja pálcáját, mikor a taktikai droidja szól, hogy egy köztársasági cirkáló közeledik feléjük. Trench feláll, és kijelenti, hogy tudja, kivel van dolga. Azt mondja, tájékozott a taktikák kapcsán, és arra gondol, hoyg Anakin Skywalker olyan taktikát fog alkalmazni, mint a Ryloth felett tette Mar Tuuk ellen, ezért szól a droidoknak, hogy készüljenek a manőverezésre, arra az esetre, ha a cirkáló beléjük akarna jönni. Ekkor megérkezik Anakin. Obi-wan ezúttal nincs mellette a hídon. A jedi azt mondja, kormáynozzák magukat a szeparatisták fölé, majd gyújtsák be a hajtóműveiket, és kezdjenek el menni a flottájuk közepébe. A manőver megtörténik. Trench még elégedett, mert azt hiszi, ismeri a taktikát, ezért sikeresen kitér előle. Anakin ekkor azt a parancsot adja, hogy kapcsolják ki a hajtóműveket, és bízzák magukat a bolygó tömegvonzására. A cirkáló ekkor megáll, de nem sokáig, mert az Aridian gravitációja maga felé húzza. Trench ilyenre nem számított, ezért rést nyit a flottáján, hogy ne ütközzön beléjük a hajó. Ekkor azonban megkapja a hírt, hogy egy másik hajó is közeledik. A harch ekkor felfogja mit tett: szabad utat adott a köztársaságiaknak a flottája közepén. Obi-wan az Acclamator hídján teljes sebességet rendel el. Trench kiadná a tűzparancsot, ekkor azonban megjelennek Windu cirkálói, akik tüzet nyitnak az admirálisra. A pókszerű lény már valósággal felrobban, és mivel a köztársasági szállító már átjutott, és mert a köztársaság túlerőben van, elrendeli a visszavonulást. Anakin felhívja OBi-want a mester azt mondja egykori tanítványának, hogy fel nem fogja, hogy juthatnak eszébe ilyen őrült, de hatásos módszerek. Anakin elvigyorodik, és azt mondja, ehhez olyan tehetség kell, aminek egykori mestere sosem lesz birtokában. Obi megjegyzi, hogy "Talán igazad van." Az utolsó képben a bolygó felé szálló Acclamatort látjuk.

"Pont mint Rájlot!"

Jól van, tudom, hoyg ez a rész kísértetiesen hasonlít egy másik részhez az igazi sorozatból, de volt két jó ötletem két stratégiára, és hát van ez az alapsztori, amibe ezeket könnyen be lehetett iktani. Kérlek, úgy értékeljetek, hoyg ezt ne nagyon nézzétek... Vagy nekem mindengy :P

Értékelésetek: 90%

Harry Potter premier, és születésnap

SuperGalaxys

Most azt kérdezitek: Ez hogy a fenébe jön ide? Mármint nem a születésnap, hanem a Harry Potter premier. Nos, arról amjd a végén.

Szóval, az a helyzet, hogy holnapután lesz a születésnapom, amikoris valahány éves leszek. (haha)

Aztán, november 25-én lesz a Harry Potter 7 part 1 magyarországi premierje, amin talán én is ott leszek (:D), és megtekintem 3D-ben és IMAX minőségben :D

És, november 27-én, vagyis alig két nappal, e jeles esemény után lesz... A BLOGOM ELSŐ SZÜLETÉSNEPJA!

(Ja, és Voldi, ott a fenti képen: a Clonestories blog is örökké élhet, nem csak te. Szóval tévedsz.)

süti beállítások módosítása