Saját 2. évad 4. rész: Battle on Aridian

SuperGalaxys

Blablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablaablablabla. Tehát olvassátok, és élvezzétek! Várom az értékeléseket!

A blokád áttörve!

Anakin Skywalker vakmerő taktikájával csőbe

húzta Trench admirálist, aki a túlerő miatt kény-

telen volt meneülni. Obi-wan serege elindult a

bolygó felé, hogy megszállja azt, és elfogja a

gonosz Szeparatista helytartót: Gunrayt...

Újabb csapda...

Az Acclamator egyre lejjebb ereszkedik a légkörben, hamarosan már alig valamivel repül a felhők fölött. Egy droid leszállópáján egy taktikai egység kiadja a parancsot a négy ott várakozó hiénának, hogy szálljanak fel. A vadászbombázók el is indulnak. A hídon Obi-wan a taktikai hologramot szemléli, mely szerint a város gyűrű alakú falát egy energiapajzs is védi. Ekkor a kapitány szól, hogy négy droid bombázó közeledik a város irányából. Obi-wan kiadja a parancsot a tüzelésre. Az alulról közeledő két droid közül az egyiket sikeresen kilövik, a másik azonban sikeresen kilövi torpedóját, ami becsapódik az Acclamator aljába. A hídon lévők is megrázkódnak, és ekkor elölről is érkezik két droid, vörös lézernyalábokat lőve. Az egyiket lelövik, így az pörögve becsapódik a hajótestbe. A másik ismét lő egy torpedót, ami a parancsnoki torony aljába csapódik. Az egész hajó megrázkódik, és már alig marad a levegőben. Az egyik pilóta szól, hogy a repulzoros hajtóművek tönkrementek. Obi-wan kiadja a parancsot a kényszerleszállásra. A pilóták angy nehezen felhúzzák a gépet, majd viszonylag simán földet érnek egy fenyőerdős hegyoldalon, ám az elülső leszállótalp letörik.

EKözben Gunray és Ghorron (a gonosz miniszterelnök) meghallgatja a taktikai droid beszámolóját aról, hogy az Acclamatort sikerült távoltartaniuk a várostól. Gunray megköszöni a jelentést, majd bontja a kapcsolatot. Ezután letelepszik a háromszögletű szoba egyik sarkába, szemben a hatalmas ablakkal. Az ülőalkalmatossága egy trónszerű karosszék, és mögötte a falban egy rejtekajtó húzódik, melynek épp csak a körvonalát lehet sejteni, de az az által határolt terület is egy képernyő. A szoba közepén áll a holoasztal, a székben ülőnek jobb oldali falon pedig az ajtó. Gunray azt mondja az álló Ghoronnak, hogy nem kell aggódnia, a Köztársaság sosem fog tudni bejutni a városba. Azt is hozzáteszi, hogy remek terve van a tankjaik távoltartására. 

Eközben az Acclamator "sebeit foltozó" Obi-wan a hídon lévő épen maradt holokészüléken át hívja Anakint. Ő azt mondja, tud erősítést nyújtani, és Rexékkel hamarosan indul is. MEgkérdezi Obi-want, hogy ha leértek, mit tegyen. A jedi mester azt javasolja, csapatszállítókkal jöjjenek, és törjék át a várost védő falat, és a mögötte lévő leszállópályát, mivel amíg az megvan, az Acclamtor nem tud elszállni elég közel a városhoz. Anakin bólint, majd bontja a kapcsolatot. 

Anakin támad

A Resolute-on Anakin épp a hangárban beszél az 501-esekkel. Elmondja nekik, hogy az LAAT/c-k először leteszik az AT-TE-ket az erdőben, a cspaatok pedig leszállnak a fal tövébe, és megrohamozzák azt. A droid tüzérek velük lesznek elfoglalva, így a tankok a háttérből tüzet nyithatnak, és leomlaszthatják a falat. A klónok tisztelegnek, majd bezsállnak a szállítókba. A következő képben már azt látjuk, hogy a cspatszállítók a város felé szállnak. Fölötte jól kivehető a lebegő gömb, ami Aridian városközpontja. A doridok a falon észreveszik őket, és protonágyúikkal tüzet zúdítanak rájuk, azonban csak egy szállítót sikerül kilőniük, a többi sikeresen landol a megadott helyen. Anakin fénykardot ránt, majd a klónokkal megindul a nagyjából tíz méter magas fal felé. A droid lövészállásokban ülő gépezetek tüzet nyitnak rájuk. A katonák sok droidot kilőnek a fal tetején, ám Anakin veszít néhány embert. Rex az egyik protonágyúból is kilövi a lövészt. Anakin lézernyalábokat hárítgatva szól a lépegetőiknek, hogy tüzelhetnek a falra. Azok hamarosan le is omlasztják azt egy helyen. a droidok lángolva zuhannak a mélybe. Anakin előreparancsolja a klónokat, majd az előretörő lépegetőkkel együtt megrohamozza a leszállópályát. Rex és osztaga sok droidot elintéz, közben a rakétavetősök felrobbantják a keselyűket és a hiénákat. A betonplacc hamarosan teljesen tiszta, Anakin szól Obi-wannak.

Obi-wan már a hídon állva válaszol, közben az Acclamator felszáll a fennsíkról, és megindula főváros felé. A következő képben azt látjuk, hogy a különböző harci eszközöket pakolják le a szállítóhajóról. Rex, Cody, Anakin és Obi-wan egy hordozható holovetítő mellett beszélik meg a tervet. A felderítők szerint, akiket előreküldtek, a droidok egy tér mögötti főúton álltak fel. A terv az, hogy a kisebb előosztagokat megsemmisítve bemasíroznak a térre, és szétlövik a droidokat a lépegetőkkel. Miután kiütötték az ellenség főcsapatát, már könnyedén eljuthatnak a gömb alá. Cody az mondja, a nehéz rész onnan következik, mivel a gömböt bevenni nem lesz piskóta, pedig ott van Gunray helytartó, és Ghorron miniszterelnök is, a hírszerzés jelentései alapján. Anakin azt mondja, egyelőre törődjenek azzal, ami most van, és már indul is. A droidok előcsapata két tankból, és kétszázadnyi rohamdroidból, avlamint néhány B2-esből áll. A klónok hamarosan lőtávolba kerülnek, és egy kis ütközet bontakozik ki. A köztársaságiak fedezékbe bújnak, és onnan lövik az ellent. A lépegetők közben megsemmisítik a tankokat. A gyalogosok ezután kiugranak, Anakin és Obi-wan nyomában, és megtámadjáka  droidokat. A jedik menenk a legközelebb, és gyorsan szétverik a B2-eseket. A győzelem gyors volt, és a seregek nyomulhatnak tovább a tér irányába.

Gunray, mikor megkapja a híreket a vereségről, nem lesz dühös, csak kiadja a parancsot, hogy bombázzák le a köztársaságiak előtt lévő házakat gyűrűben, hogy ne tudjanak továbbmenni. A miniszter erre elszörnyed, és követeli, hogy vakuáltassanak előtte, mert különben sok ártatlan lakosuk veszítí életét. Gunray végül beleegyezik, és kiadja a parancsot az evakuálásra is. Obi-wanék közben elektrotávcsővel figyelik, hogy a lakosokat kitelepítik az épületekből. Ezt annak tulajdonítja, hogy félnek a közeledésüktől. Azonban Cody észreveszi, hogy az evakuáltatást droidok felügyelik. Anakin leereszti a távcsövét, és azt mondja, ezt nyilván a miniszter rendezte így. Ekkor az egyik klón hiénabombázókat vesz észre, melyek több házat leomlasztanak előttük. Obi-wan elszörnyedve nézi a pusztulást. Rex megjegyzi, hogy ezen nehéz lesz átjutni.

A roncsok előtt klónok tevékenykednek, eltakarítják a hatalmas acélbeton gerendákat, és lemezeket. Anakin azt javasolja, hogy robbantsák át a roncsokat, a maradék házak úgyis mindjárt ledőlnek. Obi-wan azonban ellenzi ezt, nem akar még negyobb romhalmazt csinálni az itt élők otthonából. Anakin szerint azonban ha nem robbantanak, órákat, vagy napokat adnak a szepiknek, hogy felkészüljenek, ráadásul Gunray és Ghorron nyugodtan elszökhetnek. Obi-wan végül kéyntelen-kelletlen beleegyezik a robbantásba. A következő képben már azt látjuk, amint a klónok az utolsó robbanótöltetet is felszerelik a roncsokra, majd szólnak, hogy kész. Miután mindenki tisztes távolba húzódott, Rex megnyomja a piros gombot, mire a hatalmas roncshegyek apró repeszekre porladnak. Ez egyik, két házat összekötő hídon lövészállások sorakoznak. Az egyik droid fogad egy üzenetet - a már jóval idegesebb - Gunraytól, hogy szedjéák szét a klónokat. Ekkor látjuk, hogy a híd alatt hatalmas droidcsapat állt fel, tankok, rák-és pókdroidok társaságában. Hamarosan kibontakozik egy csata a két fél között. Rexék és Codyék is hősiesen küzdenek, Anakin és Obi-wan pedig szintén rengeteg ellenséget semmisítenek meg. A rakétavetősök közben kilövik azt a hidat is, amelyen a droid lövészállások sorakoznak. Végül az ellenséges csapatok vagy megsemmisülnek, vagy visszavonulnak. Anakin leereszti fénykardját, és elkiáltja magát, hogy "Előre!"

Döntés

A köztársaságiak tovább masíroznak a gömb felé, és hamarosan el is érik az alatta elterülő városrészt. Anakin felteszi a kérdést: most mitévők legyenek? Obi-wan azt javasolja, hogy minden tankjukkal koncentrálják a gömbre a tűzerejüket, és így áttörhetik annak pajzsát. Anakinnak tetszik ez a terv, és kiadja a parancsot a teljes tüzelésre. Az AT-TE-k, és Stun tankok egyesült erővel kezdik gyengíteni a hatalmas, lebegő gömb pajzsát, sé hamarosan kisebb adrabok kezdenek leválni belőle. Gunray elkeseredetten járkál fel, s alá a szobájában, Ghorron pedig felteszi a kérdést: megadják amgukat? Gunray azonban előáll egy szerinte remek tervvel, hagyják el a gömböt, majd dobják a Köztársaságiak fejére az egészet. Ghorron azonban ellenzi ezt, mivel túl sokáig tartana kimenekíteni mindenkit. Gunray erre felkiált, hogy minek evakuáltatni? Ők ketten könnyedén kimenekülnek, és még el is intézik a Köztársaság legjobb csapatait. Ghorron azonban már nem enged, és kijelenti: ha a Szeparatisták így védik meg a bolygót, akkor ő nem tart velük. "Lehet, hogy önnek, helytartó ez csak egy gyarmata az ezer közül, ami önnek scak azért kell, hogy innen indíthassa a droidjait a frontra, de nekem nem adatott meg, hogy csillagrendszerek százai fölött uralkodjak! Nekem ez a népem, és nem fogom hagyni, hogy kiirtsa! A Köztársaság mellé állok, és ön a foglyom!" Gunray erre kinyitja a rejtekajtót, ahonnan hat Magna Guard lép elő. Gunray azt mondja, vége a játéknak, ám ekkor...

A szoba ablaka hirtelen berobban, és egy köztársasági scapatszállító tűnik fel. Belőle klónok ugranak ki, valamint Anakin és Obi-wan. A katonák elállják a menekülési utakat, a jedik pedig elintézik a testőrdroidokat. A helytartót letartóztatják, és a neimoidi sértéseket vág a Ghorron fejéhez, valamint a jedikéhez is. Árulónak nevezia  miniszterelnököt. Anakin ekkor a Ghorronra szegezett kardját lejjebb ereszti, és megállapítja, hogy ezek szerint észhez tért. A miniszterelnök azt mondja, nem támogatja többé a szeparatistákat. Miután Gunrayt elvezették, Obi-wan azt mondja, hogy ennek ellenére továbbra is bűnözőnek számít régi politikai ellenlábasa megöletéséért. A miniszter azt mondja, hogy vállalja a börtönt, de  anépe legalább megmenekült.

A záró Aridian

Nevezhetjük akár az Aridian trilógia záró darabjának is, végülis az előző kettő Aridianos rész befejezése volt, mégha nem is egymás mellett volt a három. TEhát akkor az Assasinations két trilógia része is :P Na, de mindegy, nem szövegelek, értékeljétek!

Értékelésetek: 92%

A bejegyzés trackback címe:

https://clonestories.blog.hu/api/trackback/id/tr72363701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kav12 2010.10.16. 10:28:21

Huh... nekem most rohannom kell színjátszóra, de még ma le fogom értékelni, legalábbis ezt tervezem :)

kav12 2010.10.16. 14:49:27

:Đ Tetszett a rész :Đ Csatadús, izgalom dús :P Bár én jobban örültem volna, ha a gömb ráesik a klónok fejére, természetesen Anakin, Obi-Wan, Rex, Cody, és még páran megmenekülnének :P Szóval valahogy úgy, hogy Gunray elintézi a gömb lezuhantatását, és ekkor tér észhez Ghorron, majd leüti Gunrayt, és a köztársaságiak elé megy. Így mindenki jól jár xĐ Vagyis csak a köztárasaságiak :P Alapjában jó rész volt, és nagyon tetszett :) 93%

Wilwarin · http://www.gportal.hu/elfportal 2010.10.18. 08:27:01

Szerintem is nagyon jó rész volt :D És szerepelt benne Cody ^^ És jó, hogy elfogták Gunrayt, és a miniszterelnök is észhez tért :P Happy end XD
91%
süti beállítások módosítása