Saját 2. évad 7. rész: Ice and Snow (Part II)

SuperGalaxys

Háát, most megírtam ezt a részt, fel is raktam... :S Remélem nektek joban tetszik, mint nekem :/

Vereség a Hothon! A remek szeparatista stratéga, a trandoshi Ass’ hessian visszaverte Anakin Skywalker seregeit a fagyos bolygón, és még nagyobb erősítést kért Dooku gróftól, aki személyesen jön el. A jedi tanács látja a szorult helyzetet, és Hoth fölé a legnagyobb jedi lovag érkezik. Közben a felszínen egyre válságosabb a helyzet.

Reménytelen helyzet

Anakin és padawanja egy kis, hóból ácsolt sánc mögé bújva védekeznek a hatalmas droidsereg ellen. Három lépegetőjük maradt, csak rájuk, és a katonákra számíthatnak. Alig néhány ember élte túl a bombázást, őket most Anakin és padawanja fedezi. A droidok velük szemben hatalmas sereget hoztak, így Anakinéknak semmi esélyük a menekülésre. Anakin azt mondja, jó lenne, ha végre küldenének értük valakit, mert már kicsit unja a várakozást. Ahsoka erre azt válaszolja, hogy legalább ne itt lennének ennyi droid ellen. Hozzáteszi, hogy még a Kesselen is szívesebben lövetné magát darabokra, mint ezen a jéggolyón. (Hoppá! xD)

 Eközben az űrben hat jedi-cirkáló tüzel az óriási szeparatista blokádra, mely a Hoth fehér korongja előtt húzódik hosszan. A középső hajó hídján nem más áll, mint maga Yoda mester. Elgondolkodva szemléli a hatalmas ütközetet, és közben arcán nyugtalanság tükröződik. Egy tiszt lép mögé, és azt mondja, hogy az ellenség blokádja nagyon erős, és hogy sokáig tart majd áttörni. Yoda erre azt mondja, hogy az idejük pedig egyre fogy. Megfordul, és elindul a híd hátsó része felé, miközben azt mondja, hogy sürgősen ki kell ötölniük valami tervet. 

 Eközben a szeparatista bázison Ass’ hessian hívja fel Dookut hologramon. Azt mondja, hogy a két jedi vezette utolsó klónok hihetetlenül tartják magukat, pedig már a fél seregüket ráküldte. A gróf erre azt mondja, hogy csak várjon türelemmel. A túlerő szerinte már Skywalkernél nagyobb jediket is győzött le. „Csak idő kérdése, és megtörik a védelmük. A bolygó a miénk marad, ne féljen.” – fejezi be. Ass dühösen néz a hologram helye felé, miután a gróf bontja a kapcsolatot.

 Új támadás

Yoda flottája még mindig nem tud különösebb sikereket elérni. A jedi mester kiadja a parancsot, hogy koncentrálják a tűzerőt egyetlen fregattra, és ha így tesznek, még ha egyesével is, de meg tudják ritkítani a blokádot a hajóktól. A pilóták és a tüzérek nyugtázzák a parancsot és a cirkálók együttes erővel nyitnak tüzet az előttük lévő fregattra. A gép hamarosan meg is semmisül, ám mögüle egy hatalmas szeparatista cirkáló tűnik elő. Yoda becsukja a szemét, és azt mondja, hogy súlyos zavart érez az Erőben, és azt is mondja, hogy a blokád áttörése szinte lehetetlen, mivel egy nagyon erős vezető irányítja azt. Becsukja a szemét. A másik hajón Dooku hasonlóan tesz. Yoda arcát közelről látjuk, amikor azt mondja: Dooku. Dookuét szintén közelről, mikor azt mondja: Yoda. Az agg jedi mester kinyitja a szemét. Azonnal megparancsolja, hogy készítsék fel a csapatszállítókat, hogy át tudjanak szaladni velük a blokádon. A parancsnok bólint, majd rögtön el is siet.

 Eközben a bolygón sem javul a helyzet. Anakin padawanjával beveszi magát a lépegetők lába mögé, és tanakodni kezdenek. Anakin azt mondja, hogy a katonák túl kimerültek, és már nem fogják tudni sokáig tartani magukat. Azt mondja, rendezetten, és kész tervvel kell felállniuk. Ahsokának nincs ötlete, ám Anakin szeme hirtelen felcsillan. Azt mondja, hogy szerinte a lépegetőkkel kéne folyamatos zárótűz alatt tartani a droidok első sorát. Amelyik konzerv pedig valahogy mégis átjut a lövéseken, a klónoknak és nekik marad. Ahsokának is tetszik az ötlet. A következő képen azt látjuk, amint Rex az egyik lépegető tetején lévő ágyú mellett áll, és azt mondja, hogy tűz. A kamera távolít, míg meg nem látjuk a cső végét. Éppen ekkor tüzel. A többi lépegető is így tesz. A három kék lézersugár becsapódik a droidokba, és elhamvasztja őket. Csak néhány példány (úgy tetszik ez a megnevezés xD) jut át a csapáson, őket elintézik a klónok, ahogy Anakin megjósolta. Ezzel egy kis időt nyertek maguknak, bár látszik, hogy ez sem fog sokáig kitartani.

 Yoda csapatszállítói felszállnak a cirkálójáról, és elindulnak am Szeparatisták blokádja felé. Yoda kiadja a parancsot a manőverezésre. A pilótája nyugtázza, és nyaktörő mozdulatokba viszi a gépet, mely így sikeresen átjut a fregattok között. A többi klón is próbálkozik, de négy csapatszállítót így is kilőnek a szeparatista lövegek. A túlélő csapatszállítók hamarosan kitörnek a felhők közül, és tüzet nyitnak az Anakinékat szorongató droidseregre. Az ellenség azonban még így is túlerőben van. Yoda és katonái kiszállnak a csapatszállítóból, és a kis jedi mester előveszi a kardját, majd megrohamozza a droidokat. Folyamatosan aprítja őket, ám rengetegen vannak, s hamarosan a löveghajók is felrobbannak.

 Yoda odamegy Anakinékhoz, és azt mondja nekik, hogy a lépegetőkkel gyorsan induljanak el, a katonái feltartják a droidokat amíg elég távolra nem érnek, és majd az éj leple alatt csatlakoznak hozzájuk. Anakin Yodával nem akar vitatkozni, így elfogadja a tervet, és megy tovább a csapataival. Yoda pedig védekezik. A droidok azonban még mindig előretörnek, már nem lehet győzni. Sok klón esik el, a droidok pedig mindig utánpótlást kapnak. Reménytelen a helyzet…

 Biztos vereség

A három lépegető libasorban halad a sötét éjszakában. Anakin távcsővel szemléli az előttük lévő utat, de alig látni valamit. Ekkor az egyik őrszem jelenti, hogy maguk mögött mozgást lát. Anakin hátrafordul, és látja, hogy Yoda mester, és csapatai azok. Anakin megkérdezi, mi történt, mire az öreg mester azt mondja, hogy szereztek egy kis időt, de a droidsereg a nyakukon van. Azt mondja, hogy kért segítséget a flottájától, akik egy gyengébb blokáddal védett helyre fognak löveghajókat küldeni, amikkel el tudnak menekülni. A mester azt mondja, hogy mindemellett egy másik súlyos zavart érez az Erőben…

 Dooku cirkálójáról eközben egy csillagszlúp és két keselyű indul meg a bolygó felé. Előbbi belsejében maga Dooku gróf ül. A hajók hamarosan leszállnak egy hósivatagban, egy hódűne tetején, és a csillagszlúppból kilép a gróf. Gyalog elindul a hósivatagba, a kísérő droidjainak azt mondja, hogy várják meg itt.

 Yoda a lépegetők menetoszlopa előtt áll a hóban, és gondterhelten néz maga elé. Megfordul, Ahsoka közeledik felé. A lány megkérdezi Yodától, hogy mi a baj. Az öreg mester azt feleli, hogy az Erőben érzi Dooku jelenlétét. Azt parancsolja, hogy állítsák le a lépegetőket. Azt mondja a padawannak, hogy ő előremegy, és megküzd Dookuval. Ahsoka arra kérleli, hogy hadd menjen vele ő is, és Anakin is, de Yoda ellenzi ezt, és el is indul egyedül a hótengeren át.

 Hamarosan maga előtt egy sötét árnyra lesz figyelmes. Megpillantja a csuklyás Dookut. Yoda köszönti ellenfelét, az is hasonlóan tesz.

 „Ideje befejezni a párbajunkat, ami félbemaradt.”, mondja Yoda.

„Most nem kell annak a fegyvernek a terveit menekítenem, ami a pusztulásba taszítja a Köztársaságot.”, vág vissza Dooku.

„Ha jól tudom, a fegyveredet megsemmisítettük”, mondja a mester.

„Nem tudsz te semmit!”, fejezi be Dooku, és erő-villámokat szór Yodára. Az elkapja, és visszaveri őket, mire a gróf újabbakat küld rá. A párbajban végül Yoda győz, összeszedi az erejét, és visszalöki Dookura a villámok energiáit. A gróf azonban kivédi a csapást, és fénykardot ránt.

„Remélem, nem irtózol egy párbajtól, Yoda mester!”, gúnyolódik. Yoda is fegyvert ránt, és mindkét fél elrugaszkodik a földtől, majd a levegőben csapják össze a kardokat. Miután mindketten földet értek, Yoda átugorja a gróf vállát, és így jön a következő csapás. Ezután hátba próbálja támadni a sithet, az azonban kivédi a csapást. Miközben összeakadnak kardjaik, Yoda megjegyzi, hogy „Nem erősödtél!” Dooku azonban visszavág: „Te viszont gyengültél!”

 Ahsoka közben Anakinnal ül a lépegetőben. Anakin úgy gondolja, hogy Yoda nem fogja tudni legyőzni Dookut. Ahsoka azt mondja, hogy a geonosisi csatában is legyőzte. Anakin szerint azonban Dooku erősödött, mivel a Sötét Oldaltól olyan hatalma lehet, amiről ők nem is álmodhatnak. Ahsoka erre azt mondja, hogy mestere úgy beszél, mint aki ki szeretné próbálni ezt az erőt. Anakin dühösen néz tanítványára, majd odalép a pilótához, és kiadja a parancsot Yoda követésére.

 A harc közben egyre fokozódik a gróf és a jedi mester között. Csapás csapást követ. Yoda elrugaszkodik a földtől, és át akar lendülni a grófválla fölöütt, a sith azonban egy nagy csapást intéz a félnykardjára, melynek erejétől Yoda a földnek csapódik. Gyorsan a hátára fordul, és újra feláll, de arcán a vereség tudata tükröződik. Ekkor feltűnnek a lépegetők. Yoda hátraugrik, és jókor, mert a közelbe egy lépegető találata csapódik. Dooku felugrik a levegőbe. Gyávának nevezi Yodát, és azt mondja, segítség nélkül nem tud győzni. Ekkor feje fölé érkezik a szlúpja, és a gróf gyorsan felugrik rá, és elsiet. Yoda szomorúan néz utána. Ekkor a lépegetők felől megérkeznek a csapatszállítók. A következő képben pedig már azt látjuk, amint Yodáék a hangárban állnak, és figyelik, ahogy a hatalmas hangárkapu becsukódik. Ezután a cirkálók belépnek a hiperűrbe.

Utáhlohm... :S

Örülök, hogy befejeztem ezt a részt, mert szerintem ez az eddigi legrosszabb részem. Lehet, hogy csak én gondolom így, remélem, ti másképp látjátok, de nekem nem tetszett. Talán azért, mert a Mission to the Darkness' Moon (még most is utálattal írom le a nevét :S) néhány eleme van benne, konkrétan a Yoda vs. Dooku, meg a menetelő lépegetők. Ezt valahova be akartam rakni, de mivel annyira emlékeztetett arra a félbehagyott részre, mely valamiért a legjobban utált dologa  blog történetében, talán ezért vannak ilyen ellenérzéseim. Ja, és szerintem kevesebb lett, mint 22 perc. Na mindegy, talán csak nekem van vele problémám... :S Értékeljétek!

Értékelésetek: 91%

 

A bejegyzés trackback címe:

https://clonestories.blog.hu/api/trackback/id/tr372407241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kav12 2010.10.30. 15:08:44

Szia!
:P A Kesselen jobban járna Ahsoka? xĐ xP xĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐ ez tök poén, hogy beletetted xĐ kösz :P xĐĐĐ
amúgy ez az egész, hogy megérzik egymást az Erőn nagyon király, és ez a csukott szemes dolog is, hogy közelről mutatják az arcukat :P amúgy még Anakin sem tud akkora túlerővel elbánni szerintem, tehát kicsit irreális a helyzet xĐ Még ha azok a lépegetők ott is vannak :P a II. geonosi csatában is Obi-Wan, amikor már nagyon reménytelen volt a helyzet (azon a pár barikád-lépegetőn is túljutottak) akkor szállt be a küzdelembe, még sebesülten is. De szerencsére akkor jött az erősítés :P ez itt az elején sztem irreális :S
Amúgy hogy lehet átszaladni a blokádon? xĐ csak átszökni lehet max :P ja, és azt biztos beletettem volna, ami már a 101-ben is volt, hogy a klónok nem értik meg a Jedi beszédét :/ Hogy miért érzi az Erőben, hogyan, és mi miért van :Đ mindegy... :P
Hm... meg az az Anakin-féle rögtönzött terv (zárótűz) sem tökéletes, ugyanis három lépegető hogy tud feltartani annyi droidot? :P Én most úgy gondolkodom, hogy kb 1 klónra jut 100 droid, de lehet, hogy több is :Đ legalábbis így éreztetted velem xĐ de szólj, ha nem így van :Đ
A Yoda-Dooku párbeszéd ('Nem erősödtél-te viszont gyengültél') nagyon király!!! :Đ :Đ :Đ :Đ
Összegezve (főleg a végén) úgy érzem, ez egy fontos rész, ugyanis befejeződik a Dooku-Yoda párbaj, folytatódik a Rescuing the Plans is (egy mondat erejéig :P), a Vanquor-i ütközet is ezután játszódik, és Anakin is sokat tesz a Sötét Oldal felé. Úgy gondolom, hogy ez nagy lépés, mivel sok mindent tettél bele (főleg a végébe), és remekül összeilleszkedik :Đ Ez nálam nagyon felviszi az előbb leírt kritikákat. Amúgy mi is ez a Mission to the Darkness' Moon? Egy olyan befejezetlen részed, ahol Yoda és Dooku összecsapott volna? :P
Mind1... nekem nagyon tetszett, és kitölti a 22 percet, mivel ott van az a három csata (űr, föld, párbaj) is. :Đ Százalékkal (nem egy szóval): 91%

kav12 2010.10.30. 15:10:35

Ja, és várom még Ass'hessian szereplését :Đ De ne a következőbe, egy kicsit pihentesd :P
Am az előző komiban ez a "történet-folytatásos" dolog onnan jutott eszembe, hogy lehetséges, hogy hamarosan én is csinálok idővonalat, mint Filoniék (a sima TCW-ben), és te is csinálhatnál, elvégre simán össze lehet kötni a sztoriaidat :P Csomó utalás van egyikből a másikba is, stb :P

SuperGalaxys · http://clonestories.blog.hu/ 2010.10.30. 16:33:31

@kav12: Szóval. A zárótűz ellenére is vesztettek, mivel ugye a droidok oldalról is támadnak, csak ezt elfelejtettem odaírni, de amúgy gondoltam rá XD Ass' hessian most nem fog pihenni, mert a következő részben meg is fog jelenni XD
Az idővonalas problémával csak az a baj, hogy én máshogy szeretném kinyírni Ahsokát :/ XD Sebaj, tudod, a Star Trekben is vannak ezek az alternatív idővonalak XD Amúgy örülök, hoyg csak nekem nem tetszik, bejegyezlek!

Ja, és a Mission to the Darkness' Moonnal abból a "mélypontból" szerettem volna feljönni, melyből igazából a BAttle over Corelliával sikerült. Annaka végén lett volna ez a Dooku-YOda párbaj is. Amúgy a következő részben hatalmas összefüggések lesznek az egyik mozifilmmel, és lehet, hogy valaki meg fog halni... Na mindegy, ezt rábízom a következő rész bejegyzésre XD

kav12 2010.10.30. 19:01:24

@SuperGalaxys: ok :P xĐ Am úgy gondoltam, hogy a te saját részeiddel csinálj idővonalat xĐ egyelőre még ne kössük össze a részeinket, bár sztem a jövőben sem fogjuk Ahsoka miatt xĐ

zilllosarkany 2011.06.23. 12:19:01

jó volt, de az előző jobb volt ;)

90% :D
süti beállítások módosítása