Saját 2. évad 5. rész: Danger Ambush

SuperGalaxys

Itt is van! És lesz! És mindjárt jön a következő!

Ostromlott világok! A támadó szerepét pedig egyszer a Köztársaság, másszor a Szeparatista Szövetség vezetői foglalják el. A háború hosszú karmai már a Peremvidék szélét ostromolják, és egyre több békés bolygó válik csatatérré. Ezúttal a Vanqur lép be ezek sorába, melyet most a köztársasági seregek támadnak Plo Koon tábornok vezetése alatt…

Az első roham

A bolygó fölött, mely a kép alsó felét foglalja el, egy Szeparatista anyahajót látunk, mely szakadatlanul tüzel, s a felső részbe ekkor lép be egy hatalmas Jedi-cirkáló. Hamarosan megpillanthatjuk a flotta többi öt tagját is, melyek lassan ereszkednek a bolygó felé. A zászlóshajó hídján egy klón kapitány szemléli, amint az elülső lövegek lassan széttépik az anyahajót. Mikor látja, hogy az már a végét járja, felhívja a hangárban a vadászgépébe éppen beülő Plo Koont, hogy indulhatnak. A jedi megjegyzi, hogy a blokád áttörését nemigen siették el. Ezután lecsukja vadászgépe ablakát, majd utasítja a Fekete-századot a felszállásra. Hamarosan ki is röppennek a cirkáló fölső hangárjából, és elzúgnak az éppen felrobbanó anyahajó mellett, a bolygó felé.

Eközben egy völgy végében lévő hegyoldalba épült szeparatista bázisban, a trandoshi fajból származó Ass’ hessian ül egy széken az ablak előtt. Egy droid lép oda hozzá, és jelenti, hogy köztársasági vadászgépek és csapatszállítók közelednek feléjük. A trandoshi feláll, és odasétál az ablakhoz, a bázist kezelő kék jelzésű droidok háta mögé. Látja a közeledő vadászokat a távolban. Azt mondja, küldjék ki a keselyűket, és ha esetleg mégis túljutnának rajtuk, akkor jöhet a légvédelmi rendszer. A droid veszi-veszi, majd megnyom pár gombot a konzolján, mire a bázis aljában lévő hangárakban lévő keselyűdroidok sorban felélednek és felszállnak.

A köztársasági gépek, élükön a kék-fehér vadásszal, a hatalmas fennsík felé veszik az irányt, melybe a völgy nyúlik bele. Plo szól az embereinek, hogy lassítsanak, nehogy belerepüljenek egy sziklába. Az egyik klónt látjuk, amint nyugtázza a parancsot. Hamarosan az egyik LAAT/i pilótája jelenti, hogy kontaktust érzékel. Egy másik pilóta jelenti, hogy látja őket: keselyűdroidok. Plo kiadja a parancsot a löveghajók fedezésére. Hamarosan érkeznek a keselyűk. Plo rögtön elintéz kettőt, a pilóták utána négyet. A vadászdroidok egyik csoportja oldalba akarja támadni az egyik LAAT/i-t, de Plo ezt sikeresen megakadályozza. Az egyik vadász hamarosan az utolsó keselyűt is kilövi. Plo szoros alakzatot rendel el, majd elindulnak a völgy szája felé.

 Ass’ hessian a karosszékében ül a bázis hídján, (Ez az ülőalkalmatosság úgy néz ki, mint a Lucrehulk-anyahajók hídján lévő székek.) és fejét öklére támasztva, a térdére könyökölve várja a fejleményeket. Egy droid akkor lép oda mellé, és jelenti, hogy a köztársasági egységek áttörtek a vadászokon, és folyamatosan közelednek feléjük. A trandoshi tábornok azt parancsolja, várják be őket, míg eléggé közel lesznek, azután aktiválják a földalatti ágyúkat, és lőjék szét őket. A droid ismét veszi-veszi, majd elindul az egyik konzol felé. Eközben Ploék a völgyben száguldanak. A jedi azt parancsolja, hogy tartsák az alakzatot. Az egyik klón ekkor azonban azt mondja, hogy új objektumokat észlel a völgy végében. Hirtelen a bázis előtt tizenkét ágyú emelkedik ki a völgy alján hármas sorokban, és mindegyik tüzet nyit a köztársaságiakra. Plo azt a parancsot adja, hogy próbáljanak kirepülni a völgyből. Az egyik pilóta neki is áll elvégezni a manővert, ám az egyik ágyú azonnal ki is lövi. Egy másik szintén manőverezni próbál, ám a szűk völgyben ez szinte lehetetlen, így beleszalad egy találatba. Becsapódik a sziklafalba, és a robbanás lökéshulláma kitéríti az egyik csapatszállítót is a pályájáról, mire az ütközik egy másikkal, s végül mindketten becsapódnak a földbe. Látunk egy vágóképet két tüzelő ágyúról, majd azt, hogy még két LAAT/i zuhan le, rengeteg vadász társaságában. Plo maga mögé utasít két embert, és azt mondja, addig nem tudnak elmenekülni, amíg ki nem iktatták az ágyúkat. A vadászokkal együtt ügyesen manőverezve eljutnak az első ütegsorig, és itt a jedi ki is tud lőni néhány ágyút. A pillanatnyi zavart kihasználva meg tudnak szökni az utolsó LAAT/i-vel.

A második roham

A hajók elszállnak a cirkáló hangárjában. Woffle parancsnok kiszáll az LAAT/i-ből, szerencsére pont azon utazott, amelyik megmenekült, és odalép a gépéből kikászálódó tábornokához. Azt kérdezi, hogy most mitévők lesznek, hiszen minden szállítójuk elpusztult, és vadászgépeik sem maradtak túl sokan. Plo azt mondja, hogy ide most egy tökéletesen kidolgozott tervre lesz szükség. A következő képben azt látjuk, amint a kamera lassan közelít a cirkáló hídjára, majd azt, amint Plo Koon, és Woffle parancsnok belép a hídra. A hajó kapitánya, és még egy tiszt várja őket. A jedi odalép a holoasztalhoz, és bekapcsolja. Azon megjelenik a völgy képe, végében a bázissal. Plo azt kérdezi, van-e valamelyiküknek ötlete. Woffle azt mondja, hogy mivel a löveghajók megsemmisültek, ezért csak egy szóba jöhető szállítóeszköz van: a cirkáló. A kapitány ezen elcsodálkozik, nem érti, hogy tudnák a cirkálóval leszállítani a csapatokat. Plonak azonban tetszik az ötlet, és elmondja a tervét. Szerinte a cirkálóval le kéne szállni a völgybe, pontosan a bázis elé, és így az ágyúk nem jelenthetnek veszélyt, mivel nagy részük kilapul, ami meg nem, az képtelen lesz átütni a cirkáló erős védőpajzsait. A hajó ütegei pedig szét is lőhetik a bázist. A kapitány azonban azt mondja, szerinte túl veszélyes ez a taktika, mivel nem is biztos, hogy a cirkáló befér a völgybe. Plo azonban azt mondja, vállalniuk kell a kockázatot, ha a bolygót a magukénak akarják tudni.

 

A következő képben azt látjuk, amint a cirkáló belép a légkörbe, és teste körül lángnyelvek táncolnak, melyeket a súrlódás idéz elő. Ezután alulról látjuk a monstrumot, amint leereszkedik a felhők közül, és elindul a völgy felé. Ass’ hessiannak ekkor jelenti a droid parancsnok, hogy közeledik feléjük egy Venator. A trandoshi hitetlenkedve pillant fel, ám ekkor ő is meglátja. A hajó leereszkedik a völgybe. Láthatjuk, ahogy a hídján Plo azt mondja a pilótáknak, hogy óvatosan manőverezzenek. Ass’ hessian háta mögül látjuk, amint a hatalmas hajó megállapodik. Plo kiadja a parancsot a tüzelésre, és a lézerágyúk első találatai kárt is tesznek a bázisban.

 A trandoshi tábornok azonban gyorsan visszanyeri lélekjelenlétét, és kiadja a parancsot a pajzsok felkapcsolására. Ez meg is történik, és a köztársaságiak következő találatai már csak a védőpajzs félgömbjét találják. Az egyik pilóta jelenti Plo Koonnak az újabb fejleményt. Ekkor Ass’ hessian kiad még egy parancsot, azt mondja, a droidok masírozzanak át a cirkáló felszínére, és foglalják el azt. A droid nyugtázza a parancsot. Ekkor a kapitány jelenti Plonak az új fejleményt. A jedi lenéz a cirkáló orra felé, és valóban: jetpackes szuper harci droidok, valamint szintén hátirakétás rohamdroidok özönlik el azt. Megkérdezi, meddig tarthat átütni a bázis védőpajzsait. A kapitány azt mondja több tíz percbe is beletelhet. Koon azt mondja, addig feltartja a droidokat.

Harc a cirkálón

A droidok folyamatosan masíroznak előre az ütegek felé, ámegy kameraállásból látjuk, amint a Venator felszínének egyik „rücske” mögött klónok hőúzódtak meg Plo társaságában. Az egyik nehéztüzér pont Plo Koon mellett térdel, és vár a parancsra. A droidok lépteinek zaja egyre hangosodik, majd Plo elkiáltja magát, hogy „Most!” A nehéztüzér felugrik az egyik iylen téglalap tetejére, és onnan megsorozza a droidokat. Azok erre rá koncentrálják a tüözüket, így sojkat közülük elintéznek a fedezékükjből kiugrott klónok. MSot már jóformán csak a szuper harci droidok maradtak, azokat azonban már nem iylen könnyű átverni. Több klón elesik, ám ekkor Plo is kiugrik fedezékéből, és elkezdi aprítani őket.

 Ekkor Ass megkapja az üzenetet, hogy a bázis pajzsai már nem bírják sokáig. Valóban, a köztársasági találatok kezdik átütni a pajzsot, és hamarosan már a bázist találják el. Ass gyorsan kimenekül a szobából. A parancsnokdroid a fejét fogja, és ide-oda szaladgál tehetetlenségében, míg a fejére nem omlik a plafon. Az egész bázis összeomlik. Az egyik repeszdarabot Plo az Erő segítségével a maradék droidokra irányítja, akik így összeesnek, majd nézi a tűzfelleget, mely elnyeli az állomást. Ekkor megpillant egy kompot, mely a fejük fölött zúg el. Látjuk a pilótafülkéjét is, amiben Ass épp felhívja Dookut. Azt mondja a grófnak, hogy nem tudták elkapni, és útban van a találkozási ponthoz. Ezután belép a hiperűrbe.

Plo Koon és a Vanqur ostroma

Ha irodalom munkafüzeti feladatok készülnének ehhez a részhez, és az egyik az lenne, hogy írj egy másik címet, akkor talán ez lenne a legtalálóbb elnevezés. Ebben a részben igazából semmi különleges dolog nem történt, de azért jelentéktelen sem volt semmi. Ez egy bevezető rész volt Ass' hessian számára, akit amúgy még később is szeretnék szerepeltetni. Őt igazából scak később alkottam meg, mivel nem tudtam, ki legyen a bázis vezetője XD Maga a rész ötlete már nagyon régi, már azelőtt megvolt, hogy elkezdtem részeket írni. Eredetileg egy animációnak akartam megcsinálni, és Cato Neimoidián játszódott volna, de szerintem ilyen formában jobb lett. Remélem nektek is tetszett. Várom az értékeléseket és a véleményeket, és a százalékokat! (Ja, és rájöttem, hogy Wordben sokkal gyorsabban lehet írni, tehát egy óra alatt tudok részt írni, avgyis megértettem kav12-t. Ezután talán gyorsabban fognak jönni a részek ;)

Értékelésetek: 93%

A bejegyzés trackback címe:

https://clonestories.blog.hu/api/trackback/id/tr722380773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kav12 2010.10.27. 16:35:41

Jó rész volt :Đ És köszi, hogy végre rájöttél erre a megoldásra is, mármint a wordre :P
Ez egy tipikus csatás rész volt, és tetszettek benne a váratlan fordulatok :P Szimpatikus nekem ez a trandoshan, és jó, hogy később még látjuk őt viszont :Đ Mást nem igen tudnék írni róla, talán csak azt, hogy remekül leírod, hogy milyen kameranézetből látjuk, és mit látunk :Đ Olyan jó elképzelni!!! :Đ Én a saját írásaimnál nem erre megyek :P

kav12 2010.10.27. 16:36:15

Ááá! xĐ Az értékelést elfelejtettem :P
93%

zilllosarkany 2011.06.23. 12:10:23

nekem naon tetszett :D 95% :D
süti beállítások módosítása