Saját 13. rész: Battle of Corellia

SuperGalaxys

Hosszú-hosszú idő után, végre eljött ez a perc... Vagyis, hogy ismét új rész jön! Tudom, már nagyon rég nem jött egy sem, de remélem a következő hárommal pótolom a hiányt, mert ezek nem egyszerű részek lesznek ;) (Megfelelő tanulság most nem jutott eszembe... Majd ha Nektek igen, írjátok meg kommentbe :D)

Folytatódik a háború! Hogy
pótolják a Köztársaság roha-
mosan növő veszteségeit,
a Szenátus több ezer további
klón kiképzését szavazza meg.
Azonban az ellenség hadereje is
csökken, majd nő. Asajj
Ventress elvesztése után Dooku
új tanítványt keres, miközben egy
új fegyver áll készenlétben...

 

A háború folytatódik...

Egy köztársasági fregattot látunk, amint éppen szétszedi egy hatalmas hajó lézertüze. A gép főleg a Munificent-osztályú hajókra hasonlít, azzal a különbséggel, hogy az elülső két páncéllemez sokkal hosszabb - ezek alján állnak a torpedóvetők - és inkább egy fél téglatestet formáznak együtt. A híd legelöl van, a két lap közötti fölgy végében. A lézerágyúk a középső részén helyezkednek el, a hangárat veszik körül, mindkét oldalon három fent, három lent. Szóval éppen ezek őrlik porrá az előbb említett köztársasági fregattot. A hídon Trench admirális figyeli a tőlük balra dúló (nem is csatát) pusztítást. Egy fénylő detonációval a fregatt végleg apró darabokra szakad, melyek lángolva elhúznak az űr mélye felé. Közben Trench Dookuval beszél hologramon. A harch biztosítja  a grófnak, hogy épségben leszállítja az új zászlóshajóját. A gróf ezt 'örömmel veszi' majd kiadja azt a parancsot, hoyg semmisítse meg a Corellia körüli hajógyárakat, mivel azok nem voltak hajlandóak megépíteni ezt a hajót. Miután az admirális rábólint, véget ér az adás. Ekkor a taktikai droid jelenti Trenchnek, hogy még egy fregatt közeledik elölről. Az admirális parancsa szerint, a droidok felkészítik a torpedóvetőket, és elindítják a gyilkos protontölteteket. A köztársasági hajó hídján az egyik pilóta jelenti a kapitánynak, hoyg torpedók közelednek. Az első hullám megrázza a hajót, és átüti a pajzsot. A második sorozat egyik lövedéke pont a hajó hídját találja el, így az egész test irányíthatatlan lesz, s a lézertűz eékezdi felaprítani. Trench mosolyogva (már amennyire tud) figyeli az eseményeket, s kiadja a parancsot, hogy ha ez a gép is megvan, irány a Corellia rendszer.

Anakin és Obi-wan a Resolute-on van Ahsoka társaságában. Éppen azt az üzenetet kapják, hogy Corellia közelében lerohantak egy két fregattból álló konvojt. Ebből persze azonnal kikövetkeztetik, hogy a szepik következő célpontja Corellia lesz. Meg is kapjáka  parancsot, hogy védjék meg a rendszert. Obi-wan odaszól Codynak, hogy készítse fel a 212-eseket, s a flotta elindul.

Dooku a csillagszlúpja középő részében, a kis lakosztályban tartózkodik. A kabin padlóját vörös szőnyeg borítja, a túlsó oldalon a polc és a meditációs párna mellett egy tárolórész van. A helyiség fala egyébként barnás-narancssárgás színű. Sidious hologramja lebeg a helyiség közepén. A sith nagyúr arról érdeklődik, hogy hogyan halad az új tanítvány keresése. Dooku megmondja neki, hogy álnéven fejvadászokat küldött saját magára, hogy megtudja, melyik a legalkalmasabb szövetségesnek. Azt is elmondja, hogy már csak egy jöhet szóba. Mikor Sidious megkérdezi, hoyg a többiről mit gondol, Dooku kinyitja a tárolószekrényt, ahol a fejvadászok fejei sorakoznak a polcokon. Sidious gonoszul elmosolyodik. 

 

A csata elkezdődik, és Dooku is elindul

Trench flottája megérkezik Corelliához. Az admirális néhány pillanatra figyeli a bolygót védő cirkálót és a két kísérő fregattját, majd kiadja a parancsot a támadásra. Az egyik köztársasági hajó hídjáról látjuk, ahogy a szakadár flotta tüzet nyit. Hamarosan a fregattot találat éri, majd még egy, és még egy. Repeszek törnek ki belőle a robbanások nyomán. Még mielőtt bármit tehetne, a robbanások nyomán fekete területek jelennek meg rajta. Eközben a köztársasági cirkáló kapitánya Obi-wannal beszél hologramon. Kéri őt, hoyg siessenek a Jedi mester biztosítja, hogy azonnal ott lesznek, nem fogják engedni, hogy Trench elpusztítsa a hajógyárakat. Hamarosan meg is érkezik két cirkáló, s tüzet nyit a szepi fregattokra. Trenchnek ezt jelenti is a droidja. Az admirális csak egy pillanatra tétovázik, majd kiadja a parancsot, hogy a flotta kerüljön a védelmi erők hátába, és álljon szembe a most érkezőkkel. A droid pár pillanat múlva jelenti, hoyg a flotta új pályáját beprogramozták. Az egyik fregattnak azonban már így is késő, az oldalát ért találatok miatt hajtóművei felmondják a szolgálatot. Hamarosan a hídját is eltalálják, és így végleg vége.

Dooku ekkor megérkezik a Vanquor bolygóhoz. A pilótája jelenti neki, hogy a felszínen egy leszállt hajót észlel. Dooku megkéri, hogy tegye le annaka  közelében. A csillagszlúp le is száll egy kanyonos terület elé. A gróf egyedül nekivág a hasadékrendszernek. Az árok viszonylag széles. A gróf tudja, hoyg valaki les rá a tetejéről. Hamarosan be is válik megérzése: két vörös lézernyaláb csapódik be mellé. A következő majd nem el is találja, de elhajol előle. Érkezik a negyedik is, ez messze elmegy mellette. A gróf ökölbe szorítja kezét, mire a sziklafal tetejéből egy jókora darab robabn apró törmelékké. Egy páncélos alakot is elrepít onnan a detonáció. Az ember beleütközik a túlsó falba, majd zuhanni kezd a hatalmas magasságból. Hihetetlen, de talpra érkezik. Dooku kíváncsian szemléli az alakot, majd egy váratlan pillanatban a lába elé húzza az Erő segítségével. Előrántja kardját, s már lesújtana fejvadászra, ám az is aktivál egy kék pengéjű fegyvert. Párat csapnak és hárítanak, de végül összeakad a kardjuk. Lejátszódik egy kis párbeszéd. Dooku rákérdez, hogy Jedi-e, áma  páncélos "megkéri" hogy ne hívja annak.

Párbaj és űrcsata

 

Trench flottája folyamatosan tüzel a köztársaságiakra. A bolygóvédelem már lángokban áll, de az érkező flotta még bírja. Obi-wan kiadja a parancsot a teljes tüzelésre, de a Harch flottája nem szenved különösebb veszteségeket. A köztársaságiaknak viszont már két fregattjuk felrobbant. Trench elégedetten szemléli a csatát. A torpedók folyamatosan röppennek ki az ágyúkból, és őrlik a köztársasági hajókat. Hamarosan a taktikai droidja jelenti, hogy a gyárak az orbitális pályájukon elérték a lőtávolságuk határát. Trench gonoszan összehúzza a szemét, majd kiadja a parancsot, hogy tűz. (Persze egészen közelről látjuka  "gyönyörű" arcát...)

 

Dooku tovább harcol ellenfelével. Elkezd neki szövegelni, hogy jediből fejvadásszá süllyedt, meg hoyg ez milyen szánalmas. Erre a fejvadász azt feleli, hogy a jedikhez képest szerinte ez felemelkedés, mert hogy a rend látása már homályos, és nem veszik észre, hoyg tenniük kéne valamit az ellen, hogy végleg kihaljanak. Azt is hozzáteszi, hogy sosem értett egyet a tanításaikkal, se azzal, ahogy korlátozzák az Erő által nyújtot tképességeiket. Ezért eljátszotta a halálát, s fejvadász lett, Carthoor néven (na, most rögtönöztem egy nevet :D) Dooku -akinek persze tök jó, hogy ez már mindent tud, csak kicsit kell rajta csiszolnia - erre elkezd neki mesélni, hogy ha mellé állna, akkor nem kéne korlátoznia  a képességeit, és hatalmasabb lehetne minden jedinél. Erre a fejvadász elkezdi mondani, hoyg szerinte a sithek se jobbak a  jediknél. Dooku erre kissé mérges lesz, s erő-villámaival megkóstoltatja Carthoorral, miylen is a sötét oldal hatalma. Mikor már a fejvadász nem bírja, és Dooku már a következő kínzást készíti elő, felemeli a kezét, és beleegyezik, hoyg segít Dookunak a céljában, ha cserébe mindezt a hatalmat megkaphatja. Ez már a grófnak jobban tetszik...

A Szakadár flotta már minden erejével a gyárakat ostromolja. A köztársasági cirkálók hiába próbálják megállítani őket, a hajógyárakat továbbra is tűz alatt tartják. Trench már a győzelmet ízleli, s várja, hogy a torpedózáshoz is elég közel legyenek. A képernyőn folyamatosan figyeli a gyárak közeledését. Se, Obi-wannak, se Ahsokának nincs ötlete. Ám Anakin előáll valamivel. Az a terve, hogy gyorsítsanak teljes sebességre, vágjanak be a hajógyár elé a szepi flottával szemben, és induljanak el feléjük, mintha beléjük akarnának menni. A fregattok és a torpedóhajó a feléjük forduló pajzsát fogja erősíteni, és akkor szétválhatnak, majd a túloldalról szétlőhetik őket. Obi-wan őrültnek tartja a tervet, mivel ha egy kicsit is letérnek a pályáról, vagy a szepi fregattok nem úgy kanyarodnak, ahogy ők gondolják, akkor annak ütközés lesz a vége. Anakin persze ezt elengedi a füle mellett, és kiadja a parancsot a manőver végrehajtására.A köztársasági hajók teljes sebességgel megindulnak a szepik oldala felé.Anakin megtörhetetlenül áll a Resolute hídján. A cirkálók elzúgnak a gyárak felett, majd a szeparatista flottával szemben haladnak. Trench meghökkenve áll a hídon, és ordítozni kezd, hogy manőverezzenek, és hogy erősítsék meg a belső pajzsaikat, pont ahogy Anakin gondolta. A Resolute pont a torpedós hajó mellett repül el hatalmas sebességgel. Trench ide oda pillant, nem érti, hogy mit terveznek a köztársaságiak. Anakin osztogatja a parancsokat. A cirkálók két irányba mennek, majd oldalba támadják a Munificenteket. Trench ekkor már nagyon ideges. A hajó ekkor megremeg. A Resolute hátulról támadja teljes tűzerővel. Trench gyorsan kiadja a parancsot a menekülésre, de csak egy fregatt tud vele tartani. Anakin elégedetten szemléli a lángoló flottát. Obi-wan a vállára teszi a kezét, és megjegyzi, hogy néha az őrült ötletek is érnek valamit.

Klónok háborúja

 Most miért ez az összegzés címe? Hát mert eza  rész most tipikusan bemutatja a háborút. Van benne egy csata, Dooku a tanítványát keresi, Trenchnek van egy új játékszere... Szóval ez valahogy erről szól. Igazából a 212-es légió fórum alapú szerepjátékának első csatájából indultam ki, innen jön a helyszín, Corellia, és a hajógyárak megtámadása. Végül valami egészen más lett belőle, de szerintem így jobb is. Legaláb nem csak egy egyszerű csatából áll ez a rész. Nem tudom, hogy nektek hogy fog tetszeni, de annyi biztos, hogy Carthoor és a torpedóhajó a következő két részben is nagy szerepet fog kapni - Carthoor még az utolsóban is, de ezt majd később - és hogy kíváncsi vagyok, nektek hogy tetszik a rész :D.

Értékelésetek: 98%

 

Következő részem: Battle of Corellia

SuperGalaxys

Ugyan a szavazás a részlista kitételének kérdéséről még nem zárult le (bár szerintem már eldőlt :P) attól még miért ne jöhetne az új "Következő részem" bejegyzés? Most mondhattok akármilyen kifogást, akkor is jön! Szóval, az új rész címe Battle of Corellia lesz (ugye milyen kreatív? :D). A helyszín, mint ahogy a név is mutatja, a Corellia, és - ez is a névből következik - itt lesz egy csata. De nem olyan egyszerű!... Na szóval, mi lesz a részben:
klónok, Venator-osztályú csillagrombolók, Trench admirális, Obi-wan, Cody, Ököl, Waxos, Corelliai civilek, droidok, Acclamator-osztályú rohamhajók, Munificentek, Lucrehulk-osztályú maghajók, V-19-esek, meg minden egyéb nyalánkság :P.
 

süti beállítások módosítása