Következő részem: Duel Over Geonosis

SuperGalaxys

Oké, tudom, hogy ez már a megszámlálhatatlan plusz egyedik Geonosisos rész, de igazából a bolygó nem fog nagy szerepet játszani benne. A rész ismét a torpedóhajóról fog szólni, melyet Trench készül átadni Dookunak. Igen, megint egy űrcsatás rész lesz, de utána úgy is jön az In the Firs Line és a Fall or Victory, azaz a két Kaminoostromos rész, ami "száraz"földön fog játszódni, de inkább mondjuk azt, hogy egy bolygó felszínén. A részben benne lesz:

  • Trench (ez mondjuk nem új)
  • Anakin (ez sem)
  • Ahsoka
  • Obi-wan
  • Cody
  • Carthoor
  • Dooku
  • Yularen
  • A Geonosis
  • Dooku
  • Klónok
  • Űr (nem mondod!)
  • Hiperhajtómű...

Na jó, nem megyek túlzásba :D A rész jövő héten fog jönni, és amint lement, remélhetőleg ki is kerül az új dizi. Az elkövetkező hétköznapokban valószínűleg nme leszek, de hétvégén akkor jön a rész, meg az új kinézet...

Ui.: Ha valaki ismeri a blog.hu-t, akkor annak talán mond valamit, hogy a Wild Fantasty nevű kinézetet fogom átCSS-ezni. Cska azért azt, mert abban lehet hátteret meg fejlécet is cserélni... Na mindegy!

Nagy diziprojekt

SuperGalaxys

Azt már előre is bocsájthatom, hogy ezen a hétvégén nem várható az új rész, azaz a Duel Over Geonosis, melynek címe csak egy szóban tér el az egyik már "leadott" részemétől, viszont a története annál inkább! De ezt majd jobban kitárgyalom a következő részem bejegyzésben, és még jobban magában a részben, de most térjünk rá a "nagy kinézetprojektre". Szóval, múltkor sikerült kicserélnem a fejlécét a blognak, meg az oldaldobozok fejlécét is, s most úgy döntöttem, hogy az egész oldalt felújítom kinézet szempontjából, vagyis megszépítem. részleteket még nem árulok el, de remélem tetszeni fog ^^

Saját 14. rész: Assassinations

SuperGalaxys

Itt az új rész, az Assassinations. A részben Padmé lesz bene, az Aridian bolygó, és még merényletek... Ja, és azt nagyon le szeretném szögezni, hogy nem a magyarországi választások miatt időzítettem ezt a részt, és senkit nem mintáztam benne valós politikai személyről! Na, de inkább nem szövegelek, itt a rész!

Hatalmas győzelem! Trench

Admirális flottája ördögi ve-

reséget szenvedett a galaxis

magja közelében lévő Corel-

lia rendszerben. Az egyre dúrvább

 

háború hatására több peremvidéki

bolygó is védemezőt keres ma-

gának. A Köztársaság tárgya-

lásait azonban nem nézi min-

denki jó szemmel…

 

A szepiknek ez nem tetszik...

Dooku gróf flottáját látjuk, azaz hét Munificent-osztályú fregattot. Az élen áll Dooku hajója. A sith nagyúr épp a kissé félős hangon beszélő Trenchcsel "társalog", többek között a Corelliai vereségről... A harch hologramját szemből látjuk, amint épp azt meséli Dookunak, hogy ugyan a flottája megsemmisült, de a torpedóhajóban - ami ugye Dooku új zászlóshajója lesz - nem esett nagy kár. Dooku megnyugtatja az admirálist, hogy pótolhatja a flottája veszteségeit, ha az Aridian bolygóhoz repül, mivelhogy a gróf odaküld egy rakat nemrég felszerelt Munificentet. Erre Trench elkezdi, hogy az a bolygó a Köztársaságtól remél védelmet, a Szeparatistákat csak végszügség esetére vette fontolóra. Dooku azonban biztosítja a harch admirálist, hogy az Aridian mégis őket választja. Trench bólint, s az adás véget ér. Ekkor belép a hátsó ajtón Carthoor, aki már mesternek hívja Dookut, és megkérdezi, hogy hívatta-e. A gróf bólint, s a székkel megfordul. Feláll, s Carthoorral az elülső ablakok felé sétál. Elkezdi magyarázni, hogy megismerte a Sötét Oldal alapjait, elkészítette az új fénykardját, s ezt a fejvadász ismereteivel keverve félelmetes harcos lett. Ki is adja neki az első küldetését. Az lesz a feladata, hogy kudarcba fullassza az Aridianon folytatott tárgyalásokat, hogy a bolygó a Szakadárokat válassza. Carthoor bólint, s elindul kifelé az ajtón. Dooku elmosolyodik.

Padmé hajója  a hiperűrben repül, s hamarosan kitör az Aridian mellett. Elindulnak a bolygóra. A főváros, Aaron, különlegesen épül fel. A város fölött egy hatalmas gömb lebeg, melyben a legfontosabb helyek találhatóak meg. A nabooi hajó arrafelé száll. Eközben a platform előtti erkélyen, Carthoor készülődik a Padmé elleni merényletre. Egy mesterlövész puskát fog, s az érkező hajó felé céloz. Hamarosan Padméék le is szállnak, s a bolygó miniszterelnöke üdvözli a szenátornőt. Tájékoztatja róla, hogy a nemrég zárult választásokon csak épp hogy meg tudta előzni az elelnzék párt vezetőjét, aki a szeparatistákat pártolta volna. Eközben Carthoor becélozza Padmét, s lő... Szerencsére a lövés elsüvít Padmé füle mellett, így a szenátornő megmenekül. Az orvgyilkos újabb lövéseket ad le, s egy Aridiani rendőrt le is lő. Ekkor azonban már tüzelnek rá, és ő kéyntelen menekülőre fogni, ezért begyújtja a jetpack-jét. Azonban ezt is kilövik, s ő menthetetlenül zuhan... na, ha nem ismerné az Erőt. De ismeri, úgyhogy épségben földet ér a gömb aljában. A miniszterelnö alig győz bocsánatot kérni Padmétól, aki azonban biztosítja, hogy nincs semmi baj, és hogy emiatt nem változik a véleménye, mivel háborúban, amikor politikai viták is folynak, természetes az ilyen. A miniszter meg is nyugszik, de Typho nem.

Valami nagyon, nincs rendben

 

Este a kapitány becsönget Padméhoz, aki be is engedi. Typho besétál a lakosztályba, s elkezdi mondani a szenátornőnek, hogy aggódik a biztonsága miatt, és kijelenti, hogy mégegy ilyen nem történhet meg. Padmé ezt ugyan helyesli, de ő már biztos benne, hogy nincs veszély, mivel a merénylő a mélybe zuhant. Typho ugyan próbálja rávenni a szenátornőt, hogy vigyen magával titokban egy pisztolyt, hátha még egyszer megesik ez, de Padmé nem hallgat rá. Kiküldi a szobából a kapitányt, és bezárja az ajtót.

 

Másnap a miniszterelnöki palota (ez szintén a gömbben van) ebédlőjében reggeliznek. A helyiség vörös szőnyeggel van leborítva, s hatalmas oszlopok tartják a tetőt. A fal mentén erkélyek és páholyok sorakoznak. Az egyik ilyen páholyban ül Padmé a miniszterelnökkel, Typho kapitánnyal, az ellenzék párt kissé morcos vezetőjével, és persze C-3PO-val. Padmé lelkesen beszélget a miniszterelnökkel, látszik, hogy tárgyalásra már alig lesz szükség, mivel az elnök mindenben támogatja a Köztársaságot. Az ellenzék elnöke morcosan hallgatja őket, miközben eszik. Hirtelen kiszökik az ajtón... Miután mindenki befejezte az evést, Typho szól Padménak, hogy a hajójuk készen áll a kirakodásra.

A leszállópálya szélére Carthoor kapaszkodik fel. A hajó mögött van, így senki nem láthatja. Csendben bombákat helyez a hajó hajtóműveire, s élesíti őket. Ezután rak egyet a hajtóművek fölé is, majd leereszkedik egy kötélen. Bekapcsolja holovetítőjét, s ebben az ellenzék elnök (elnevezem már valahogy XD legyen mondjuk... Ghorron!), szóval Ghorron hologramja jelenik meg. Carthoor jelenti neki, hogy elhelyezte a bombákata hajón. Ghorron szól neki, hogy gyorsan tűnjön el, mert a berakodás azonnal megkezdődik. Carthoor bólint, majd Dookut hívta fel, és jelenti neki, hogy nemrég szerzett egy új segítőt Ghorron személyében. Dooku erre megjegyzi, hogy akkor változott a terv... A fejvadász bólint, majd a holovetítőjén a leszállópálya képét figyeli...

Hamarosan a pályán megjelenik Padmé és a Nabooi kísérete. Carthoor hologramon figyeli őket, de azt nem látja, hogy ki kicsoda... Thripio Padmé után lohol. Typho a szenátornő mellett sétál. A hajó két pilótája előrerohan, a két Nabooi rendőr még Padmé mellett marad. ...Carthoor látj,a hogy két alak - a két pilóta - belép a hajóba, s robbant... A lökéshullám elsodorja Padmét, és kíséretét a miniszterelnökkel, Typhoval, és Thripioval együtt. A következő pillanatban már csak a Nabooi hajó kiégett roncsai maradnak a fenséges jármű helyén...

Este Typho Padméval vitatkozik, hogy most már tényleg nem lehet hagyni, hogy ez történjen, és próbálja rávenni Padmét, hogy vigyen fegyvert, mivel valaki az életére tör, és nem akarja, hogy Aridian a Köztársaságot válassza, pediga  bolygó fontos lenne számukra. A szenátornő ellenkezik, hogy tőle azt kérték, hogy a tárgyalásra fegyvertelül, és őrök nélkül menjen, de Typho a kezébe nyomja a pisztolyt, és kijelenti, hogyha nem viszi el magával, akkor az egész testőrséget, akit idehoztak, vele küldi. Padmé beleegyezik, s el is rakja a fegyvert.

 

A tárgyalás és a baj

 Carthoor a gömb egyik elhagyatott, szemetes leszállóplatformján felhívja Ghorront, és szól neki, hogy meggyilkolja  aminisztert, s akkor a törvény értelmében az ellenzék vezetője kerül hatalomra. Ghorron a hatalom csábítására megkérdezi, hogy mire lenne szüksége a fejvadásznak, mire az válaszol, hogy engedjen be a légtérbe egy szeparatista hajót. Ghorron bólint, s mondja, hogy elintézi.

A következő képben már a tárgyalást láthatjuk, mely egy napos helyiségben történik egy asztalnál. Padmé ül az asztal egyik, a miniszterelnök a másik végében, középen a gazdasági és a katonai miniszterek, Padmé mögött C-3PO. Padmétól balra van az ajtó, vele szemben az ablak, tőle jobbra pedig a falon végig egy erkély húzódik. Az egyik vezető elkezdi a tárgyalást.

Carthoorhoz egy átszállóhajó száll le. Kiszáll belőle öt kommandódroid, s a sötét jedi fejvadásszal elindulnak a tárgyaláshoz. Carthoor felhívja Ghorront, aki elküld neki egy térképet, melyen megjelölt egy titkos szellőzőjáratot. A fejvadász bólint, s meg is találja a rejtett ajtót. Az öt droiddal az oldalán elindul befelé. Kúszva érnek az erkélyre, mely a falon húzódik. Carthoor megállítja a droidokat, ő maga pedig az egyik résen, mely van az erkély falán, kidugja puskájának csövét. A távcső nézetéből látjuk, ahogy becélozza a kövér gazdasági vezetőt. az éppen magyaráz valamit, mikor Carthoor meghúzza a ravaszt. A vezető a földre dől, így jár a katonai miniszter is. C-3PO persze azonnal megadja magát, de Padmé nem így véli. Felborítja az asztalt, hogy védje saját magát, és a miniszterelnököt, és úgy dönt előhúzza a pisztolyát. Lőni kezd a merénylőkre, és gyorsan bekapcsolja a jeladóját, hogy Typhoék tudják, baj van. Persze a miniszterelnök úr azonnal megsértődik, és elkezdi, hogy csalódott Padméban, meg azt hitte, hogy bízik benne. Elköveti azt a hibát, hogy felháborodásában nem figyel, milyen magasra dugja ki a fejét. Itt most a következő jelenetsor lenne: 1. Carthoor mesterlövész-puskájának távcsövének nézete, ahogy becélozza  aminiszterelnök fejét 2. Padmé elölről, ahogy vigyázzt kiált 3. Az elnök rémült arca 4. a közeledő töltény elölről. Padmé rémülten nézi a halott elnököt, de folytatja a harcot, próbálja kilőni a kommandódroidokat. Szerencsére hamarosan megérkezik Typho Jim őrmesterrel, és még két Nabooi rendőrrel. Az egyiket rögtön lelövik, a többi behúzódik a felborított asztal mögé. Kilőnek pár kommandódroidot, de a második rendőr is elesik. A kommandódroidok kezdenek lerereszkedni. Hirtelen Jim őrmester felpattan, és kihátrála  szobából. Typho még kilő egy droidot, de neki is, Padménak is meg kell adnia magát - Thripiot ugye nem kell bíztatni...

Jim végigrohan a folyosón, s talál egy konzolt. Gyorsan hívni próbálja  a Köztársasági hadsereg hullámhosszát. Sikerül is neki. S melyik flotta fogja...?

A Resolute-on az egyik klón jelez Anakinnak és Obi-wannak, hogy bejövő adást fog. A holovetítőre kapcsolja azt,s megjelenik Jim őrmester holoképe. Azt mondja, hogy a tárgyalás sikertelen, a miniszterelnök meghalt, így az ellenzék került hatalomra, és Amidala szenátornak is segítségre van szüksége, mivel az ellenzék elnöke a szeparatistákat támogatja. Ezek után lelövik, s a képbe besétál két kommandódroid. A távolabbi megparancsolja a közelebbinek, hogy állítsa le az adást. Anakin szól Rexnek, hogy készítse a csapatát, azonnal indulnak.

A bolygó körüli űrbe Trench flottája érkezik. A torpedóhajón az admirális Dookuval beszélget, megköszöni neki, hogy ki tudta pótolni a flottáját. Dooku bólint, majd véget ér az adás.

A bolygón Carthoor és droidjai vezetik ki a leszállóra a szenátort és a nabooiakat. Megérkezik Ghorron is. Kezet fog Carthooral, és kijelenti, hogy élve új hatalmával, ezennel minden tárgyalás nélküla  szeparatista szövetséget támogatja. Carthoor ezt örömmel veszi, és megjegyzi, hogy a bolygóvédelmi erők hamarosan leszállnak a városok köré, valamint azt kérdezi, hogy mit kíván tenni Amidala szenátorral. Ghorron kijelenti, hogy meg akarja ölni, és parancsot is ad erre a katonáinak. Az újdonsült miniszterelnököt elölről látjuk, mikor mögötte kilép a hiperűrből Anakinék flottája. (Ez kb. olyan jelenet lenne, mint a Klónok Támadásában :P) Hamarsoan a felhők közül két LAAT/i érkezik. Kinyitják ajtóikat, s leszállnak a platform szélén. Rexék ugranak ki belőle, és leszednek pár kommandódroidot. Anakin is kiugrik, és elkezdi vágni őket, ám Carthoor beugrik elé, vörös fénykarddal, és párbajba kezdenek.

Az űrben Trenchet ismét felhívja Dooku, és megparancsolja neki, hogy vigye el a flottáját, nem engedhet meg több veszteséget. A harch bólint, és elmenekül. A szárazföldön Anakin végül Carthoort lelöki a platform széléről, ám a fejvadász bekapcsolja Jetpackjét, s elszáll. A klónok és Anakin PAdméval és Typhoval, meg Thripioval beszállnak a szállítóba, s elindulnak a Resolute felé. Anakin a löveghajóban felhívja Yularent, és parancsba adja, hogy készüljenek a flotta üldözésére. Ezután elszállnak a Resolute felé...

Carhoor újabb akciója

A rész most alapvetően cathoorról szólt, de a torpedóhajó és Trench szála is viszi az előző epizód vonalát. Ez a rész alapvetően valami hasonlóról szól, mint azt a hivatalos CW első évadának ambush és Bombad Jedi című részében láthattunk, csak egy más cselekménynel. A részben ugyanúgy egy bolygóval való tárgyalás eseményeit követjük végig, és megjelenik benne a szeparatisták ármánykodása, s ezúttal a bolygónak egy belső ellenséggel is szembe kell néznie, az ellenzék párt gonosz vezetőjével, Ghorronnal. Amivel az epizód kidolgozásánál nagyon meggyűlt a bajom, az az ahogy végződik. Nem tudtam kitalálni semmit, amivel megmagyarázható lenne, hogy hogy hódol be csak úgy a blygó a szepiknek. Ezért alkottam meg Ghorron karakterét, aki a hatalom megszerzése miatt szövetkezik a szepikkel, hogy eltávolítsa a miniszterelnököt, s ez - ellentétben azzal, ahogy egy átlagos történetben lenni szokott - nem is derül ki! De azt hiszem, ennyi összefoglalás elég is volt, ha el tudtátok olvasni ezta  regényt, akkor már eleve hálás vagyok, úgyhogy nem is szaporítom (hagyd már abba!) tovább a szót, értékeljetek!

Értékelésetek: 86%

süti beállítások módosítása