Új dizi: Kamino

SuperGalaxys

Mint tudjátok, következik a két Kaminos rész, s ez alkalomból feltettem az eddigi legnagyszabásúbb dizit az oldalra. A Kamino van a középpontban a háttérben meg Nala Se áll... Azon kívűl, hogy a kommentek csak kijelöléssel olvashatóak, szerintem különösebb gond nincs vele. De lehet, hogy ti másképp gondoljátok XD

 

Új társoldal: Star Wars blog

SuperGalaxys

A társoldalak listája ismét egy bloggal gazdagodik, melynek adminja Commander Bly. Szerintem őt is - mint az eddigi társoldalak tulajdonosait - sokan ismerik, mivel ő is benne van abban a bizonyos Clone Wars közösségben, melye jól ismerünk, és nagyon szeretünk ;) Szóval ez alkalommal az ő blogja kerül fel, a bal oldalt látható képre kattintva érhetitek el.

 

 

 

 

 

Fél év

SuperGalaxys

Most kapok észbe, hogy négy napja lett fél éves a blog :D Hihetetlen, hogy már fél év telt el a nyitás óta... És mégegyszer ennyi, aztán már 1 évesek leszünk :P A nagy szám majd az lesz, de azért ezt is érdemes megemlíteni! Szóval köszönet mindenkinek, akik eddig meglátogatták a blogot!

Saját 15. rész: Duel over Geonosis

SuperGalaxys

 Itt a várva-várt Duel over Geonosis, a torpedóhajó-trilógia befejező darabja. Néhány itt felsorakoztatott szereplő még majd felbukkan az évad utolsó részében is, melynek címe ugyebár Plane... Szóval a 22. részben. Trench, a szepi stratéga itt is nagy szerepet fog kapni, na de nézzük a részt!

Sikertelen tárgyalás! Padmé

Amidala szenátor tárgyalásai kudarcba fulladtak az Aridian

bolygóüval, Carthoor ármánykodása miatt. Anakin Skywalker

kimenekítette a szenátornőt,s üldözőbe vette Trench

admirális flottáját. A stratéga a Geonosis felé tart, hogy át-

adja Dookunak a torpedóhajót. Hogy Skywalkert megfékezze,

egy kis csapatot hagy hátra a bolygó holdjánál...

Rajtaütés

Elsőnek a hat tüzelő jedi cirkálót látjuk, majd ezután a célpontul szolgáló szepi flottát, melyet egy Lucrehulk-osztályú anyahajó, és két fregatt alkot. Az anyahajóban egy taktikai droid beszél Trenchcsel. Az admirális megkérdezi, hoyg mennyi ideig tud kitartani a Köztársaság ellen. A taktikai droid azt mondja, hogy maximum fél óráig állhatnak ellen, ezután az anyahajó pajzsai is csődöt mondanak. Trench azt mondja, hoyf valamit tenniük kell, mivel Dooku gróf csak három óra múlva tud ideérni a hajóért. Egy droid ekkor jelenti a taktikainak, hogy megsemmisül az egyik fregattjuk. Valóban: a köztársasági lézertűz egyre kisebb darabokra szaggatja, majd a Lucrehulk hídjáról láthatjuk, ahogy végleg elpusztul.

A Resolute hídján Anakin, Ahsoka és Obi-wan tartózkodik. Az egyik árokban álló tiszt jelenti a jediknek, hogy elpusztították az egyik fregattot. Anakin kiadja a parancsot egy bombázóraj indítására. A tiszt bólint, s hamarosan tizenkét sárga vadászgép indul a hangárból. A Lucrehulkon a taktikai droid jelenti Trenchnek, hogy egy bombázóraj tart feléjük, s hamarosan lebombázzák a  második fregattot. A raj élén álló pilóta kiadja a parancsot a bombák kioldására. A rózsaszín töltetek becsapódnak a fregattba, repeszeket szórva minden irányba. A cirkálók támogatása mellett azonnal meg si semmisül. A taktikai droid ezt jelenti is az admirálisának, akinek az elméjében persze azonnal megfogalmazódik a megfelelő stratégia. Elrendeli, hogy indítsák el az összes keselyűt, s árasszák el velük a köztársasági cirkálókat. A taktikai droid ki is adja a paranscot, s több száz ekselyű startol el az anyahajóról. Kilőnek néhány Y-szárnyút, majd elkezdik belevezetni magukat a jedi cirkálókba. A Resolute tornyának tövéhez is csapódik egy, így a híd is belerázkódik. Anakin visszahívja a vadászok egy részét, hogy intézzék el a keselyűket, a maradék pedig tovább megy az anyahajó felé. Obi-wannak ez nem tetszik, mivel fél, hogy a megmentésükhöz nem lesz elég a visszahívott öt vadász. De Anakin azzal érvel a terve mellett, hoyg ha az anyahajó elpusztul, úgyis leáll az összes keselyű.

A maradék Y-szárnyúak tovább száguldanak a Lucrehulk felé. A taktikai droid jelenti Trenchnek, hogy a bombázók nagy része nem fordult vissza, hanem továbbra is közeledik, s a cirkálók zárótüze átütötte a pajzsukat. Egy Y-szárnyú épp beméri a hidat, s megnyomja a torpedókilövő gombot. A rózsaszín töltet kiröppen az ágyújából, s először még elölről látjuka  taktikai droidot, ahogy beszámol Trenchnek a vereségről, majd a közeledő torpedót, s végüla  megsemmisülés pillanatában a képét. Ezután láthatjuk, ahogy az anyahajó roncsa el kezd sodródni a végtelenben. Anakin kiadja a parancsot a flottának, hoyg induljanak el a bolygóhoz, hogy megtámadhassák Trenchet.

Csata és küldetés

Trench a hajóján azt tervezi, hogy hogyna fog védekezni. épp a nagy képernyőn szemléli a lehetséges eseteket, közben az egyik rágóját simogatja, szokása szerint. Ekkor eszébe jut a tökéletes stratégia. Hat fregatt áll a rendelkezésére, ezért úgy dönt, hogy a torpedóhajó lesz középen, és három-három fregatt fedezi az oldalát. Először közel engedi magához a jedi cirkálókat, majd a két szélső fregatt mindkét szárnyon a köztársaságiak oldalába kerül, s így a flottát megsemmisítik... Elégedetten simogatja rágóit, és hátsó kezeivel pálcája fejét, majd kijelenti, hogy Skywalkert mindenáron elpusztítja...

A két flotta közeledik egymáshoz.Obi-wan Anakin mellé sétál, és megjegyzi, hogy reméli, egykori tanítványa tudja mit csinál. Ahsoka, aki mestere mellett áll, most felnéz rá. Anakin kijelenti, hogy Trenchnek el kell pusztulnia. Yularen ekkor odalép hozzájuk, és jelenti, hoyg lőtávolságra vannak. Obi-wan megsimogatja a szakállát, majd kiadja a tűzparancsot. A cirkálók lövegei a megfelelő irányba fordulnak, majd tüzet nyitnak a szeparatistákra.

A torpedóhajó hídjáról, Trench szemszögéből látjuk, ahogy a cirkálók tüzelnek rájuk. A hajón lévő taktikai droid jelenti Trenchnek, hogy a pajzsaik ellenállnak. Az admirális a képernyőn kíséri figyelemmel a felállást. A köztársaságiak hat csatahajója a hagyományos ék alakban állt fel, elöl a két köztársasági fregattal, a szeparatisták pedig egy vonalban. A taktikai droid jelenti, hogy a fregattok nagyon közel kerültek hozzájuk. Trench kiadja a parancsot a torpedóvetők készítésére. Látjuk, ahogy néhány droid gombokat nyomogat a konzolján, majd azt, ahogy a torpedóvetők célra állnak. Trench kiadja a tűzparancsot, s több tucat torpedó találja el a fregattokat, melyekből repeszek ezrei szakadnak le, s kiégett foltok masradnak a helyükön. A védekezésre esélyük sincs, a torpedóhajó a szörnyű csapás után még lézertüzével is tovább őrli őket, míg darabokra nem szakadnak. Egy klón jelenti a jediknek, mi a helyzet. Obi-wan kiadja a parancsot a még erősebb tüzelésre. Trench admirális közben elrendeli a stratégiája végrehajtását. A két-két szélső fregattjával bekeríti a köztársaságiakat, s megtámadja a Jedi cirkálókat. Anakin ekkor már felismeri a taktikát, de a torpedóhajó tüzet nyit, és egy cirkáló rögtön megsemmisül. Azonnal odaszól a pilótáknak, hogy forduljanak meg, és irány újra a hold, mielőtt a szepik harapófogója bezárul. Yularen megkezdi a hadmozdulat végrehajtását, s még a végzet előtt kiérnek a hajók szorításából. Bebizonyosodik, hogy Trench erősebb, mint hitték...

A torpedóhajón az admirális elégedetten simogatja a rágóit. Ekkor az egyik droid jelenti neki, hogy hiperhullámú adás érkezik Dookutól. A holovetítőre is kapcsolja a politikus képét. Trench büszkén elmondja neki, hogy visszaverte a köztársaságiakat, mint szinte mindig. Dooku megdicséri, majd elmondja, hogy két órán belül odaér. Trench nyugtázza ezt, majd bontja a kapcsolatot.

A jedik nem tudják, mit tegyenek. A torpedóhajó megsemmisítése a cirkálókkal nem fog menni, azok védtelenek a nehézlövegek és a torpedók ellen. De mindannyian úgy vélik, hogy egy kis hajó megfelelene... Egy olyan mint a Twillight volt. Obi-wan azt mondja, hogy szert tettek egy ahhoz hasonló hajóra, és pont megfelel a célnak, mivel három torpedóindítója is van a nagy szárnyán. Anakin a szokásos stílusában kifejezi, hogy tetszik neki az ötlet, aztán Ahsokával az oldalán el is indul a hangárba. A hajó valóban szinte teljesen oylan mint a Twillight volt, csak a szárnyára oda lett pingálva a Nyitott Kör flotta emblémája. Rexékkel együtt a jedik beszállnak a hajóba, s elkezdenek távolodni a holdtól. Hamarosan megpillantják a szeparatista flottát. Leállítanak minden berendezést, így csak lendületből siklanak a torpedóhajó felé. A terv az, hogy megsemmisítik a hidat torpedók segítségével, így a hajó irányíthatatlanná válik. Rex folyamatosan jelenti, hogy még milyen távolságra vannak a hajótól. Egy idő után abbahagyja a számolást, s jelenti, hogy lőtávolságban vannak. Bekapcsolják az energiát.

Egy droid jelenti Trenchnek, hogy feltűnt előttük egy kis hajó. A stratéga persze szinte azonnal felismeri a helyzetet, s kiadja a tűzparancsot.  A híd tetején lévő lövegek tüzet nyitnak Anakinékra, akik számára így kezd forróvá válni a helyzet. Anakin ügyesen manőverezik, s Ahsoka elindítja az első torpedót, ám azt szétlövi az ellenség ágyútüze. Ahsoka indítaná a következőt, ám ekkor a Twillight 2-t eltalálja néhány töltény. Anakin alig bírja tartani, hogy ne essen szét, de végül le tudja tenni a hangárban.

 A torpedóhajón

Anakin, Ahsoka és a klónok kiszállnak a Twillight 2-ből, mely elég csúnyán megrongálódott. Anakin megjegyzi, hoyg jó lenne elhagyni a hajót, mielőtt megérkeznek az őrdroidok. Ekkor azonban becsapódik melléjük egy vörös lézertöltény. A klónok előkapják fegyvereiket, s Rex odaveti Anakinnak, hogy ördögöt festett a falra. Az egyik klónt lelövik a droidok, akiket azonban a csapat elintéz. Miután vége a tűzharcnak, Ahsoka megkérdezi mesterét, hogy most mitévők lesznek. Anakin azt válaszolja, hogy ha kívülről nem megy, akkor felrobbantják belülről a hidat. Felkap egy hátizsákot, majd parancsba adja Rexéknek, hogy hozzák rendbe a Twillight 2-t, ők addig Ahsokával elfogják Trenchet, és felrobbantják a hidat, hogy lefejezzék a torpedóhajót. Rex bólint, majd a két Jedi elindul. 

Trench a hídon van, s ekkor valaki a háta mögé lép. Az admirális megfordul, és kiderül,  hogy Carthoor az. A fejvadász elmondja Trenchnek, hogy Dooku küldte előre, hogy védje az admirálist. Hozott magával tizenkét Magna Guardot is, hogy biztosra menjen. Trench bólint, majd kijelenti, hogy szüksége is lesz Cathoorra, mivel most kapta a hírt, hogy az előbb egy köztársasági hajó landolt a hangárban.

Anakinék hamarosan elérik a hidat,s előrántják fénykardjaikat, melyeket Trenchre szegeznek. Az admiráli röhög, majd kijelenti, hogy nem érik el a céljukat. Ekkor mindkét oldalról előlép hat magna guard, s középre a plafonról leugrik Carthoor lehajtott sisakrostéllyal. A két jedi támadóállásba helyezkedik. Anakin hirtelen előrelendül Carthoor felé, ám az hátrszaltózik, így Anakin elvétik a csapást. De nem adja fel: utánaugrik, s fénykardpárbaj kezdődik meg közöttük. Eközben Ahsokara rátámadnak a magna guardok. Az egyik bal oldalról támadót le tudja szúrni, de a többi csapásait alig tudja hárítani. Végül mögéjük ugrik, s félbevágja az egyiket. Azonban még így is tizen maradnak...

Eközben Rexék a hangárban lassan befejezik a javításokat. Ekkor azonban hívást kapnak a cirkálóról: értesítik őket, hogy Dooku csillagszlúpja lépett ki a hiperűrből. Rex azt válaszolja, hogy hamarosan indulhatnak, amint a tábornok megérkezik. A cirkálón Obi-wan is hallgatja a beszélgetést, s erre visszakérdez, hogy Anakin hol van. A kapitány elmondja, hogy feél akarja robbantani a hidat. Obi-wan magában leszidja egykori tanítványát az engedély nélküli akciói miatt, de nincs mit tenni...

A hídon a harc egyre fokozódik. Carthoor lenyomja Anakin kardját, és Ahsoka mellé taszítja. Már csak nehezen tudnak ellenállni, s Ahsokaát el is üti egy droid Anakin mellé ugrik, s ekkor hívja fel Rex, hogy Dooku közeleg. Anakin szembenéz a támadni készülő magna guardokkal, majd hirtelen ötlettel közéjük dob egy gránátot, s a robbanás oltalmában elmenekülnek. Ahsoka a folyosón magához tér, s gyorsan visszaérnek a hangárba. Villámgyorsan beszállnak a Twillight 2-be, majd Anakin beindítja a hajót. El tudják hagyni a torpedóhajót, pont mielőtt Dooku csillagszlúpja leszállt volna. Ám Trench nem nyugszik, s egy keselyűrajt küld utánuk. Anakin szól Rexnek, hogy lőjöna Twillight 2 ágyúival. Azonban az öt keselyűből csak hármat tud lelőni, s mikor kinyílik a Resolute hangárkapuja, két keselyű is leszháll, s elintéznek néhány klónt. Obi-wan a hídon megkappja errőla  jelentést, s gyorsan magához hívja a Szhellem-századot. A klónokkal leér a hangárba. A keselyűk éppen gépeket lőnek szét, s még mielőtt a hangárkapu bezárulna, két további keselyű is leszáll. Obi-wan rögtön szhérvág egyet. Közben Cody és emberei egy másikat próbálnak lelőni, áma lézertöltényke nem segítenek sokat. Ekkor Codynak támad egy ötlete, s kilöveti a kábeleket a keselyű négy lábára, majd a végüket rögzítteti. Így la földhöz szögelik a droidot, s egy gránát végez vele. Egy másikat aknavetővel szétlövik. Ám ekkor a maradék kettő rájuk szegezi a fegyvereit. Szerencsére Obi-wan épp időben érkezik, s félbevágja  amaradék két droidot. Cody megköszönia  segítséget. Ekkor fut be Anakin a Torrent századdal, és megjegyzi, hogy nekik nem maradt semmi. Ekkor üzenetet kapnak a hídról, hogy a szeparatisták közelednek. Anakin ezúttal kivételesen megfontoltan dönt a visszavonulásról, mondván, hogy a torpedóhajó úgyis felőrőlné az egész flottát. Így a cirkálók a hiperűrbe lépnek.

Trench, a (második) legjobb stratéga

(Mert ugye elvileg a legjobb Grievous.) Ebben a részben Trenchet mutatom be közelebbről. Láthatjuk, ahogy előre látja maga előtt a tökéletes taktikát, az ellenség válaszát minden lépésére... Talán ő a The Clone Wars első igazán sikeres gonosza. Tudjuk, hogy a háború nem scak abból áll, hogy a Köztársaság győzelmet győzelemre halmoz. És szerintem ez az, amit a Clonme Wars sorozat alapvetően rosszul mutat be. Azt tudjuk, hogy a Köztársaság néha vesztett el csatákat. De kik vezették akkor a szeparatista hadakat? (mondjuk Grievous, de őt a Clone Warsban inkább gyáva gonosznak mutatja, akinek soha semmi nem jön össze) Például Trench. Láthatjuk pár jó stratégiáját, már az elejétől kezdve. És Carthoor is feltűnik egy időre, vele, és a torpedóhajóval legközelebb az utolsó részben találkozunk. Addigis még hét rész visszavan (az In The Firs Line nélkül csak hat) szóval van időtök értékelni ;)

Értékelésetek: 91%

 

 

Még egy társoldal: Star Wars Akadémia

SuperGalaxys

Nem tudom mi van mostanában, de tegnap swmaster is megkért, hogy legyünk társoldalak, így most itt van a Star Wars Akadémia, amelyben Star Warsos karakterek szerepében játszhatsz az Akadémiában. Nézzetek fel az ő oldalára is :D

Két új írásos társoldal

SuperGalaxys

Igen, a közelmúltban két új társoldallal is bővülünk. Az egyik kav12 oldala, a másik meg Wilwariné, de haladjunk sorban.

Szóval kav12 egy ehhez hasonló blogot üzemeltet, amelyen The Clone Wars részeit, szerepjáték írásokat találtok. Néha nézzetek fel hozzá ;) Eléréshez katt ide

A másik pedig az elmúlt fél órában került fel: Wilwarin új oldala, ahol rövidebb-hosszabb írásait, valamint saját The Clone Wars részeit találjátok meg. (utóbbi műfaj mostanában elég elterjedté vált xD) ezt az oldalt is látogassátok, kattintsatok hozzá ide

Nagy diziprojekt 2. lépés: Társoldalak

SuperGalaxys

Ugyan nem tegnap, hanem ma, de kiszépítettem a társoldalakat is! Nézzétek meg, és mondjatok véleményt :D A következő az lesz, hogy az egyéb Star Wars írásokat újítom fel. Azután pedig már csak a rész jön, s az új dizi :D Aztán majd még ki tudja mi...

Nagy diziprojekt 1. lépés: Epizódok

SuperGalaxys

A régi "Saját részek" menüpont helyett, most elkészítettem az epizósok modult, ami igazából uyganazt tartalmazza, csak most kissé szebb külsőben. Nézzétek meg ^^ Ezen kívűl még ma valami hasonló csinosítást végzek a társoldalakon is, annak is lesz majd egy bejegyzése :P Szóval, még a hétköznapokban kicsinosula  blog, aztán a Duel Over Geonosis után jöhet a Kaminos dizi... Persze én már úgy előnézetben látom az oldalt, és szerintem egész jó az összhatás, cska pár zagyvalékot kell még elsimítanom, ami nem tetszik benne...

süti beállítások módosítása