Saját 17. rész: Fall or Victory

SuperGalaxys

Itt van új részem, a Fall or Victory. Ide most csak azért írok bármit is, mert már hagyománnyá vált, de mivel ennek már megfeleltem, jöheta  rész: :D

Tipoca elesett! A Szeparatisták Grievous tábornok vezetésével

bevették Kamino fővárosát. Anakin Skywalker, Obi-wan és

Ahsoka megmenekült ugyan, de a városvédők nagy része Tipo-

cában ragadt. A droidok elszánt célja, hogy elfoglalják Kaminot, és

sakkot adjanak a Köztársaságnak. A városban maradt védők azonban

még egy kísérletet tesznek a sereg megállítására...

A felállás

 

 

 

 

 

 

 

Egy klóncsapat rohan a droidok elé a szakadó esőben. A hatalmas ellenséges hadsereggel hősiesen felveszik a harcot. A droidok több ezren vannak, századaik mögött tankok közelednek, soraik között pókdroidok másznak. A klónok fedezékeik mögött kuporogva lőnek, félmásodpercenként hullanak el. A droidok is fogyatkoznak, de rengetegen vannak. Lassan a klónok kezdenek visszaszorulni, ahogy a droid tankok is tüzet nyitnak, és felrobbantják a fedezékeiket. Az egyik parancsnok vezényli a visszavonulást, ám hamarosan őt is lelövik. Eközben a város vezérlőjében egy klón jelenti a miniszterelnöknek, hogy a droidok közelednek. Egy hatalmas monitoron mutatja Tipoca city térképét. Vörös foltok jelzik a droidokat, akik egyre előrébb nyumulnak. A klón jelenti, hogy egyre visszább szorítják őket. A miniszterelnök aggodalmasan ráközelít a csatára a hologramon, és ott látszik, hogy az egységeik visszavonulót fújnak. Kinna viharban a tankok tüzet nyitnak, és a vörös tölténytakaró szinte az összes klónt megöli.

Eközben egy titkos bázison, ahol a menekültek tartózkodnak, Anakin fel, s alá járkál egy szobában; nagyon gondolkozik. Obi-wan és Ahsoka előtte ülnek egy padon, és figyelik, a jedit. Obi-wan megjegyzi, hogy Anakin azt állította, van terve. Ő azt mondja, hogy "van is, csak... tökéletesítem!". Obi-wan ezt nyugtázza. Ekkor Rex lép be az ajtón. Azt mondja, hogy egy titkosított csatornán keresztül üzenetet kaptak Tipoca citytől. Csatlakoztat egy adathordozót a szoba közepén lévő holoasztalhoz. Az a Tipoca cityben lévő csata térképe. Rex megjegyzi, hogy a droidok mindjárt betörnek a klóngyártó központba. Obi-wan szomorúan bólogat. Ekkor Anakinnak eszébe jut valami. Megjegyzi, hogy a droidok csak egy oldalról támadják a várost. Ahsoka látja rajta, és hangoztatja is, hogy szerinte Anakinnak már eszébe is jutott a terv. Ő bólint is, s elmondja. A terve az, hogy a közeli, még meg nem támadott városyokból, három oldalról csapatszállítókkal leszáll a nem támadott oldalon, aztán támogatást ad a védőknek. Obi-wan azt tudakolja, hogy mi ennek az egyszerű tervnek az előnye. Anakin az ajtóban válaszol: szerinte az, hogy úgy gondolják, csak egy őrült próbálna meg újra próbálkozni a visszaverésükkel. Mikor oldalán Rex-szel kisétál az ajtón, Obi-wan megjegyzi, hogy talán nem is tévedtek...

A szeparatista vezércirkálón Grievous áll. Dooku felhívja őt, és a támadás állását tudakolja. A tábornok elmondja, hogy a flottája közvetlenül a légkör felett állt fel, tehát folyamatosan tud erősítést küldeni. Dooku erre megjegyzi, hogy ha oylan közel van, akkor egy esetleges hátbatámadásnak szörnyű következméynei lehetnek. Grievous azonban kijelenti, hogy erre is gondolt, ugyanis elmondja, hogy egy platform, ami az óceán felett lebeg, blokkol minden bolygóról kimenő adást, kivéve egy szupertitkos szeparatista frekvenciát. Ezen tudnak kommunikálni. Dooku megdicséri Grievoust, és mondja, hogy készüljön a háború utolsó, dicsőséges óráira...

Támadás

 

 

 

 

 

 

Anakin a bázis hangárjában van. Felhívja Obi-want, és Ahsokát, s megkérdezi, hogy megérkeztek-e a kijelölt városokba. Ők igenlő választ adnak, és Anakin azt mondja, hogy ha szól, indulhat az akció. Rex felugrik mellé a csapatszállítóra, és mondja neki, hogy az 501-esek készen állnak. Anakin bólint, majd visszahívja Ahsokát és Obi-want, hogy indulhatnak. Mindhárman felszállnak négy LAAT/i-vel, s elindulnak az esőben. Eközben Tipoca cityben a helyzet egyre rosszabb a védők szinte a város kapujáig szorultak vissza, és egyre fogyatkoznak. Az épületből uygan jönnek az újoncok, ám közülük sok az első küldetése első percében meghal (ezt most iszonyú szörnyű érzés volt leírni :S). Az egyik tankban egy taktikai droid ül. Az egyik droid parancsnok jelenti neki, hogy tizenkét löveghajó közeledik feléjük a város túloldaláról, három irányból. A taktikai droid kiadja a parancsot a tüzelésre. A tankok tüzet nyitnak az érkező csapatszállítókra, s Ahsoka csapatából egyet le is lőnek, de addigis nem tudják támogatni a droidjaikat. Így a védők némileg előrenyomulnak. Obi-wannak is kilövik egy hajóját. Felhívja Anakint, és szól neki, hogy így nem fogják sokan elérni a leszállópályát. Anakin azonban nem pártolja a visszavonulást, inkább szól a pilótáknak, hogy váljanak szét, és cikázzanak össze-vissza. Így több veszteség nélkül le tudnak szállni a védők mögé. A jedik kiugranak a gépekből, és segíteni kezdenek a védőknek. Kivezénylika  klónokat a fedezékek mögül, és megrohamozzáka  droidsereget. Obi-wan többet is szétvág, Ahsoka a katonáit fedezve nyomul előre, Anakin pedig a katonái élén egyenesen az ellenség közepébe ront. A megzavarodott droidok első hullámát még könnyen le is győzik (ez úgy 1-másfél perc csata lenne) azonban a taktikai droid kiküld droidikákat. A gurik már okoznak némi veszteséget, de mikor átjutnak az őket fedező szuperharci droidokon, a klónok és a jedik őket is legyőzik.

A droid parancsnok jelenti a taktikai droidnak, hogy a jedik akadálytalanul nyomulnak előre. A taktikai droid belenéz egy távcsőbe, és maga is látja ezt. Ahsoka elintéz egy droidikát úgy, hogy átnyúla  pajzsán, és a vizes környezetben tökéletesek a droidgránátok is. A droid felhívja Grievoust, és elmondja a helyzetet. A tábornok dühös, hogy a taktikai droidok nem képesek feltalálni magukat, de odaszól a vadászvezérlő droidoknak, hogy küldjenek ki egy keselyűrajt a városvédők mögé. A droidok bólintanak, majd szólnak a hangárnak. Hamarosan a Recusant-osztályú romboló hangárjából tizenkét keselyű röppen fel, majd megindul a bolygó felé. Ott először a magasból mérnek csapást, majd leszállnak a védők közé, és tüzet nyitnak rájuk. Iszonyú veszteségeket okoznak nekik. A jedik uygan el tudják intézni egy részüket, de látszik, hogyha itt maradnak, szép sorjában lelövik a klónokat. Ezért anakin parancsot ad a visszavonulásra. Ahsoka elcsodálkozik, de a jedi megmagyarázza: el kell csalniuk a droidvadászokat. Így visszaszállnak az LAAT/i-kbe, és felszállnak.

A keselyűk utánuknéznek, és követik őket. Sajnos le is szedik az egyik LAAT/i-t. Obi-wan szóla  pilótáknak, hogy manőverezzenek. Eközben Grievous a cirkálóján megtudja egy radarkezelő droidtól, hogy a menekülő löveghajók pont a zavaróradar felé repülnek. Grievous kiadja a parancsot, hogy utasítsáka  keselyűket, hogy mérjék be a löveghajókat, és haladéktalanul semmisítsék meg őket, mivel ha megtalálják a zavaróantennájukat, annak végzetes következményei lennének. A droid bólint, majd továbbítja a parancsot a keselyűknek. Azok bekészítik rakétáikat, majd tüzet nyitnak a löveghajókra. Azok közül kettő megsemmisül. Ekkor a pilóta szól, hogy valami zavarja a radarjuk frekvenciáját. Ekkor megpillantják a platformot. Obi-wan kiadja a parancsot a lelövésére, ám a rakétába belemegy egy keselyű. Az egyik löveghajót is eltalálják.  apilóta jelenti, hogy zuhannak, és ütközni fognak. Anakin szól neki, hogy kapcsolja be a vészenergiát, de a pilóta azt mondja, már nem tud semmit tenni. A becsapódás elkerülhetetlen... De nem a tengerbe csapódnak, hanem az antennába. A keselyűk megrémülnek, és összevissza elkezdenek lőni. Ahsokáék gépe vészesen megremeg, az egyik szállítót lelövik. A radarállomás már kezd széthullani. Anakinnak ekkor tmad egy ötlete, és kiadja a parancsot, hogy a csapatszállítók kerüljék meg szorosan a zavaróállomást. Ez meg is történik, de a keselyűk nem tudnak jól utánukmanőverezni, így becsapódnak a platformba, ami belezuhan a tengerbe. Obi-wan pilótája jelenti, hogy minden radar-és rádióhullámzavarás megszűnt. Hamarosan leszállnak a bázisra. A veszteségeik szörnyűek, Obi-wan szól néhány klónnak, hogy kéri a pontos listát. Azok bólintanak.

A bázis központjában a jediknek sikerül felhívniuk a flottát, a zavarás már nem akadályozza őket. Szólnak Yularennek, hogy Grievous megtámadta Kaminot, és azonnali segítségre van szükségük. Az admirális bólint, majd megígéri, hogy összeszed annyi hajót, ahányat csak tud. Addigis a jediknek tervezniük kell. A szeparatisták lassan bejutnak a városba, de legalább egy kis időt nyertek a visszaszorításukkal. Obi-wan azt javasolja, hogy hátba kéne támadni őket, kiütnia  szállítóikat. Azonban Anakinnak nem tetszik ez a terv, hiszen az űrből azonnal erősítés érkezik a droidok számára, és a maradék bejut a gyárba. Viszont neki is van egy ötlete. Ő azt javasolja, hogy a városvédők húzódjanak vissza, ők pedig egy bombázórajjal lőjék szét a szepi sereget. Az ötletet Obi-wan elfogadja, de vannak fenntartásai, mivel a protonbombák akár az üzemben is okozhatnak kárt. Anakin kijelenti, hogy ezt a kockázatot vállalniuk kell. Valamimnt hozzáteszi, hogy számít Obi-wanra a lövészfülkében. A jedi belegyezik.

Az új akció

(Tudom, hogy a képen Obi-wan nem méretarányos a lövészfülkéhez képest, nem kell szólni!)

 

 

 

 

Grievous szól Dookunak a platform pusztulásáról, de biztosítja, hogy még mielőtt a köztársasági flotta ideérne, felrobbantja Tipoca cityt, ha másképp nem, hát az űrből. Dooku bólint, majd véget ér az adás.

A bázison épp az Y-szárnyúakat készítik a bevetésre. Az őket kísérő vadásszázadot Ahsoka fogja vezetni. Ahsoka sok szerencsét kíván, de Obi-wan azt mondja, hogy a jedik számára nincs szerencse. Anakin ezzel nem ért teljesen egyet, de most nem nyitnak vitát. A vadáészok felszállnak.

Eközben a városban iszonyú a helyzet. Alig maradt néhány klónk, ők most a városba vezető hidat védika  droidok elől. Elkeseredetten harcolnak a túlerővel, de szinte semmi esélyük sincs. Folyamatosan esnek el a csatában. Hamrosan az utolsó védvonal is elesik, és a szeparatistáknak szabad útjuk van a klóngyárba. A taktikai droid felhívja Grievoust, és elmondja neki a sikert. Azt is elmondja, hogy úgy számolja, egy óra és harminckét perc múlva véget ér a Klónok háborúja. Grievous undorítóan felnevet...

A tizenkét Y-szárnyú bombázó Tipoca city felé repül a vadászkísérettel, melyet négy V-19-es és Ahsoka vadásza alkot. Ahsoka szól Anakinéknak, hogy keselyűk közelednek. A vadászok harcolni is kezdenek velük. Ahsoka többet is szétlő, ám az egyik V-19-es is lezuhan. Majd még egy. Rohamosan fogyatkoznak, miközben a szeparatisták lassan bemasíroznak az üzembe. A központban a klón jelenti a miniszterelnöknek, hogy a droidsereg bejutott a városba, a bombázás már nem segít. A kaminoi már biztos benne, hogy a háború elveszett a számukra, és szólnak is a vadászoknak. Anakin nem tudja mitévő legyen, végül kijelenti, hogy új célpontra állnak. Obi-wan azonnal tudja, mire gondol Anakin; ellenkezik, és kijelenti, hogy ez őrültség. De a jedi feltartóztathatatlan, sé kiadja a tűzparancsot...

A protontorpedók becsapódnak a város külső részébe, ráomlasztva azt a droidok fejére, viszont klónok már nem voltak ott. Végigbombázzák az üzem szélét, így az összes droid elpusztul. Ezután Anakin kiadja a parancsot a sereg lebombázására is. A protontorpedókon kívűl több keselyű is a földbe csapódik. A droidoknak vége. Grievous őrjöng, és már szét akarja lövetnia  várost, amikor megjelenik a köztársasági flotta. A droid tábornok visszavonulót fúj. Yularen szóla jediknek erről. Kamino szabad, a szeparatisták elvonulnak...

Kamino, eső, csata...

A helyszín Kamino, ami már megadja az epizód alapját, ugyanis itt nem lehet veszíteni. Ha a Köztársaság elveszti ezt a csatát, a szeparatistáknak szabad útjuk van a Galaxis fölötti uralomig. A szereplőka  szokásosak: Anakin, Obi-wan, Ahsoka és Rex. Megjelent a kaminoi miniszterelnök is, és újra láthattuk Grievoust. A következő két rész a kalóz duológia lesz, és ehhez persze új dizi is járul majd ;)

Értékelésetek: 97%

 

süti beállítások módosítása