Geonosisi párbaj (1. rész)

SuperGalaxys

 

Dooku vs. Anakin és Obi-wan meg Yoda. A Star Wars egyik legjobb fénykardpárbaja. Írott kiadásban :) Remélem tetszeni fog.

Dooku elküldte pilótadroidját a csillagszlúpba, ő pedig még nyújtózott egyet a hosszú út előtt. Fantasztikus! A háború kitört, a terveket pedig elviszi a mesterének, s egy napon... Egy szép napon a galaxis legfélelmetesebb fegyverét fogja irányítani. Persze sokat köszönhet most Grievousnak is, hogy elterelte a Jedik figyelmét a katakombákban...

Elmélkedését furcsa nesz zavarta meg. Mintha fénykardok búgnának. Megfordult, s nem tévedett, két Jedi futva közeledett felé. Skywalker és Kenobi. Valószínűleg szót váltottak, bár a gróf nem értette tisztán a párbeszédet.

- Én elölről megye, te pedig majd... - Obi-wan hadarva suttogott tanítványának, aki azonban haragtól izzó szemekkel nézett Dooku felé.

- Egyedül végzek vele! - kiáltott fel.

- Ne, Anakin! Ne!

A mester elkésett. Dooku egy pillanat alatt kapcsolt, s fájdalmas Erő-villámokat címzett az ifjú padawannak. Anakin a húsába maró, égető fájdalmat érzett, mintha minden erőt kiszívtak volna a testéből. A villámok felemelték őt, majd valahol a terem másik végében ledobták.

Obi-wan támadóállásba helyezkedett. Dooku tehát tényleg sith lett... talán Sidious is igaz? Tényleg létezik egy sith, aki szenátorok ezreit tartja a markában? De hisz arról tudnának! Akkor ott kéne lennie az orruk előtt!

- Láthatod, hogy az erőim messze felülmúlják a tieidet! - szólalt meg Dooku most először már jóideje. Felemelte kezét, s ismét villámokat szórt.

Obi-want azonban már nem érte ez olyan váratlanul, mint előtte Anakint, így felemelte fénykardját, s hárította a táncoló fényfonalat. Azok a fegyverbe ütközve fénylő jelenséget hagytak maguk után, majd nyomtalanul felszívódtak. Dooku finoman félretolta köpenyét, majd jobbjával aktiválta fénykardját. Hát meg kell mutatnia a tudását ennek a Jedinek is! Nem volt elég amit az előbb művelt? De nem, úgy tűnik Kenobi hajthatatlan. Meg kell halnia...

A jedi lovag támadt. Alig csapott valamelyik irányba, a gróf már hárította is, mielőtt a penge akár a fele utat megtehette volna. Kicsit meghátrált finoman méregette ellenfelét.

- Ejnye Kenobi mester! - mosolygott gonoszan - tudsz te ennél többet is!

Kenobi megpördült, de Dooku már hárított is. Újabb csapások majd hárítások következtek. Dooku most érezte át igazán a Jedik gyengeségét... Szánalmasok. Egy ügyes suhintással majdnem kettészelte Obi-want, ám az egy ügyes mozdulattal. Átvetette magát Dooku csillagszlúpjának rámpája felett. Dooku megpörgette kardját, majd újra támadott.

Közben az ifjú Anakin megmozdult. Erőtlenül kapkodta a levegőt, tudta, segítenie kell a harcoló mesterének. Muszály felkelnie... kénytelen...

Dooku és Obi-wan kardja összeakadt. A gróf szája azonnal vigyorra húzódott, tudta most mit fog tenni. Kardját lassan lejjebb csúsztatta, majd belevágott Obi-wan bal kezébe, majd a hirtelen fájdalom okozta görcsöt kihasználva, az egyik combjába is mély sebet ejtett. A kiégetett sérülések nem véreztek, de iszonyatos fájdalmat okoztak. Dooku felsóhajtott... Hát vége van. Felemelte kardját, hogy lesújtson Kenobira, ám ekkor olyan történt, amire a legkevésbé sem számított: Skywalker felpattant a földről, s megvédte mesterét. Dooku látta az ifjú szemében a haragot, s tudta, hogy őt is megöli, aztán jön Kenobi.

- Bátor vagy, ifjú! - mosolygott.

Obi-wan a rövid párbeszéd ideje alatt magához húzta földön heverő fénykardját, majd a padawanjának dobta.

- Hé, Anakin!

Skywalker elkapta a kardot, majd azonnal aktiválta is. Dooku arcán most először látszott meglepetés - egyetlen pillanatra. Azonnal összeszedte magát, s folytatta a támadást. Soha nem szerette, ha valaki két kardot használt egy helyett. Hát milyen dolog az, hogy két fénykarddal küzdünk egy helyett ?! Ennél már csak Grievous módszere zavarta jobban, az, hogy négy kardot használt... Tehát meg kell szabadítania a padawant egyik fegyverétől. Összeakasztották kardjaikat, s Dooku ezt kihasználva félbevágta a zöld kard markolatát.

Anakin  nem gondolkozott. Csak bosszúszomjasan mozgatta kardját Dooku előtt. Átvágott egy elektromos vezetéket. A sarokra ahol küzdöttek, sötétség borult. A küzdő felek arcait csak a fénykardjuk világította meg. Dooku kardjával félretolta az ifjú Jedi fegyverét, majd könyöktől lefelé levágta a kezét, ezután mestere mellé taszította az ájult fiatalt.

Leeresztette kardját. Hát ennyi volt... Sajnálkozva, s lenézően szemlélte az egymás mellett fekvő két Jedit. Már nem érhetik meglepetések, tehát két ellenfele meghal... Ekkor azonban mégis egy meglepetés érte. Finom lépteket hallott, kopogással vegyítve. Megpördült. Egy hosszan elnyúló árnyékot látott, mely mögött azonban csak egy apró zöld lény állt, kezében faragott bottal.

Yoda.

És végül így volt a filmben:

 

 

A végső összecsapás

SuperGalaxys

Ez most nem egy CW írás, régebbről maradt meg, és egy kis átalakítás után most kirakom ide is :) Kíváncsi vagyok, hogy tetszik nektek :)

Harc… A klón arra született. Harcolni. Teljesíteni a parancsot. Erre gondolt ő is, mikor a mini pajzs fedezete mögött feltöltötte az energiatárat. Az orbitális csata zajai lassan eltompultak, a színes villanások lenyugodtak a nyugati horizonton. Hatalmas cirkálók bombázzák ott egymást. Néhány vadászgép húzott el a klónok feje fölött, kitérőmanővert hajtottak végre a légkörbe.

És akkor meghallotta. Először csak tompán zümmögött, aztán egyre hangosabban hallatszott: Jönnek. Visszafoglalják az állást…

De hisz ő azért van itt, hogy ezt megakadályozza! A sisakjába épített szenzorokkal bemérte a közeledő hadsereget. Rohamdroidok, kommandósok, droidekák… ám ahogy tovább közelített a beépített elektromos távcsővel, megpillantott pár fekete foltot is… Szuper harci droidok.

-         Szemes, Parancsnoknak… jönnek! – kezdte jelentését – Úgy négyszázadnyi szokásos, és egy-két tized nehézgyalogos…

-         Rendben Szemes! – bólintott a „Parancsnok” nevű személy – Vigyen ki eléjük egy köszöntőt!

-         Értettem! – Szemes már tudta: most nehéz percek következnek majd.

Intett kezével, és egy-két perc múlva nagyjából harminc katona szegezte fegyverét az ellenre a fedezékként szolgáló plazmafal mögül. Újabb kézjelek… Értette a taktikát. A többiek is. Verejtékcsepp gördült végig az arcán, és az éterben hallotta társai kimerült légzését. Ez az utolsó összecsapás, ha ezt megnyerik… Rajtuk, ezen az egyetlen századnyi katonán múlott, hogy kié a kontinens… Magában számolt: három, kettő, egy… Pontos volt. Hamarosan mesterlövészek kéken fénylő energiazápora hullott az ellenségre, melyek közül néhányan elhullottak, a „konzervek” közül pedig többnek leblokkolt a logikai rendszere, a szellőzőjét ért találattól. És akkor elkezdődött: a katonák a védőpajzs fölül sortüzeket szórtak az ellenségre, mely megfogyatkozott, és a soraikban kitört a káosz. Valaki gránátot vetett a seregbe, lyukat ütött a rohamdroidok közé. Ő is célzott, egy kommandódroid eldőlt, és akkor… Villanást látott. Még látta társait, ahogy védelmi alakzatba állnak, megvédik a sebesülteket… Újra kinyitotta a szemét. Már csak nagyon kevesen maradtunk… És vége. Nem tudta mennyi idő telt el, talán csak pár perc, talán órák, de felébredt. Már közel a tengerhez feküdt. Érezte a hullámokat. És akkor rájött, hogy felszakadt a nyakán lévő gumiruha. Páncélja több helyen hiányzott, eltolódott, és az alatta lévő kezeslábas szakadásain át vér szivárgott. Látta a droidsereg romjait… És boldog volt. Ha ő nem is, de legalább a csapata túléli…

 Mikor legközelebb felébredt, már máshol volt. Egy ágyban. Megpróbált elfordulni, de csak a fejét tudta mozdítani. Az ablakon keresztül a hiperűrt látta…

 De vajon győzelem hírét viszik, vagy menekülnek?...

 

Saját 10. rész: Prison Break

SuperGalaxys

Ez most egy eléggé részletes leírás lesz a részről, olyasmi, mint amilyen a starwars.com-on is olvasható. Remélem tetszeni fog nektek a rész, szerintem egész jól sikerült ;)

"Egy sikertől felbuzdulva, ne teljünk el magunktól."

 

További következmények! A szörnyű

második Geonosisi csata rengeteg egyéb

eseményt váltott ki, melynek következménye

a híres jedi mester, Shaak Ti elfogása lett.

Grievous tábornok, a túszejtő, hírhedt bör-

tönébe szállítja a mestert a Priton bolygóra.

A Jedi Tanács azonban ismeri a helyzetét, s

4 lovagot küld Shaak kiszabadítására...

 

Az első próbálkozás

Négy Jedi vadászgép tör ki a hipertérből a Priton bolygó mellett. Az egyikben egy férfi ródiai ül, a másodikat egy ember nő, a harmadikat egy ember férfi, a negyediket pedig egy nőnemű zabrak vezeti. Berepülnek a bolygó légkörébe.

Grievous két magna guard társaságában sétál a vezérlő felé, mely előtt közvetlenül nyílik Shaak Ti cellája. A kiborg megáll előtte, s megkérdezi, hogy tetszik e a lakosztály, mire Shaak azt válaszolja, hogy csodálja, hogy jobbat adott neki mint az övé. Grievous leplezett indulattal "lemocskosjedizi" a mestert, majd végighallgatja egy droid monológját, aki elmondja, hogy jedi vadászok jönnek.

A közeledő jedik meglátják a hatalmas épületkomplexumot. Elöl egy legalább negyven méter magas, és 300 méter széles cirkuszi sátor formájú fémépítmény van, mely előtt a leszállóplatform található. E mögött van felépítve a hatalmas börtönhálózat. A vadászgépek leszállnak. Csendesen lépkednek a hatalmas kapu felé, amely egyszer csak kinyílik.  Kieresztik lézerkardjukat. Ekkor a sötét ajtóból 4 testőrdroid ugrik elő, valamint a tetőről is közeledik három. A jedik harcolni kezdenek velük, s csapatmunkával legyőznek öt darabot. Ekkor vérfagyasztó hang szólal meg: "Elég!" A droidok kikapcsolják botjaikat, s visszahátrálnak az épületbe.

Félelmetes a feszültség. A jedik hallják Grievous lépteit, de nem tudják, honnan jön. Ekkor négy fénykard aktiválásának zaját hallják, majd a tetőről leszaltózik Grievous. Végigcsúszik  a platformon, s lelöki a ródiai jedit. A többi nem tud azonnal reagálni, a meglepetés hatott rá. Grievous azonnal pörgő kardjai közé húzza, A másik jedi is így végzi, a negyedik, az ember férfi még tartja magát, ám hamarosan őt is lefegyverzi a tábornok, s végül... 

Két mester

A Jedi Tanács nem tudja mitévő legyen. Grievous küld nekik egy üzenetet, melyen eléjük tárja a négy Jedi holttestét. Azt mondja, bárkit is küldneke ellene, ő megöli. A Tanács egyetért abban, hogy mestereket küldjenek. Ám nincs sok lehetőség. Ki-Adi Mundit a Bespinre küldték, Windu mester pedig Adi Galliával és Eeth Kothttal az Endorra megy. Plo Koon és Kit Fisto azonban nemrégiben tért vissza egy küldetésről, úgyhogy ők mehetnek.

Hamarosan ki is repülnek az űrbe, beállnak egy-egy hiperűr-gyűrűbe, s elindulnak a Priton felé. A híperűrből kitörve ők is lerepülnek a légkörbe. A börtön leszállóplatformja mellett Jedi vadászgépek váza hevert. Rájönnek, hogy azé a négy jedié, akiket először ideküldtek. Plo azt tanácsolja, a platform mellé szálljanak le. Így is történik. A jedik ezután felmásznak a leszállóhelyre. Az teljesen üres - egyelőre. Azonban őket is megtámadják a testőr droidok, csakhogy rengetegen. Legalább tizen vannak. Végül mégis legyőzik őket, s az utolsó három is visszavonul. A területet már elborítják a roncsok.

Ekkor az ajtóból elősétál Grievous kieresztett kardokkal. Plo és Kit is támadóállásba állnak. Grievous felnevet, majd felugrik iszonyú magasra, hogy onnan csapjon le a mesterekre. Ez nem sikerül neki, s egyre hátrébb szorul. Végül úgy dönt inkább visszavonul. Felugrik az épület tetejére, Fistoék követik. Ott azonban nyomát vesztik, mivel a tábornok beleugrik egy szellőzőbe, s így elmenekül. A jedik keresik a nyomát, s végül megtalálják a felnyitott szellőzőt. Ők is beleugranak, s hamarosan egy sötét folyosón találják magukat. Körbenéznek, s ekkor meglátják Grievoust, amint "pók üzemmódban" menekül. Utánarohannak, s Fistonak sikerül átugrania, így a szűk járatban sakkban tartják. Grievous ezért megpróbál Fisto felé nyomulni, hogy utat törjön magának, ám ekkor ki van szolgáltatva a hátát támadó Kel Dornak. Végül Plo bele is vág a hátába. Grievous egy erőteljes csapással ellöki Fistot, s egy oldalsó folyosó felé veszi az irányt. Mögötte becsukódik az ajtó. Elkezdenek lyukat vágni bele, ám a hátrafelé vezető utat elzárja egy energiapajzs, elölről meg egy sereg droid közeledik. Őket legyőzik, de az ajtót nem tudják átvágni.

Grievous eközben néhány testőrével elkezdi a leszállóhoz terelni Shaak Tit egy rejtekúton.  Előtte azonban odamegy egy rádióhoz, s idehív minél több bevethető hajót, valamint egy siklót.

Plo és Kit a másik irányba megy, s itt találnak egy létrát, mellyel kijutnak a tetőre. Itt azonban Magna Guardok várják őket, akikkel sokáig küzdenek. Mikor már nem tudnak ellenállni, leugranak a leszállóhoz. Itt felnéznek az égre, s látják, hogy három fregatt, valamint egy anyahajó is érkezett. Leszáll egy sikló is. Ekkor kilép az ajtón Grievous, két testőrével, kik Shaakot vonszolják azonnal harc kezdődik. Grievous egy idő után ellöki Kitet, aki meglátja, hogy a testőrdroidok már közel vannak a komphoz. A mester gondol egyet, s az Erő segítségével lelöki a kompot a leszálló mellé, így az azonnal felrobban. MIkor a kedves Grievous ezt észreveszi, azonnal megfutamodik, beül a vadászába, s elrepül.

Űrcsata a Priton mellett

Plo és Kit küld egy üzenetet a Köztársaságnak, hogy szükségük lesz minden hajóra, mely a közelben tartózkodik. A kapitány megmondja, hogy azonnal küld két cirkálót. A jedik felszállnak az űrbe, s üldözőbe veszik Grievoust. Fisto szembemegy vele, így a tábornoknak ki kell térnie, így belefut Plo lézertüzébe. Megrázkódik a hajója, s úgy dönt a jedik elintézését inkább a turbólézerekre bízza. Megérkeznek a csillagrombolók. Shaakért leküldenek egy csapatszállítót. Plo és Kit tovább üldözik Grievoust. Hamarosan azonban túl közel kerülnek az anyahajóhoz, s a köztársasági cirkálók is megrongálódtak. Visszafordulnak, s leszállnak rájuk. Kénytelenek belépni a hiperűrbe, de szerencsére Shaak Tit még idejében fel tudták szállítani rájuk.

Remélem megmutattam, Grievous mit tud csinálni a gyengékkel, de ebből is kiderül, hogy a kiborg tábornok semmit sem ér, ha mesterekkel, vagy jó kardforgatókkal kerül szembe. A rész vége egyrészt jó, mert Shaak Ti megmenekült, másrészt meg nem, mivel Grievous megszökött, s négy Jedi meghalt. SZerintem az eddigi részeim közül ez sikerült a legjobban, kíváncsi vagyok Nektek hogy tetszik :)

Értékelésetek (kommentbe írjátok): 99%

 

süti beállítások módosítása