Képkészítő verseny!

SuperGalaxys

Mint tudjátok, több olyan részem van, melyhez nincs kép. És már régóta tervezem, hogy hirdetek egy versenyt itt. Úgyhogy most meg is teszem!

A feladatotok a fentiek alapján egyértelmű, válasszátok ki egy részemet, melyhez nem készítettem képet, vagy pedig csak egy kép van hozzá, és egy képszerkesztő programmal készítsetek hozzá!

Fontos szabály viszont, hogy The Clone Warsos képekből vágjátok össze az alkotást, esetleg a háttérhez használhattok valóságosat, mint éna  Clone Mission-nél, de ha lehet, akkor csak az első forrást használjátok! (Már csak azért is, mert a valós képelemekért mínusz pont jár.)

Egy részhez lehet képet készíteni, viszont nem szabom meg, hogy mennyit. Természetesen minnél több képet csinálsz, annál nagyobb az esélyed rá, hogy a nyertesek között leszel.

Pontozás:

  • A képek minőségüktől függően 0, 1, vagy 2 pontot kapnak.
  • Azokat a versenyzőket, aki háromnál több képet küldenek be, +1 ponttal jutalmazzuk.
  • Ha valaki nem a TCW mozifilmből, vagy a sorozatból származó elemet rak a képére, -1 pontot kap.
  • Ha valakinek ugyanaz az elem több képén is feltűnik, a képek számától függően -0,5 pontot kap. (Értsd: találsz egy képet Dookuról, kivágod, és két képre is beilleszted.)

A fődíj pedig dicsőség és oklevél, valamint, ha a nevezőnek oldala van, a webhely számára is egy díj :D

Jelentkezni itt lehet kommentben! A munkákat Július 19-ig várom a supergalaxy@citromail.hu-ra!

Jó képszerkesztést! :D

Következő rész: A New Prototype

SuperGalaxys

Nos, a kalóz duológia második része is tetszett nektek, úgy vettem észre ;) A következő rész pedig a New Prototype címet viseli, amely elárulom, a Láthatatlan Kézre utal. Vagyis a szereplők: Grievous, Anakin, Ahsoka, egy köztársasági kapitány, egy quarren mérnök, valamint droidok, Rex, és klónok. A részben pedig valószínűleg a Láthatatlan Kéz is ki fog gördülni a szárazdokkból... Remélem tetszeni fog!

Saját 19. rész: Pirate Crisis - part II

SuperGalaxys

Most így nyáron megpróbálom maximalizálni a részek kiadásának sebességét, különösen, hogy az utolsó részek már elejüktől a végükig át vannak gondolva. Szóval szeretnék olyan sebességre gyorsítani, hogy jövő hétre befejezhessem a saját első évadomat! Ennek_ érdekében pedig itt a Pirate Crisis: Part II!

Új ellenségek! Dooku gróf, hogy a köztársasági 

seregeket elcsalja ostromlott világairól, megkér-

te Hondo Ohnaka kalózvezért, hogy támadjon 

meg egy köztársasági teherhajót. Palpatine fő-

kancellár veszélyesnek ítéli a kalózokat, ezért

Obi-wan Kenobi seregét, aki éppen egy ostro-

mot folytat, a Florrumhoz vezényli...............

Landolás

A Florrum fölött két Venator-osztályú cirkáló, egy köztársasági fregatt, és legeglöl egy Acclamator-osztályú rohamhajó lép ki a hiperűrből. Utóbbinak hídján Kenobi és Cody parancsnok tartózkodik. A jedi a szakállát simogatva figyeli a bolygó egyre növekvő narancssárgás korongját a hatalmas ablakokon keresztül. A klón parancsnok ekkor szól, hogy Windu és Yoda mesterek keresik. Obi-wan bólint, majd a híd hátsó részén álló holoasztalhoz lép. Azon megjelenik Windu és Yoda hologramja. Kenobi beszámol a mestereknek arról, hogy épp megérkeztek a Florrumhoz. Mace azt tudakolja, hogy látnak-e kalózhajókat. Kenobi elmondja, hogy az űrterület teljesen tiszta, így rögtön le si szállhatnak. Ezután Yoda és Windu is elköszön, majd a hologram eltűnik. Ekkor szól Cody, hogy a légkörbe értek. Az Acclamator közeledik a felhőréteg felé, majd leszáll a Florrum felszínén.

Hondo Ohnaka eközben elektrotávcsövével figyeli amint  aklónok kimasíroznak a rohamhajóból, és ahogy aktiválják a lépegetőket, és a speedereket. Mikor leereszti a készüléket, egy mögötte álló embere megkérdezi, hogy mitévők legyenek. Hondo azt mondja, küldjék a köztársaságiak elébe az összes emberüket, és a vadászokat is készítsék, viszont a tankok egy részét hagyjáka  bázison. Ő meg addig beszél Dookuval... Hamarosan Hondo nyitja is a csatornát a gróffal, és elmondja neki, rájött, hogy mire ment ki a játék. A gróf elmosolyodik, és azt mondja a kalózvezérnek, hogy ő ment bele, másszon is ki belőle ő maga. Hondo erre azt mondja, hogy amennyiben így áll a dolog, ő természetesen elhagyhatja a bolygót, és szépen elmesélheti a Köztársaságból kilépni készülő rendszereknek, hogy milyen segítőkészek a szeparatisták... Dooku erre mérges lesz, és beleegyezik, hogy segít nekik. Azt mondja, odaküldi a legjobb tábornokát, hogy elintézze a Köztársaságot. Miután bontjáka  kapcsolatot, a kalózvezér elmosolyodik. 

Eközben Obi-wan Cody, Hammer és Trapper társaságában a tervet beszélik meg. Obi-wan a holovetítőjét egy ládára helyezi, és bekapcsolja. A hologram a leszállóhelyet, és Hondo bázisát ábrázolja. A jedi elmondja, hogy hátulról nem tudják megközelíteni a bázist, mivel ott gejzírmező található. Ezért három oldalról ostromolnak. A fő seregek az ő és Cody vezetésével megtámadják a kalózokat, akik nyilván oda koncentráljáka  védelmüket. Eközben két felderítőcsapat melyeket Hammer és Trapper vezet, a másik két oldalról támadják meg a támaszpontot. Mivel ott kisebb védelemmel kell számolni, elhelyezhetnek robbanótölteteket bizonyos pontokon, és megsemmisíthetik a bázist. Miután a két őrmester nyugtázta a parancsot, lassan megkezdődhet a támadás...

Florrum ostroma

Hammer és Trapper 4-4 LAAT/i-t visznek magukkal. Felszállnak, majd két különböző irányba elindulnak a bázis felé. Ám felszállnak a kalóz vadászgépek is, és eléjük repülnek. Hammer pilótája jelenti, hogy vadászok közelednek. Az egyik kalóz gép tüzet nyit egy rakétával, s az egyik LAAT/i megsemmisül. A túloldalon Trapperék is belefutnak a vadászokba. Az egyik az őrmester gépét veszi üldözőbe, és folyamatosan tüzel rá. A pilóta szerencsére ügyesen manőverezik, és kitér a találatoktól, egy másik csapatszállító pedig így leszedheti üldözőjüket.

Eközben Obi-wanék felállították a vonalukat. A fedezékek mögött klón katonák várják a támadást. Az egyik láda tetején, Obi-wan és Cody mellett egy őrszem áll távcsővel. Jelenti a mellette kuksoló feletteseinek, hogy a kalózok már csak pár száz méterre vannak. Obi-wan kiadja a parancsot, hogy a lépegetők készüljenek a tüzelésre, majd mikor a kalózok már jól látható közelségbe kerülnek, kiadja a tűzparancsot. A lépegetők tüzet nyitnak, és lézernyalábokal árasztják el a kalóz tankokat. Azok rendezetlen soraiban többen elesnek, a túlélők felgyorsítják a tempójukat, és szintén tüzet nyitnak. A klónok kiugranak a fedezékből, Obi-wannal együtt, és megindulnak a kalózok felé. A klónok és a kalózok hamarosan közel érnek egymáshoz. A fehérpáncélos katonák közül többen is elesnek, de a kalózok közül is sokan összeroskadnak. Obi-wan előretör, és megtámadja az élen ahladó tankot. Levágja ágyújának csövét, majd kitaszítja  a helyérőpl a pilótát. Ezután leugrik róla. Közben Cody, Ököllel és Waxossal az oldalán, egy-egy speederre ülnek, és mikor elszáguldanak a kalóz tankok között, bombákat dobnak rájuk.

Eközben Hammerék megérkeznek a bázis közelébe, és a megmaradt három LAAT/i-vel leszállnak. Az őrmester vezetésével előretörnek, ám észreveszik, hogy a közelben magasodó kis dombon a kalózok egy lövészállást állítottak fel, ahonnan folyamatosan tűz alatt tartják a felderítőket. Hamemr előretör a klónokkal, és egy rakétavetős az állást is szétlövi. A túloldalon Trapperék kicsit nagyobb ellenállásba ütköznek, mivel a kalózok két tankot is felállítottak ide, amelyek még a leszállás előtt száétlőnek egy LAAT/i-t. Az őrmester gyorsan a roncshoz siet, és kimenekíti a túlélőket, közben lövi a kalózokat, akik folymatosan közelednek. A túloldalon Hammerék már félúton járnak a bázis felé.

Grievous cirkálója a hiperűrben száguld. A hídra maga a kiborg tábornok lép. A taktikai droidja jelenti neki, hogy hamarosan megérkeznek a Florrumhoz. Grievous elégedetten nyugtázza ezt, majd a nagy ablakokon át nyomon követi, ahogy a hiperűr fehér csíkokra oszlik szét, és feltűnik a Florrum, melletet a köztársasági flottával. A négy szeparatista fregatt és a Recusant kilép a hipertérből. Grievous kiadja a parancsot, hogy induljanak el a szállítók. A leszállóegységek meg is indulnak a Florrum felé.

Obi-wanék már több tankot is megsemmisítettek, de még mindig elesik pár katona a fronton. A jedi emster épp egy kalózzal végez, amikor felnéz az égre, és m,eglátja a szállítókat, melyek feléjük tartanak. Kettő leszáll a kalóz vonalak mögött, és droidok, valamint tankok masíroznak ki belőlük. A kalózok megfordulnak, és elindulnak vissza, hogy egyesüljenek a szeparatistákkal. Obi-wan kiadja a parancsot a lépegetőknek, hogy tüzeljenek. Azok teljesítik is, de nem tudnak sok kárt okozni: a szepiok rengetegen vannak.

Eközben HAmemrék és Trapperék elé is leszáll egy-egy szállító. Hamarosan droidekák gurulnak feléjük, és átalakulva tüzet nyitnak rájuk. Az őrmester rögtön sok emberét elveszíti. Eközben Trapperék sem járnak jobabn. Azonnal néhány tankot kapnak, amelyeket droidok száazi kísérnek. Az őrmester úgy dönt, nem várja meg, míg megérkeznek, gyorsan kiadja a visszavonulási parancsot. Miután felpattan az LAAT/i-re értesíti Kenobit a helyzetről. A tábornok, aki szintén visszavonul, azt mondja, hogy találkozzanak a leszállóhelynél. Trapper hamarosan meglátja, hogy társa sem járt jobban.

Eközben az űrben is rossz a helyzet. Grievous az egyik cirkálót már egészen megközelítette. Ekkor kiküldi a keselyűket, hogy csapódjanak be a köztársasági hajó orrába, és lőjenek oda rakétákat, tüzeljenek, szóval gyengítsék. A avdászdroidok elkezdik teljesíteni a parancsot, a köztársasági turbólézerek nem tudják mindegyiket lelőni. A kapitány kiadja a parancsot az elülső pajzsok megerősítésére. Grievous csak erre várt, mikor a pajzserősítés megtörtént, kiadja a parancsot a fregattoknak, hogy kerüljenek a cirkáló oldalába. A hajó nem tud védekezni, a lövések hamarosan darabokra szaggatják.

A végső roham

Kenobi eközben a lezsállóhelyen kiadja a parancsot a veszteségek megszámlálására. Ekkor Cody szól neki, hogy keresik a cirkálóról. A parancsnok egy holovetítőt helyez az egyik ládára, és bekapcsolja. Kenobi cirkálójának kapitánya az. A klón jelenti a tábornoknak, hogy nagyon rosszul állnak, elvesztettek egy cirkálót. EKnobi erre azt mondja, hogy küldjék ki a vadászgépét. A kapitány ezen elcsodálkozik, és megkérdi, mi célból. Kenobi azt mondja, hogy amíg Grievous vezeti a csatát, addig nincs sok esélyük. De ha a tábornok meglátja  ajedi vadászt, sajátz kezüleg akarja majd elintézni, felszálla  vadászával, hogy lelője. Addig a vezetést a taktikai droidjára bízza, azt pedig már ki lehet játszani. A kapitány bólint, majd kiadja a parancsot.

Grievous a cirkálója hídján elégedetten szemléli az eseményeket. Ekkor az egyik droidja szól neki, hogy feltűnt egy vörös jedi vadász. Grievous persze atzonnal felismeri, hogy Kenobiról van szó. Átadja a hidat a taktikai droidnak, amjd ledobja köpenyét, és a hangár felé veszi az irányt. Gyorsan felpattan gépére, majd kirepül. Első áldozata egy V-19 Torrent vadászgép, amely a cirkálójaához közel kergetett egy keselyűt. A tábornok hamarosan meg is pillantja Kenobi vadászgépét, sé üldözőbe veszi. Tüzet nyit rá, és eltalálja. Gúnyosan felnevet, majd folytatja az üldözést. Eközben a hídon a taktikai droid kiadja a parancsot, hogy semmisítsék meg a hozzájuk közeledő fregattot. A tüzérek bólintanak, majd az ágyúk dolgozni kezdenek.

Eközben a szárazföldön ismét feláll a köztársasági arcvonal. Obi-wan egy elektrotávcsövön keresztül szemléli a droidsereget. Több századnyi konzerv masírozik végig a mezőn, mögöttük tankok közelednek. A jedi előrántja a fénykardját, majd megindul seregével a droidok felé. Azok vörös lézertűzfüggönyt zúdítanak rájuk, és így jópár klónnal végeznek is. EKnobi, oldalán Codyval, Ököllel és Waxossal, beérnek a konzervek vonalaiba, és elkezdik lőni őket. A jedi tábornok ahmar elintéz jópár egységet, és három társa sem tétlenkedik. Hamarosan már droidroncsoktól hemzseg Florrum mezeje. Közben a többi klón is sikeresen támad. Kenobi szól Codynak, hogy támadják a tankokat. A parancsnok bólint, majd néhány emberével megközelít egy AAT tankot, és gránátokakl felrobbantja.

Közben az űrben a tűz alá vett köztársasági fregatton a kapitány azt az üzenetet kapja, hogy a hajtóművek leálltak. Hamarosan felrobban a híd is, és a hajótest zuhanni kezd. A taktikai droidnak szólnak, hogy változtasson pályát, mivel ütközőpáylán vannak a köztársasági fregattal. A droid inkább megparancsolja, hogy teljes erővel lőjék a fregattot. Arról folyamatosan darabvok szakadnak le, és már lángol, de megállíthatatlanul közeledika Recusant felé. Az egyik droid mondja a taktikainak, hogy nem tudják megállítani. Az ezt elengedi a hangérzékelői meleltt, és parancsba adja, hogy folytassák a tüzelést, ám hamarosan felismeri, hogy tényleg gond van, és parancsot ad a pályaváltoztatásra. Grievous ekkor észzreveszi, hogy gond van, és gyorsan felhívja droidját, és megkérdezi, hogy mi történik. A taktikai droid azt válaszolja, hogy ne aggódjon, urai a helyzetnek, ám a freghatt ütközik, egyenesen a híd elé csapódik be. A robabnás elsodorja a tornyot, benen a taktikai droiddal. Hamarosan az egész cirkálón robbanások jelennek meg, s hamarosan kettészakad. Grievous őrjöng enek láttán, és azonnal kiadja a parancsot  a visszavonulásra. Gyorsan leszáll egy fregatrton, majd a flotta belép a hiperűrbe.

A földön kezd rosszabbodni a helyzet, Ököl, Cody és Waxos körbe lettek véve, Kenobit pedig sakkon tartják a tankopk. Ám mikor a jedi mester felnyitja az egyik tetejét, észreveszi, hogy a droid nem mozog benen, leállt. Huirtelen Codyék is ababhagyják a tüzelést, és észreveszik, hogy a gépek egyszerűen eldőlnek körülöttük. Kenobi hirtelen felkiált, hogy győztek! A klónok vele együtt ünneplik a sikert.

Hondo a bázisa tornácáról figyeli az eseményeket, és megparancsolja, hogy készítsék a tankokat. Az emberei bólintanak. Hamarosan tíz tank közeledik a köztársaságiak oldalába. Hondo parancsára megállnak, amjd tüzet nyitnak. A vörös töltények azonnal ledöntenek egy lépegetőt a lábáról, sé végeznek két katonával. Kenobi oldalra néz, és döbbenten látja  a tanksereget. Szól Codyxnak, hogy várjanak, majd egyedül megindul a páncélosok felé. Cody figyeli, ahogy eltávolodik, majd szól Ökölnek és Waxosnak. Azt mondja, Kenobi után mennek, mert segítségre lesz szüksége.

A jedi emster előrenyomul. Felugrik egy tankra, majd félbehasítja. Ezután egy következőre röppen, a vezetőjét kirepíti a székéből, majd a jármű lebegtető ahjtóművétr félbevágva távozik onnan. Hondo meglátja kivel van dolga, és kiadja  aparancsot a tüzelésre. Kenobi hárítja a töltényeket, sé vsiszaverésükkel további két tankot pusztít el. Ám egy lövés kirepíti kezéből a fénykerdot, így a következő elől el kell ugrania. Így halad a tankok között, ám egy vörös nyaláb pont melletet csapódik be, így arréb repül, és hasra esik. Hamarosan Hondo tankját látja maga előtt. A kalózvezér gúnyolódik kicsi, amjd kijelenti, hogy Kenobinak vége. Ám mikor megnyomná a gombot, hirtelen valaki azt mondja: "Ne próbálja meg!" Kenobi azonanl felismeri Cody hangját, és megjegyzi, hogy jobbkor nem is jöhetett volna. Magához röpíti fénykardját, majd Hondo mellé ugrik a tankra. Megjegyzi, hogy itt az ideje megadnia magát.

A következő jelenetben már azt látjuk, hogy az Acclamator a cirkáló felé száguld. A fedélzetén Obi-wan és Cody beszélget. Cody azt kérdezi, mi a véleménye a csatáról. Kenobi azt mondja, eltekintve attól, hogy két hajót, egy csomó klónt veszítettek, valamint, hogy Codynak már hatodszoprra is emg kellett mentenie az életét, teljesen jó volt. Mindketten elnevetik megukat, majd a két megmaradt hajó eblép a hiperűrbe.

Klónok vs. kalózok

Ez azért vol egy különleges rész, mert nem csak a droidok ellen folyt a csata. Itt most kalózok voltak az elelnfelek, avgyis hús-vér élőlények. És ha belegondolunk, a Clone Warsban általában sosincs csata egy seregnyi klón, és egy seregnyi hús-vér teremtmény között. Mintha a szepi hadsereg csak droidokból állna. pedig használnak ők neimoidiket, trandoshanokat... szóval több másik fajt is. És ugyan itt se nem neimoidik, se nem trandoshanok, hanem weequayok eleln folyik a csata, attól még ugyanúgy bemutatja  a háborúnak ezt a felét. Remélem nektek is tetszett, de az majd az értékelésetekből fog meglátszódni igazán! :D

Értékelésetek: 97%

Így készül egy rész

SuperGalaxys

Már elég régóta tervezem, hogy írok egy ilyen bejegyzést, úgyhogy most meg is teszem. Nézzük, hogyan is csinálom! :P

1. Alapötlet

Sokszor van, hogy van valami jó ötletem, esetleg csak egyetlen jelenethez, amire azt mondom, hogy ezt le kell írnom. Vagy az is lehet, hogy csak nagy vonalakban kitalálok egy részt, adok neki egy címet, és azt mondom, hogy ezt meg fogom írni, még ha konkrét elképzelésem nincs is feltétlenül róla... XD

2. Tervezés

Mostanában kezdtem el azt csinálni, hogy egy papírra felvázolom a cselekmény főbb pontjait, és így ez alapján a terv alapján dolgozom. Az alapkoncepció is néha változik ilyenkor. Mindezek mellet még többször átgondoloma  részt, végiggondoloma cselekményt, megnézem, hogy min kéne még javítani... Szóval "lejátszom" képzeletben. Néha kérek véleményt, vagy segítséget (és itt kösz NeSsonnak, meg kav12-nek ezért :P). Gyakran a tesómat is idegesítem azzal, hogy mondja el, mit gondol a részemről... (hehe XD)

3. Képek elkészítése

Ugye sok részhez szoktam képeket készíteni. Ezekhez Adobe Photoshop CS3-at szoktam használni, és innen-onnan szedek képeket a részekről, majd ezeket alakítom át, illetve vágom össze. Általában ezt még a rész megírása előtt megcsinálom, mert segít ráhangolódni a történetre, szóval olyan "bemelegítésnek" szolgál... XD

4. Írás

Hú, ez a legnehezebb rész. Néha van hozzá az embernek kedve, néha meg nincs. Akkor lehet jó részt írni, hga kedvünk van hozzá, mert akkor lehet lendületesen csinálni, és akkor lesz maga a rész is lendületes. Lehet kedv nélkül is részt írni, de abból csak erőltetett hüyleség lesz, amilyet én nem szeretnék ide felrakni :P Aztán azt utálom még, amikor egy hónapot kell várni rá, hogy megjöjjön az ichlet (lásd Pirate Crisis part 1). De azért valahogy mindig meglesz :D

Na, ennyi lett volna. Nem tudom, hogy éárt-e valamit, vagy hogy volt-e egyáltalán értelme, hogy ezt leírtam, de talán valakit érdekel, és ha idáig elolvastad, akkor köszi :D

Következő rész: Pirate Crisis - Part II

SuperGalaxys

Na jó, lehet hogy volt valami abban amit mondtatok, és a PIrate Crisis első része egy kicsit tényleg, hogy is mondjam... Szóval túl akartam lenni rajta. Ennek ellenére azért tetszett nektek, és 90%-os átlagot adtatok rá, ami azért egész jónak számít. Valamint az új design is tetszett nektek, aminek szintén nagyon örülök (többek között ez adta az "Erőt" ahhoz, hogy befejezzem a Pirate Crisist XD) Na, de akkor most következik majd a Part II. Ebben a részben Obi-wan meg fogja támadni a Florrumot a 212-es légióval, hogy a kalózokkal leszámoljanak. Egy ilyen részt már nagyon rég szeretnék csinálni, és most meg is fogom! De persze nem csak kalózok ellen fog folyni a csata, mert felbukkannak majd a szeparatisták is Grievous vezetésével is (aki amúgy a záró három rész egyik legfontosabb szereplője lesz...)

Saját 18. rész: Pirate Crisis Part I

SuperGalaxys

Nyaggattam magam, meg szidtam magam, meg erőltettem amgam, NeSson is nyaggatott, meg bendi is szidott, meg ideges voltam, meg már nem bírtam, hogy it tlóg a nyakamon, hogy BE KELL FEJEZNI, úgyhogy most... ÁÁÁÁH! Na, befejeztem! TESSÉK!

Itt a Pirate Crisis part 1:


Folyamatos sikerek! A köztársasági

flották folyamatosan nyomulnak előre

a Peremvidéken, visszaszorítva a Szeparatista

Hadsereget. Dooku gróf és Darth Sidious

aggódik, hogy a háború talán túl gyorsan

véget érhet, ezért úgy döntenek, hogy

a Köztársasági Hadsereget elcsalják bolygóiktól

méghozzá úgy, hogy a kalózokra uszítják

őket...

 A felkérés és az unalmas teherhajók...

 

Hondo Ohnaka hajója a hiperűrben száguld. A hídon maga Ohnaka ül középen a hatalmas ablakok előtt, ezek alatt két kalóz pilóta vezérli a gépet. Több másik kalóz is szorgoskodik a hídon. A kalózvezér épp egy holobeszélgetést folytat magvával Dooku gróffal. A sith azt mondja, hogy van egy köztársasági teherhajó, melyen fegyvereket és katonákat akarnak szállítani a Peremvidéki csapataik támogatására. A feladat: a hajó elfogása. Hondo gondolkodik, mivel egy teherhajó elfogása, mely klónokkal van megtömve, ráadásul még tucatnyi robbanékony fegyverrel is, elég veszélyes. Meg is tudakolja, mennyi a fizetségük. Dooku erre azt mondja, a hajó teljes rakománya, amit még ő is megtold pár százezer kredittel. Ohnaka szája huncut mosolyra húzódik. Kowaki majma elkezd röhögni a vállán. A weequay végülis elvállalja a küldetést, de azt azért megkérdezi, hogy Dooku miért őt bízza meg azok után, ami a múltban történt. Dooku sunyin mosolyog a szakálla alatt, s azt mondja: az már a múlté.

Eközben egy bolygó gyűrűjében lévő kitermelő-állomásra egy teherhajó van bedokkolva. A bányászlétesítmény a gyűrűk azteroidáit használja ki, így ahogy közeledik a kamera, láthatjuk, hogy egy aszteroidát bevontatnak a hangárakba. A teherhajón Anakin és Ahsoka áll. A padawan panaszkodik, hogy a frontvonalon kéne lenniük, nem pedig egy unalmas teherhajón őrségként. Anakin azt mondja, hogy ugyan ő is szívesebben írtana droidot, de erre szükség van, mivel át kell repülniük a kalóz űrön. Ahsoka erre azt mondja, hogy a kalózok sosem támadnak rájuk. A bveszélgetést egy hívás szakítja félbe. Anakin fogadja: Rex az. Azt mondja, átvizsgálták a szállítmányt, nincs se fegyver, se semmi veszélyes tárgy, csak a megbeszélt ásványok és fémek, a kitermelés eredményei. Anakin nyugtázza ezt. Közben kidokkolnak a bányászállomásról, s elindulnak kifelé az aszteroidamezőből. Anakinék hamarosan a hídra érnek. Nem egy nagy helyiség, elől két pilóta ül, mögöttük áll a kapitány. Üdvözli a belépő Anakint és Ahsokát, és mondja, hogy hamarosan a hiperűrbe ugorhatnak. Ez meg is történik, s a hajó maga mögött hagyja a fényt.

Elfogás

Hondo Ohnaka hajója a Vanqur fölött lép ki a hiperűrből. A pilótáinak azt mondja, hogy terjesszék ki a mágneses mezőiket, amit meghajtáshoz használnak, hogy a majd itt elhaladó köztársasági teherhajó belefusson a mezőbe, és így kitörjön a hiperűrből. A pilóták megnyomnak néhány gombot, majd a jobb oldali jelenti Hondonak, hogy megtörtént. A kalózvezér szája mosolyra húzódik...

Eközben a teherhajón az egyik pilóta valamin nagyon meglepődik. A kapitány odahajol hozzá, és az egyik képernyő azt mutatja, hogy kiterjedt mágneses mező van előttük. Gyorsan riadót rendel el, és mindenkinek megparancsolja, hogy kapaszkodjanak meg valamiben. Hirtelen az összemosódott hiperűr szétválik a fehér csíkokra, és a hajó kilép a Vanqur felett.

Hondonak jelentik, hogy a hajót sikeresen kirántották. A kalózvezér mosolyog, és kiadja a parancsot az elfogására. A teherhajón azonban észreveszik, és Anakin azonnal fel is ismeri a hajót. Ahsoka megjegyzi, hogy el akarják fogni őket, de Anakin kijelenti, hogy nem fogják hagyni, és odaszól a pilótának, hogy induljon el az ugrópont felé. Az bólint, és be is gyújtják a hajtóműveiket. Hondoék utána. A kalózvezér kijelenti, hogy nem hagyják elszökni őket, és megparancsolja, hogy lőjék szét a köztársasági hajó hajtóműveit. A kalózhajó alján két lézerágyú jelenik meg, melyek azonnal tüzet nyitnak Anakinékra. A jedi kiadja a parancsot, hogy aktiválják a hátsó pajzsokat. Ez egy ideig visszatartja  alézertűzt, de hamarosan már ez is elszáll, és a plazmatöltetek repeszek százait szakítják ki a hajtóművekből, míg azok teljesen működésképtelenné nem válnak. Ezután a kalózhajó alsó hangárja kinyílik, és a fehér vonósugár bevontatja oda a teherhajót.

A kalózhajó hangárja fehér fényben úszik, középen lent van a kapu, e körül vannak a dokkok. Az egyik ilyenbe vontatják be a teherhajót is. Anakin a hídról felhívja Rexéket. Szól nekik, hogy készüljenek, mivel hamarosan bevetés lesz. Rex csodálkozik, de anakin elmondja neki, hogy a kalózok bevontatták őket a hangárjukba. A kapitány nyugtázza a parancsot, majd bontja a kapcsolatot. A hajó kapitánya megkérdezi Anakintól, hogy most mi lesz. Ő erre azt mondja, hogy kijutnak innen.

Eközben a hídon Hondo beleszól egyrádióba, hogy készüljön az osztaga. Ő is megfog egy hosszú sugárvetőt, és elindul kifelé. Kowaki majma pedig rögtön odatelepszik a kapitányi ülésbe. A pilóták kelletlenül néznek hátra rá.

Eközben a teherhajón Anakin beszél a felsorakozott katonáknak, hogy mit fognak tenni. Először is megállítják a betörni próbáló kalózokat, majd kiszöknek, és beszállnak a kalóz vadászokba. A katonák tisztelegnek, majd elszaladnak. A következő pillanatban már néhány kalózt látunk a teherhajó csukott rámpája előtt. Dörömbölni kezdenek az ajtón. Bent az ajtó mögött Rexék, Anakin és Ahsoka néhány láda mögött kuksolnak. Kint a kalózok megelégelik a "kopogást", és inkább olyan mini robbanótölteteket raknak a rámpa tetejére, mint amivel Cad Bane a Holocron Heistben kirobbantotta a holokron terem ajtaját. Felrobbantják, majd miután az ajtó lezuhan, ők felsétálnak a hajóba. Anakin bólint Rexnek, mire a százados kihajol a láda mögül, és arcon lő egy kalózt. A többi klón is kiugrik, és elkezdik rendesen visszaszorítani a kalózokat. Anakin és Ahsoka is előbújik a fedezékből és védeni kezdik a klónokat.

Eközben a teherhajó egyik rakterében a kapitány és két pilótáj aidegesen járkál fel-alá. Az egyik pilóta azt kérdezi, hogy nem kéne-e szólni Skywalkernek a titkos megbízásukról. A másik is helyesli ezt az ötletet, de a kapitány dühösen közli velük, hogy titokban kell tartaniuk. A pilóta pedig visszakérdez, hogy mi van, ha a kalózok megtudják?

Közben a klónok folyamatosan szorítják vissza a kalózokat, ám az egyik fogja a zsákot amiben a mini robbanótöltetek vannak, a klónokhoz hajítja, a társaival együt kiugrik a hajóból, majd még mielőtt Anakinék bármit tehetnének, belelő a csomagba. A jedi a padawanját, saját magát, Rexet, Denalt és még két katonát meg tud menetni az erővel, de a többi klónnak vége...

Menekülés!

Anakin, Rex, Denal és Ahsoka gyorsan feltápászkodik, és a felé a raktér felé rohannak, ahol a pilóták és a kapitány vannak. Elmondják nekik, hogy mi történt. Anakin nem tudja mitévők legyenek. Ahsoka felveti, hogy ki kéne mászni. A kapitány ezt helyesli, és azt mondja, hogy az 1-E raktér fala elég vékony, hogy egy fénykard átvágja. Az egyik pilótája aggódva ránéz, mintha azt kérdené a tekintetével: "Pont az 1-E?". A kapitány szigorúan visszanéz rá. A csapat hamarosan beér az E-1 hangárba. Most már a kapitány is aggódva bámul a fal egyik pontjára, de inkább nem szól semmit. Anakin lyukat vág a falba, és kiugrik rajta. A klónok utána, és a pilóták is. Ahsoka is megy, de még hátraszól a kapitánynak, aki még mindig a falat bámulja. Hirtelen felocsúdik, s gyorsan Ahsoka után megy. 

A hangárban óvatosan, lopakodva haladnak, s lassan elérnek a hajó végéig, ahonnan már látják a vadászgépeket. Anakin már szólna csapatának, hogy fussanak a vadászokig, amikor a kapitány megszólal. Elmondja, hogy kaptak egy titkos megbízást Palpatine-től, és elvileg nem szabadott volna beavatniuk a jediket, de most úgy dönt, jobbnak látja elmondani, mivel ha  akalózok értesülnek róla, valószínűleg továbbadják a szeparatistáknak a kreditjeikért. Anakin dühös a kapitányra, és megkérdezi, hogy mit szállítanak. Ő azt mondja, hogy egy bombát, amely könynen szállítható, viszonylag kicsi, és meg lehet vele semmisíteni egy egész bázist. Anakin keze ökölbe szorul, de visszafogja magát. Szól Ahsokának, Rexnek és Denalnak, hogy jöjjenek vele hatástalanítani a bombát, a két klónnak meg meghagyja, hogy kísérjék el a pilótákat és a kapitányt a kalóz gépekig, majd tűnjenek el. A kapitánytól még megkérdezi a bomba helyét, majd mindkét csapat elindul.

Anakinék bemásznak a lyukon, majd elpakolnak pár ládát a faltól. A bomba egy titkos, láthatatlan rekeszben van. Ahsoka és Denal őrködnek, miközben Anakin és Rex előkeríti a fegyvert. A klónkapitány leszedi a fedőlapját, majd elkezdik hatástalanítani. Eközben a másik csapat nem volt elég észrevétlen, és összefut a kalózokkal. Immár Hondo is ott van, s a hosszú puskájával leszed egy klónt, a társai pedig elintézik a többit. Ezek után a kalózvezér belelő a menekülő kapitány lábába is, majd mellé lép. Miután mondott pár sértő szót a köztársaságról és a védelmi csapatáról, elég könyörtelen módon végez vele... Ezután a csapatával bemegy a hajóba, hogy kihozza azt a sok fegyvert, mivel az első osztaga még nem talált semit.

Közben Anakinék elég nehezen haladnak a hatástalanítással. Rex ekkor szól, hogy mindkét katonája meghalt, és nem észleli a kapitány és a pilóták életjeleit sem. Ekkor Ahsoka és Denal is szól az ajtóból, hogy egy nagy csapat kalóz közeledik. Anakin erre kijelenti, hogy akkor le fogják tesztelni a bombát. Kiküldi a csapatát, majd ő beállítja a bomba időzítőjét 5 percre. Ezután gyorsan leugrik a társaihoz, s a fénykardjával védekezve bekíséri őket a vadászokba. Ahsoka és ő ül az egyikbe, Rex és Denal pedig egy másikba. Felszállnak, kilövik a hangárkaput, és kiröppennek. Anakin megjegyzi, hogy hamarosan tűzijáték lesz a Vanqur felett, majd ezután Rexékkel együtt a hiperűrbe lépnek.

Hondo ekkor lép be társai gyűrűjében az 1-E raktérbe, és rögtön meglátja a bombát. A meglepetés, a csodálkozás és a félelem egyszerre látszik az arcán majd hirtelen egyszerűen lepuffantja az útjában álló társát, kiugrik a hajóból az Anakinék által vájt lyukon keresztül, és gyorsan elhagyja. A társai ekkor fogják fel, hogy mi történt... A bomba felrobban. A hajó hídját is látjuk, ahogy a két pilóta megpróbálja megállítani a robbanást, ám ekkor mindenhol egy lángcsóva jelenik meg, s az utolsó amit látunk a hajóból, az a kowaki majom rémült arca.

Ezután az egész gép darabokra robban. Hondo dühösen gondol Dookura, és látszik rajta, kezd rájönni mire megy ki a játék. Ezután gyorsan belép a hiperűrbe...

VÉGRE KÉSZEN VAN!!!

Végre készen vagyok ezzel a résszel! Nem hiszem el! Most nem mondok róla semmit, erről nem tudnék olyan szokásos összefoglalást írni, azoknak sincs túl sok értelme, na mindegy.Az összefoglalásokról sem írok összefoglalást. Értékeljétek a részt!

 Értékelésetek: 91%

Új dizi és új társoldal!

SuperGalaxys

Új dizi

Kezdetben bemutatnám az új designet, melynek jobb alsó sarkában a Florrumot látjuk, és az egész kinézete sokkal modernebb, mint az eddigieké. Egy kicsit sötét, és a fekete és a narancssárga a két domináns szín. A következőben, amelyről részleteket még nem árulok el, a piros és a fekete lesznek ezek. Remélem tetszik!

Új társoldal

kav12 - Személyes blog

Ezúttal kav12 személyes oldala kerül a társoldalaim listájára. Érdekes olvasgatni, mivel naplószerűen írja, így minden napnak van 1-1 bejegyzése. Reméljük még sokáig fogja vezetni :D Ja, és még valami: fogalmam nem volt, hogy milyen képet csináljak neki, végül egy napló mellett döntöttem, mert elvégre ez az ő online naplója :D

süti beállítások módosítása