Saját 11. rész: Lost with Twillight

SuperGalaxys

Ez most tényleg az a pont, ahol nem tudok semmi különöset írni a bevezetésbe, mivel nem előzte meg ezt a részt sok tervezgetés, csak azt kellett kitalálnom, hogy hogyan töltöm ki a 22 percet. Hát, így!

A háború folytatódik! A szakadárok

folyamatosan foglalják el a Peremvidék

csillagrendszereit, és pusztítják a Köz-

társaság csatahajóit. A Dantooinehoz

közel lévő Shusugaunt bolygónál

Anakin Skywalker flottája készül össze-

csapni a Szeparatistákkal...

Újabb űrcsata

Anakin a Resolute hangárjában van Ahsokával, és éppen a Twilightot készítik fel a csatára. A szeparatisták fregattjai már nincsenek messze, a hangárban klónok szaladnak ide-oda. Mint kiderül, azért a Twillightot viszik a harcba, mert valószínűleg megpróbálnak landolni az ellenség parancsnoki hajóján. Rex és egy klónosztag van a fedélzeten. Felkészülnek a felszállásra, s hamarosan az Arany századdal kirepülnek a csillagromboló felső hangárján. A tizenkét vadászgép beáll a Twillight mögé, Ami elindul az ellenséges cstahajók felé.

Eközben az egyik szeparatista fregatt parancsnoki hídján, Dooku áll, és Ventress. A harcosnő parancsba adja, hogy minden keselyűdroidot indítsanak el, s a fregattok lőjék a cirkálókat, amint elég közelre érnek. Hmarosan az Arany század belefut a keselyűkbe, s ördögi pusztítás zajlik le. A szárnyát vesztett keselyűk vagy becsapódnak a köztársasági vadászgépekbe, vagy elzúgnak az űr mélye felé.

Hamarosan a cirkálók között is megkezdődik az összecsapás. Az egyik fregatt híd előtti része hamarosan kigyullad, s az egész hajó zuhanni kezd a bolygó felé. A köztársasági csillagrombolókat is találatok érik, s féynes lángok csapnak ki a sérüléseikből. Hamrosan a vadászokat visszahívják a csatahajóra, azonban ez nehezen megy, mivel a keselyűk folyamatosan lőnek rájuk. A Twillight fedezi őket. Kilő sok droidot, ezzzel zöld utat adva a csapatnak.

A hídon azonban Ventress foylamatosan szemmel tartja a hajót, és Dooku parancsára minden lézerágyú arra koncentrálja a tüzet. Anakin ügyesen manőverezik, ám mégis beleszalad egy találatba. A Twillight kigyullad, majd a lángok elalszanak, s egy kiégett terület marad utánuk. Rex jelenti Anakinnak, hogy a hiperhajtóművük ereszt, sé a valóstér-hajtóművek sem működnek már sokáig. A csillagrombolók sorban hipersebességre ugranak, és a Twillight sem tehet mást, mint elmenekül a legközelebbi bolygó, a Dantooine felé a hipertérbe.

Tervek

Dooku mérges, hogy tanítváyna megint kudarcot vallott, ezért kisétál a hídról, s kapcsolatba lép Sidiousszal. Elpanaszolja neki, hogy Ventress túl haragos, irányíthatalan és használhatatlan harcos lett. Úgy gondolja, hogy csak teher a hátukon. Sidious vigyorogva megjegyzi, hogy ezesetben talán el kéne küldeni egy küldetésre, amelyen megtörténik aminek meg kell. Dooku is gonoszul elvigyorodik, majd megjegyzi, hogy Ventress talán már fejlődött a Yavini párbaj óta.

A gróf ezután magához hívatja Ventresst, és elmeséli neki, hogy avlószínűleg már nagyon sokat fejlődött azóta, hogy Anakin Skywalker csúnyán legyőzte, még a háború elején. Ventress is így gondolja, s mikor megtudja, hogy az a feladata, hogy ölje meg Anakint, gonosz mosolyra húzódik a szája, majd kisétál a helyiségből, egyenesen a hangárba, ahol egy különleges Geonosi vadászgéppel indul útnak, melynek aljára egy kis tárolórészt helyeztek. Eltávolodik Dooku fregattjától, majd hiperűrsebességre ugrik.

Eközben a Resolute fedélzetén beszélgetés folyik. A jedik és a főkancellár azt javasolja, hogy a Twillight keresésére kell indítani egy hajót. Plo Koon úgy gondolja, hogy ha megbecsülnék a Twillight hiperhajtóművének sérülésének méretét, akkor kiszámolhatnák, hogy legfeljebb milyen messze mehetett. Így csak néhány rendszert kéne átkutatni a hajó után, mely amúgy sem mehetett messzire. Yularen azonban ezt ellenzi, mondván, hogy túl kockázatos lenne szétszóródniuk, hiszen azon a hajón csak egy klónosztag és két Jedi volt. Windu és Yoda azonban egymásra néznek, s az öreg mester megjegyzi, hogy ha a klónokért nem is, Skywalkerért meg kell ezt tenniük.

Elveszve a Twillighttal

A Twillight zötyögve száguld a hipertérben. Anakin éppen kapcsolókat fordít el, és átszabályozza a tápegységet, hogy minél több energiát kapjon a hajtómű. De dühösen csóválja a fejét. Megjegyzi Rexnek és Ahsokának, hogy nem szeretné, ha kihagyna a hiperhajtómű mielőtt odaérnek a célponthoz. Ahsoka erre kicsit megijed, és óvatosan megkérdezi, hogy ugye erre kicsi az esély. Anakin azonban erre sem tud jót válaszolni. S ekkor be is köszönt a baj, a lámpákból szikrák csapnak ki. Anakin mindenkit az ülésekbe utasít, ő maga pedig felkészül a fékezésre. A Twillight hirtelen kitör a hipertérből, a mélyűr közepén.

Ventress eközben szintén a hiperűrben repül. Szerencsére pontosan tudja, hol van a Twillight, mivel az régen egy szeparatista hajó volt. Ezekbe mindig beszerelnek egy titkos jelsugárzót, amely a szakadárok frekvenciáin ad le jeleket. Hirtelen azonban furcsa dolog történik, a hajó vészrendszere működésbe lép, mivel egy tárgy van a hajó útjában. Ventress elvigyorodik, mivel tudja, hogy az lesz a Twillight...

Eközben Anakinék hajóján eluralkodik a káosz. A hajtóművek leállnak, a képernyők, avilágítás kisül, és az egész rendszer megbolondul. Anakin úgy dönt cselekedni kell, és kiküldi Artut, hogy javítsa meg a hiperhajtóművet. A kis droid csipog néhányat, mjd kirepül a rakétakapun. Mikor felér a hajó tetejére, megkeresi a sérült pontot, és elkezdi javítani. Ekkor azonban a hiperűrből kitör Ventress gépe. Annak alsó ajtaja is kitárul, s kiröppen belőle az űrruhás Ventress. Leszáll a Twillight tetejére, majd megpróbálja kiiktatni R2-t. A kis droid azonban sokkolójával megpróbálja eltalálni a harcost. Ventress ellen persze ez nem ér semmit.

Anakinék fogják Artu fütyülését, s azonnal megértik, hogy ezt a vadászgépet utánuk küldték. Anakin is űrruhába öltözik, s még mielőtt Ventress lesújthatna droidjára, összeakasztják kardjaikat. Artu foyltatja a javítást, miközben Anakin párbajba kezd ellenfelével. A kis asztrodroidot ügyesen megvédi, s mikor az sípol, hogy készen van, ellöki Ventresst a hajó "felszínéről", majd beröppennek a hangárba.

Ahsoka nagyon megörül, mikor minden rendszer helyreáll, s Rex belép a hiperűrbe... Ventress meg visszarepül hjójára, s dühösen néz utánuk :)

Na ez nem egészen így lett volna...

Eredetileg úgy terveztem, hogy ennek a résznek a végén a Twillight már lezuhan a Dantooinera, ám végül így alakult, mivel rájöttem, hogy így is simán kijött volna a 22 perces epizód. Valamint így kerülhetett bele egy "űrbéli" :D fénykardpárbaj, és egy kis feszültség is, valamint R2 megint megmutatja, hogy nem egy a sok közül! Vároma z értékeléseket, kíváncsi vagyok, hogy tetszik!

Értékelésetek: 95%

 

A lista majdnem kész

SuperGalaxys

A lista alatt a saját második évados részeim sorát értem. Tehát: megvan az összes rész címe, és nagyvonalakban tudom mi lesz a történetük. És miért majdnem? Mert mégsem az összes: a 13., 14. még kitalálásra vár. Nekem is biztos eszembe jutna valami, de itt most Titeket is megkérdezlek: milyen legyen ez a két rész? Akármilyen ötletet elfogadok, mely:

  • Star Warsnak megfelel
  • Különálló
  • Nem vált ki különösebb következményt (tehát ne haljon meg Ahsoka, ne fogják el a rész végén végleg Dookut/Ventresst/Grievoust, stb.), hogy passzoljon az általam kitalált részekhez...
  • És az előzménynek ne kelljen változnia.

Várom az ötleteket! Jó történetkigondolást :) (Na, ez fura mondat volt xD)

Következő részeim: Lost With Twilight, Ventress' Last Casting

SuperGalaxys


A következő két részem a Twilight űrhajóval szorors összefüggésbe hozható, valamint hosszú idő óta először (és talán utoljára?) megjelenik Ventress alakja is, amint Anakinékra vadászik a csúcsszuper módosított Geonosi vadászgépével...

A részekben Anakin közelebb kerül a sötét oldalhoz, Ahsokát sok fájdalom éri, Ventress meglepődik, Sidiousnak van egy jó terve, és meghal egy fontos szereplő. Valószínűleg ezen a hétvégén jönnek a részek, vagy ha nem is mind a kettő, a Lost with Twilight biztosan. Bár lehet, hogy hét közben is :)
 

Grievous börtöne

SuperGalaxys

Lehet, hogy kicsit nehéz volt elképzelni a börtön alakját az alapján, amit én leírtam, úgyhogy itt az alaprajza :) Az "itt harcoltak a Jedik a Magna Guardokkal" a tetőn lévő összecsapást jelenti, a másik a leszállón történt. Az "errefelé dúlt a harc" pedig a belső harcot jelenti, amikor a folyosón küzdenek Grievousszal.

süti beállítások módosítása