Saját 2. évad 1. rész: Wrath of a Bounty Hunter

SuperGalaxys

Íme, az évadnyitó rész! Melyben van rablás, nyomozás, szökés, szöktetés, minden más. Remélem tetszeni fog :)

 

Könyörtelen ütközetek! Nap mint

nap százak esnek el a csatamezőn,

és még annál is többen szenvednek

a Szeparatisták megszálló akciói miatt.

Sajnos a háború nem csak a fronton

folyik. Egyre több bűnöző bukkan fel,

akik kihasználják a háború zűrzavarát.

A legtöbben gyors meggazdagodásról

álmodnak. Ám nem mindegyik...

Börtöntörés

Este van. A Köztársasági börtön tövében, egy sötét sikátorban egy fehérpáncélos Duros munkálkodik. Egy lézervágóval éppen lyukat éget a falba. Hamarosan elkészül, és kiszedi a kivágott darabot. Beugrik a résen, és így egy szennyvízvezetékbe jut. Egy infravörös szemüveget vesz fel, majd elindul. Hamarosan egy felfelé vezető szerelővájatot talál. Elkezd felfelé mászni, s hamarosan fényt pillant meg a végéről, valamint hangokra figyel fel. Két vöröspáncélos klón beszélget arról, hogy már a Coruscanti Védelmi Erőket is kiküldik a frontra. Horton Bane továbbmászik, és hirtelen kilöki a szerelőakna tetejét, kiugrik a börtön folyosójára, és lelövi a két klónt. Továbbrohan, s egy magányos őrrel találkozik. Hasba lövi, majd a nyakánál fogva a falhoz szorítja. Erőszakosan megkérdezi, hogy hol van Cad Bane, mire az őr azt válaszolja, hogy meghalt. A duros dühösen morog. A következő képnél a kamera a lábuk szintjében van. Halljuk egy sugárpisztoly hangját, majd a klón ernyedten hullik a földre. Horton odasétál az egyik falba süllyesztett számítógéphez, és kikeresi a nyilvántartásból Cato Parasittit. A következő képben már azt látjuk, hogy kinyitja az alakváltó cellájának ajtaját. "Cad Bane vagy?" kérdezi erőtlenül Cato, mire Horton egy majdnem-mel felel. Kihúzza az alakváltót a cellából, majd egy szellőzőn keresztül lelépnek.

Másnap reggel a jedi templomban meghalljuk egy beszélgetés végét Yoda és Fox parancsnok között, aki azt mondja éppen, hogy "a kiszabadítás után elhagyták az épületet." A hologram eltűnik, és a szobába belép Windu, Obi-wan, és Anakin. Yoda feléjük fordul, és elmondja, hogy van egy ellenségük, bizonyos Horton Bane. Anakin erre megkérdezi, hogy ugyabból a Bane-családból származik, mint Cad. Yoda elmondja, hogy a védelmi erők utánanyomoztak, és kiderült, hogy testvérek. Ezenkívűl Horton azt az alakváltót szabadította ki, akit Cad Bane jedi templomi betörésekor fogtak el. Windu megjegyzi, hogy valószínűleg információkat szeretne kapni a testvéréről, tehát együtt lehetnek. Obi-wan azt javasolja, hogy kövessék a fogoly testébe ültetett jeladót, és akkor megtalálhatják őket. Yoda bólogat.

A gyilkos keresése

Eközben egy alvilági lakásban Horton az ablakpárkányra támaszkodva figyeli a siklókat, és Catot hallgatja. Az elmondja neki, hogy Bane-nek segített ellopni egy holokront a Jedi Templom archívumából, utána pedig Bolla Ropalt segített volna elkapni, ha nem bukik le, és kerül börtönbe. Horton ettől nem lett okosabb, ezért rákérdez bátyja az előtti küldetéseire. Cato elmondja, hogy többek között Aurra Sing mellett tört be egyszer a Szenátusba. Horton szeme felcsillan, talált egy nyomot. Ekkor azonban megpillant egy köztársasági csapatszállítót a magasban szálló gépek között. Elhajol a párkánytól, és megköszöni Catonak a segítséget, amjd egy oldalsó szekrényből a hátára vesz egy jetpack-et, és kirepül az ablakon. Cato utána néz, ekkor azonban berobban az ajtó, és megjelennek a Coruscanti légió katonái, és Anakin Skywalker. A jedi letartóztatja Catot, majd megkérdezi, hova ment Bane. Ő nem tud semmit mondani, de Anakin  megrázza, és ráparancsol, hogy mondja meg, mit mondott neki. Mire Cato beszámol neki beszélgetésükről a Szenátusi Túszejtéssel kapcsolatban. Anakin elengedi Parasittit, majd utasítja a klónokat, hogy vigyék el, majd kisétál az ajtón.

A Jedi Templom kommunikációs termébe éppen Yoda lép be. Windun, Fiston, Aaylán, Anakinon, és Obi-wanon kívűl ott van még egy klón tiszt is, és azt mondja, fogtak egy üzenetet, ami érdekes lehet a nyomozás szempontjából, mivel az elemződroidok Aurra Sing nevét találták benne. Yoda ezt örömmel veszi, és utasítja, hogy játtsza le. A holoasztal fölött egy hangsáv képe jelenik meg, majd meghalljuk Horton Bane recsegő hangját, aki azt mondja Aurrának, hogy találkozzanak a régi 23-as vasúti elágazásnál ma este 23:00-kor. Egy igenlő válasz, majd vége. Anakin szerint ez remek alkalom, hogy végre elkapják Horton Bane-t. Obi-wan is bólint, és szól Anakinnak, hogy induljon.

Coruscant egyik koszos utcáján Horton Bane sétálgat csuklyában. Az egyik sarkon, egy régi vasútpálya mellett egy kis bár van. Horton benyit. Itt is nagy a kosz, az asztaloknál különböző fajok részeg egyedei üldögélnek. Távolabb, az egyik sarokban egy halálpálcát szopogató nő ül, Aurra Sing. Széke mellé támasztotta le a fegyverét. Horton leül vele szembe. Aurra leveszi a lábát az asztalról, majd megkérdezi a másik fejvadászt, hogy miért kereste meg. Horton arra kéri, hogy meséljen neki Bane-ről. Aurra elmondja, hogy Bane meghalt a Devaron fölötti csatában, amikor egy holokront akart kinyittatni egy jedi lovaggal, Anakin Skywalkerrel, aki végül megölte őt legjobb tudomása szerint. Bane szeme dühösen összeszűkűl. Ekkor hirtelen egy pisztolyos bith terem ott mellettük, és pénzt követel. Bane oda se nézve folytatja a beszélgetést Aurrával, közben az asztal alatt előhúz egy pisztolyt, és fejbe lövi a követelődzőt. A kocsmáros, aki egy olyan "hal" faj (asszem aqualishi a neve), azonnal reklamálni kezd. Aurra már húzná elő a pisztolyát, de Bane visszafogja, és elhagyják az épületet. Aurra eldobja a halálpálcáját, és a vasúti sín felé indul, amikor hirtelen négy LAAT/i csapatszállító tűnik fel, és bekeríti a fejvadászokat. Bane gyorsan kapcsol, felrobbant egy füstgránátot, és elillan, de Aurrát letartóztatják a klónok. 

Egy fogdába helyezték Aurra Singet. Anakin belép hozzá, és azt mondja neki, hogy évekkel kevesebbet kell börtönben ülnie, ha elmondja, milyen információkat adott Bane-nek. Aurra elmondja, hogy a testvére felől érdeklődött, és ő azt mondta neki, hogy a kihallgatója, Anakin Skywalker ölte meg azt, így most minden eszközzel el akarja majd pusztítani. Anakin feláll az asztaltól, majd azt mondja, végzett.

Bane Sidioussal beszél. A nagyúr azt kérdezi, hogy miért segítene neki, hogy megmentse a barátját. Horton erre azt válaszolja, hogy ő nem csak a barátja volt, hanem a testvére, a mentora, és leghűbb vezére. És egy jedi megölte őt. Bane azt mondja, mindenképpen meg akarja találni , és megölni. Sidious megkérdezi, hogy ki az a Jedi. Bane erre megmondja, hogy Anakin Skywalker. Sidious elmosolyodik, és úgy dönt, segít neki. Azt is elmondja, hogy ismeri Anakin gyenge pontját. "Mi az?",kérdezi Horton. "Nem mi, ki!", feleli a Sötét Nagyúr.

Amidala szenátor éppen a lakosztályának erkélyén áll, nézi Coruscant éjszakai fényeit, és  várja Anakint. Ezután fölülről látjuk a lakosztályt, amint egy sikló száll felé. Azon egy csuklyás alak áll, mellette két IG-86-os. A sikló megáll az üvegtetejű ház fölött, majd BAne int az IG-knek, és kiugrik a siklóból. Begyújtja jetpackjét, hogy lassítsa az esést, majd áttöri az üvegtetőt. Padmé riadtan megfordul. Horton rászegez egy pisztolyt. A szenátornő felemeli a kezét. Ekkor az erkély mellett megjelenik a sikló a két IG-vel behúzzák Padmét a siklóba, majd elszállnak. Ekkor a szobában megjelenik Anakin, meglátja a betörött üvegtáblát a tetőn, majd rájön mi történt. Padmét elrabolták. Gyorsan riasztja a klónokat.

Már reggel van, mikor a sikló leszáll az űrkikötőbe. A földbe süllyesztett hangárokon túl van egy leszállópálya, oda landolnak. Horton elküldi az IG-ket, majd Padméval elindul egy trandoshi guberáló felé. Mikor a rámpájához, érnek, megpillantják a tulajdonosát. Horton azt mondja a szenátornőnek, hogy működjön együtt, és ezt biztosítandó, egy pisztolyt nyom a hátához. Odalép a trandoshan elé, és arra kéri, vigye el őt, és a barátnőjét az Utapaura. A trandoshan a fizetségről érdeklődik. Ekkor megjelenik egy köztársasági csapatszállító, és landol mögöttük úgy húsz méterre. "Bocs, erre most nincs időm!", mondja Bane, azzal hasbalövi a trandoshant. Felszáll a hajóra, és beindítja. A csapatszállítóból klónok, és Anakin ugrik elő. A jedi kiereszti a kardját, de már későn jött, a guberáló elszáll. Haragjában kinyúl az Erőért, és letépi a hajó egyik landolókarmát a pilótafülkében is érzik a rázkódást, és Bane szitkozódik is, hogy valami áttöri a védőpajzsokat. Hamarosan kiér az űrbe, és hipersebességre kapcsol, elhagyva a Köztársaság szívét.

Anakin dühösen ereszti le a kardját. Fox parancsnok lép mellé, és jelenti, hogy a blokád nem tudta célba venni őket, de már próbálják kiszámítani a koordinátáikat. Anakin szemét látjuk, és a gondolatait halljuk, amiben megígéri Padménak, hogy nem esik bántódása...

Évadnyitás!

Ez az oldal első évadnyitása, mert ugye a legutóbbi évadnak nem volt ;) Hoyg tetszik? Összefoglalást most nem írjak, mert mit írnék? Mielőtt felmerülne a kérdés, azért azt elmondom: azért nem várta be Anakint Bane Padmé lakosztályában, mert úgy nem lett volna jó a forgatókönyv még nem voltak megfeleőek a körülmények, hogy legyőzhesse.

Értékelésetek: 93%

süti beállítások módosítása