***

SuperGalaxys

Hát igen... Nekiálltam írni a Ventress' Last Castingot. Írtam sokat. Meg még többet, aztán a mentés helyett véletlenül az a fölött lévő "visszaállítás" gombra nyomtam... Úgyhogy elveszett egy csomó írás, de ettől függetlenül, holnap (tehát 29-én) jön az új részem, meg fog jelenni ezen bejegyzés alatt....

Csak ez nem esett jól... ***

Saját 12. rész: Ventress' Last Casting

SuperGalaxys

A Twillight Crash folytatásaként most itt a Ventress' Last Casting, amely a saját 2. évadom második felének első része :) Figyelem! Kiderül, ki hal meg, és hogy mi történik ahsokával ;)

"A sötétség benned van, de el tudod utasítani."

 

A Twillight megsérült! Anakin Skywalker

hajója egy csatában megrongálódott haj-

tóművével menekült a Dantooine felé.

Asajj Ventress hiába érte utol őket, a

menekülésüket nem tudta megakadályozni.

A Twillight most továbbra is sérült

hajtóművével száguld a Dantooine felé,

ahol szintén nem számíthat jóra...

Zuhanás és törés

 Anakinék a hiperűrben repülnek, és készülnek a kitörésre. A jedi mindenkit az ülésekbe utasít, majd kirántja a hajót a hipertérből. Hamarosan feltűnik a Dantooine korongja. A pilótafülkéből látjuk, ahogy a hajó pörögni kezd. Anakin teljes erőre kapcsolja a fúvókákat, ám azok nem üzemelnek tökéletesen... A hajó valamivel kevésbé forog, ám a Dantooine továbbra is maga felé vonzza. Amint belépnek a légkörbe, a hajó fényes tűzgolyóvá válik. Anakin hiába próbálja felhúzni az alsó vezérsíkot, az menthetetlenül letörik, megrázva a bent tartózkodókat. A sugárvetők, és egyéb kiálló alkatrészek is kezdenek olvadni. Hogy csökkentse a tüzet, Anakin belevezeti a hajót egy felhőbe, így valamivel csökkenti az égést, s úgy landol, hogy a lehető legkisebb legyen az ütközés. Ám így is csúszik jó 300 métert mielőtt megáll. Az orra belefúródott a talajba, s oldalsó szárnya is megolvadt, a sugárvető pedig letört róla.

Eközben Ventress a vadászgépében száguld a Dantooine felé, mivel nyilvánvaló, hogy az volt a célpontjuk. Tudja, hogy most be tudja bizonyítani Dookunak, hogy alkalmas tanítvány. Fel is hívja mesterét, és közli vele, hogy Skywalker nyomában van. Közli a gróffal, hogy meg fogja ölni Anakin padawanját, és végez a Jedivel is, valamint minden katonájával. Dooku tettetett elégedettséggel bólint, majd bontja a kapcsolatot.

Eközben a Resolute fedélzetén Yularen fogad  néhány csapatszállítót. Az egyikből egy parancsnok lép ki. Tiszteleg, és elmondja az admirálisnak, hogy nem találja a Twillightot az L-4-es szektorban. Yularen azt javasolja, hogy keressenek tovább a Kelee körzetében. Üzen is a hídra, hogy indítsák a Resolute-ot. Hamarosan lecsukódnak a hangárkapuk, Felizzanak a hajtóművek, s az egész monstrum a hiperűrbe ugrik.

Anakinék a Dantooineon éppen a befúródott hajó hátulján másznak ki. Rex megállapítja, hogy vihar közeleg, és még az érkezése előtt jó lenne tüzet rakniuk. Anakin és Ahsoka egyetértenek. Utasítják a klónokat, hogy fedjék le a Twillight rakétakapuját, ők pedig Rexszel elmennek fát gyűjteni és felderíteni. Az erdőbe menet Anakin arról beszélget padawanjával, hogy Ventress hogyan találhatott rá a hajójukra. Mindketten tanácstalanok iylen szempontból. Hamarosan egy erdőhöz érnek, mely éppen jól jön nekik.

Az orvgyilkos lecsap

 

Anakin, Ahsoka és a klónok éppen a földbe fúródott Twillight hátsó rakétakapuján másznak ki. A csapat műszerésze megállapítja, hogy a hajó már csak egy rakás fémhulladék, semmi elektromos ellátása nincs. Rex megállapítja, hogy egy viharfelhő közeleg dél felől. A jedik azt javasolják, hogy próbáljanak meg tüzet rakni, mielőtt ideér a zuhé, és Rexszel, két klónnal és ahsokával elindul felderíteni egy közeli erdő felé. Az ott maradt klónok megpróbálják  bezárni a kaput, hogy fedél legyen a fejük felett.

A felderítők egy erdőhöz érnek. Megállapítják, hogy nem olyan nagy, csak egy kisebb liget. Az egyik klón felmászik egy fára, s annak tetejéről néz körbe a távcsövével. Egyelőre nem lát semmit, csak a távolban a hajóroncsot, de hamarosan talál néhány szélerőművet, a Twillighttól úgy 10 kilométerre. Ezt jelenti a jediknek és parancsnokának, de hozzáteszi, hogy a vihar hamarosan eléri a területet. Anakin azt tanácsolja, már ne induljanak vissza, mert veszélyes lenne a viharban nyílt terepen. Inkább meghúzódnak az erdőben.

Ventress közben landol a síkságon, nem messze a Twillightból, és a "csúcsszupermódosítottgeonosivadász"a tárolórészéből előrepül egy robogó, amivel Ventress elindul a roncs felé. Ott a mags fűben az ajtóhoz kúszik és a csuklyájában belép a hajó kapuján. Az ott dolgozó klónok azonnal tüzet nyitnak rá, ő azonban előhúzza fénykardjait, s kettőt levág közülük. Hármat a falhoz vág, még négyet megöl, majd az utolsót egy erő-villámmal kirepíti az esőbe. A maradék egy klón a vezérlőbe menekül Artuval együtt. Bezárják az ajtót, ám Ventress átvágja, majd egy hatalmasat taszítelőre, s R2 kirepül a hajóból az ablaküveggel együtt. A klón megkapaszkodik. Vesztére... Ventress miután megölte a katonát elhagyja a hajót.

Az eső lassan eláll, Anakinék visszaindulnak a roncshoz, hoyg szóljanak a klónoknak a fejleményekről. Amikor azonban megpillantják a kirepült földön fekvő klónokat, összeszorul a szívük... Ahsoka odmegy az egyikhez, mely a hangárban esett el. Fekete égésnyom van keresztben a mellén. Azonnal tudják, hogy ez Ventress műve volt. Ahsokát elönti a harag, de egyelőre visszafojtja dühét. Anakin azt javasolja, a megmaradtakkal induljanak el a faluba. Ekkor megpillantják Artut, amint  a roncs mögött bujkál. Elindulnak a távolba...

Szenvedés és halál

A gyilkos jelent mesterének. Dooku továbbra is biztatja Ventresst, hogy találja meg végre a Jedit és padawanját. Ventress  biztosítja, hogy így lesz, s hogy tudja, a falu felé indultak, s ő követni fogja őket...

Anakinék a faluban betérnek egy fogadóba. Itt bithek zenélnek, két jawa verekszik, három ródiai a sarokban beszélget, egy duros hangos vitát folytat a fűszerek áráról egy arra vetődött emberrel. A pult mögött egy twi'lek nő áll.  Anakinék kint hagyják a klónokat, s két főre foglalnak szobát fel is mennek egy roskadozó lépcsőn. Itt kapnak egy nem különb szobát. Mikor a twi'lek távozik, az ablakon át (na jó, ez kicsit hülye ötlet...) beinvitálják a klónokat is.

Leszáll az éj. Ahsoka nehezen tud pihenni. A többiek már lehunyták a szemüket. Az ifjú padawan valami neszre lesz figyelmes, mintha egy motor közeledne... Kinéz az ablakon, s megpillant egy csuklyás alakot robogóval. Az idegen felugrik a tetőre. Ahsoka már tudja: Ventress az. Kiugrik a tetőre, s miközben lecsúszik, Ventresst is lelöki. A harcos fénykardot ránt, Ahsoka nemkülönben. Pár csapás után Asajj felugrik motorjára, s elmegy. Ahsoka is elköt egyet a ház mellől, s utánairamodik. Rex is kihajol az ablakon a zajra, s utánuk lő. Skywalker kiugrik az ablakon, ő is elköt egy robogót.

Ahsoka utoléri Ventresst, és egy taszítással lelöki a robogóról. Harcba keverednek, ez már sokkal durvább mint az előző. A sík mezőn könyörtelen küzdelem foylik. Végül Ventress erő-villámaival lebénítja Tanot, s már majdnem lesújt rá, ám Anakin érkezik, s megvédi. Ventress dühös lesz, s harcba keveredik Skywalkerrel, aki nem fél szabadon engedni haragját. Izgalmas és látványos küzdelmet látunk, melynek végén Ahsoka kezd feltápászkodni. Ventress látja, hogy kettejük ellen nem győzhet. Bizonytalanságának eredméyneként Anakin félbevágja kardjait, de ő is hátratántorodik. Ventres elvigyorodik, és a saját veszélyesen hülye röhögése közben villámokat szór Ahsokára. Anakin nem bírja, nézni szenvedő padawanját, ezért felkapja kardját, s váratlanul lesújt a harcosnőre. Annak arca élete utolsó pillanatában olyanná válik, mint egy normális lényé, és nem eltorzultan a dühtől...

Anakin elájul tanítványa mellé a harc után. Reggel Rex és csapata találnak rájuk. A kapitány feltámogatja a tábornokot. Hamarosan dörgés hallatszik, s az égen feltűnik egy cirkáló. Tehát megmenekültek, már nem a bolygó foglyai...

Dooku Sidioussal beszél. A tervük sikerült. Ventress meghalt. Dooku így megkapja új feladatát, találjon helyette valakit...

Dantooinei kaland

Szerintem a bolygó jól megvalósítható helyszín lenne, mely ennek a fordulatos résznek helyszínt ad. Kiderült tehát minden: Sidious jó terve, Ahsoka szenvedése, Anakin közelebb kerülése a sötét oldalhoz, és persze, hoyg ki hal meg. Hát igen. Ventress eltávozott közülük. Ez volt a két rész legfontosabb eleme, e köré építettem fel az egész történetet. Azt akartam, hogy Anakin dühtöl elvakultan öljön meg valakit, aki nagy ellensége. Hát igen, Ventress kapta e dicső feladatot :) A történet még fejleszthető lenne, de egy résznek mindenképpen jó lenne. Mondjátok, nektek hogy tetszik?

Értékelésetek: 94%

 

Új Társoldal: Tetezui Clone Wars fóruma

SuperGalaxys

Tetezui Clone Wars fórumját gondolom már sokan ismeritek, mivel a kevés magyar normális típúsu Clone Wars oldal egyike :D Ezúttal én is társoldalammá fogadhatom, úgyhogy köszöntsük körünkben Tetezuit és weblapját! Katt a képre!

süti beállítások módosítása