Saját 9. rész: Clone Mission

SuperGalaxys

Ha az ember korán felkel, és mindennel elkészül, akkor még arra is marad ideje, hogy a blogját frissítse (hopp, ez még rímel is =) Na, az a lényeg, hogy korán keltem, tehát itt van a viszonylag részletes Clone Mission 2 képkockával. A Photoshop varázsa...

 Klón küldetés

"Jó döntést hozni a legnehezebb."

Végső győzelem! Grievous és flottájának maradéka távozik a Geonosistól. A Jedik azonban nem engedik a szökést. Shaak Ti mester, és flottája elkapja a menekülő hajókat, s harc kezdődik meg közöttük.

Irány a Yavin IV!

Shaak Ti csillagrombolói folyamatosan tüzelnek a távolban lévő hat szeparatista fregattra. Az egyikből lángcsóva csap ki, több másik megsérült. A szétzilált flotta ide oda halad az űrben. Shaak Ti kiadja a "teljes tűz" parancsot, úgyhogy a legtöbb fregatt felrobban, de kettő ismét elmenekül. Ezután a mester jelentést tesz Obi-Wannak és a tanácsnak az állásról. Obi-wan elmondja, hogy Poggle is elkövette azt a hibát, mint Gunray, s egy köztársasági hajóval szökött meg. Be is mérik, s kiderül, hogy a Yavin IV-re menekült. Shaak Ti parancsba adja osztagának, hogy készüljenek fel. Shock parancsnok, a Dark-osztag vezetője el is indul embereihez. Úgy döntenek, csak egy kisebb hajóval fognak odautazni, mivel egy cirkáló túl nagy feltűnést keltene.

Eközben Poggle felveszi a kapcsolatot Grievousszel. Elmondja neki a helyzetet, egy fordítógép segítségével. Ezután Grievous tájékoztatja, hogy odautazik, és végez azzal a Jedivel, aki a klónokat vezeti.

Hamarosan Shaak Ti-ék is megérkeznek a holdra. A jedi mester elküldi Dark-ot és Feirt felderíteni. Az erdőben sétálnak, közel egymáshoz, s figyelik a zajokat. ekkor Feir észreveszi, hogy egy árny mozog a fákon (ez az árny Grievous, aki folyamatosan szemmel kísérte őket. Amikor a klónok alá érnek ráveti magát Feir-re, aki azonnal meghal. Ezután aktiválja két fénykardját, s lefejezi Darkot. Ezután a klón csukló-adóvevőjén tájékoztatja az ottmaradottakat, hogy legyőzi a Jedi vezérüket. Shaak Ti elindul, hogy megküzdjön Grievoussel. Azt adja parancsba a katonáinak, hogy folyamatosan hívják, s ha nem válaszol, hívjanak erősítést és induljanak utána. A mester elindul. Elérkezik egészen addig a piramisig, ahol Poggle leszállt. Meg is találja a GEonosit, s rászegezi a fegyverét. Grievous azonban hátulról ráront. A küzdelem sokáig tart, Feljutnak közben egészen a templom tetejére, ahol Grievous lefegyverzi Shaakot. Undorítóhan röhög-köhög egy sort, majd megbilincselteti a Jedit.

Clone Mission

Mikor a mester már nem válaszol a klónok hívásaira, ketten bemennek a hajóba, hogy kapcsolatba lépjenek a flottával. Ám ekkor az erdőből kommandódroidok törnek elő, akik gránátokkal és aknavetőkkel felrobbantják a hajót. A klónok így magukra vannak utalva. Miután legyőzték a droidokat, Shock parancsnok úgy dönt Shaak Ti után mennek. Az erdőben ismét droidokkal találkoznak, majd megpillantják Grievoust is, akivel megküzdenek. Ugyan elvesztenek három klónt, de a tábornok tele lesz sötét golyónyomokkal, és inkább menekülőre fogja a dolgot. Ám az erdő mélye felé halad, teljesen másfelé, mint ahonnan Shaak Ti utoljára válaszolt. 

A klónoknak dönteniükk kell - amibe ugyebár nem a legjobbak - és úgy döntenek, hogy a jedi után mennek. Hamarosan el is érnek ahoz a templomhoz, ahol fogva tartják. Itt azonban megint csatározás kezdődik, ahova Grievous újra belép, droiddokkal az oldalán. Az összecsapás látványos, a veszteségek egyre súlyosabbak. A csata hevében. Grievous fogja Shaak Tit és beviszi a droid csapatszállítóba. A klónok utána - de már késő. Grievous elmegy.

A csata vége

Poggle kihasználja csata hevét, s szépen elindul a hajója felé, amivel idejött. Shock azonban észreveszi miben sántikál, s embereivel átvág a droidok sorain. Végül elintézik Poggle testőrségét - két komandódroidot - s a fegyverüket a Geonosira szegezik. Megfenyegetik a droidokat, hogy ha nem kapcsolják ki magukat, akkor Pogglenak vége. Erre a hülye droidok mit tehetnének? Követik azt amit beléjük tápláltak: a parancsnokot védeni kell. Miután a gépek ezt megvitatták, szépen leállítják magukat. A klónok értesítik a Köztársaságot a fejleményekről, majd a parancsuk alapján felszállnak, és belépnek a hiperűrbe - Poggleval ugyan, de Shaak Ti nélkül. 

 Összegzés

Nos, először ezt a részt úgy terveztem, hogy csak klónok mennek a Yavin negyedik holdjára, ám mivel ők csak parancsokat teljesítenek, ezért ez nem lett volna logikus. Tehát kell egy jedi. De mivel klónos részt ígértem, ezért a jedi nem lett volna olyan jó ide. Úgyhogy a jedinek el kellett tűnnie. Először rejtőzködést akartam, de utána ez jobbnak tűnt. Hamarosan pedig jön a Prison Break!

Értékelésetek:86%

 

A bejegyzés trackback címe:

https://clonestories.blog.hu/api/trackback/id/tr261655898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wilwarin · http://www.gportal.hu/elfportal 2010.01.09. 15:22:04

Szuper rész lett! Nagyon tetszik, hogy egy olyan Jedi szerepel benne, aki eddig nem volt az animációs sorozatban :) Shaak Tit amúgy is kedvelem. És a klónok is jók, 92%

kav12 2010.04.30. 15:49:36

(Talán) ez az egyetlen olyan rész, ami nem nagyon tetszett nekem, mivel csak egy jedi ment Grievous után. Jó-jó, tudom, hogy klónos részt akartál, de akkor is... jaa! most gondoltam vissza! Először Poggle után mennek, és Grievous később csatlakozik. De nekem valahogyan nem jött be. És Poggle miért Grievoust hívja? Tudja, hogy milyen... Miért nem magát, Dookut? Bocsi, hogy leviszem, de nem muszáj figyelembe venni az én értékelésemet :(
79%

kav12 2010.04.30. 16:05:18

ja, és majd elfelejtettem xĐ én is csináltam egyszer ilyet, az egyik részembe, hogy köztársasági hajóval menekül el Doku asszem... vagy grivi.

SuperGalaxys · http://clonestories.blog.hu/ 2010.05.07. 06:31:45

@kav12: Ha nem Grievous menne, nem lenne Prison Break ;)
süti beállítások módosítása