Saját 2. évad 3. rész: Return to Aridian

SuperGalaxys

Itt van a haramdik rész. Mit szövegeljek? :P

Stratégiai bolygó! Miután az Aridiannal folytatott tárgyalás

kudarcba fulladt, a bolygó a Szeparatistákat támogatta.

Azonban kulcsfontosságú fekvése miatt Palpatine nem

mond le a rendszerről, így Anakint és Obi-want küldi a bolygó megszállására.

A Szeparatisták is készülődnek a védésre, és míg a bolygón Nute Gunray,

az űrben Trench admirális vezeti a seregeket...

Készülődés

Az Aridian fölött egy hatalmas Szeparatista flotta áll. Hat MUnificent-osztályú fregattból, két Recusant-osztályú rombolóból, és három Lucrehulk-osztályú anyahajóból áll. Az egyik Recusant hídján egy taktikai droid áll, és hologrammon beszél Trenchcsel. A pókszabású azt mondja, hogy kieszelt egy tökéletes tervet, mivel nem engedhetik, hoyg a Köztársaság átjuthassona  blokádon, mivel "őszintén szólva nem bízik Nute Gunray hadvezéri képességeiben". Most őt látjuk, ahogy a taktikaival beszél hologramon egy közeli rendszerben. Elmondja, hogy a flottájuknak a bolygó fölött egyenes vonalban kell felállnia, és hagyniuk kell, hogy a köztársaságiak áttörjenek középen. Mikor azt hiszik, hogy győztek, Trench is megjelenik az erősítéssel, és az így bekerített flottát gyorsan el tudják intézni. 

Anakin és Obi-wan a Resolute hídján állnak. A cirkáló éppen a hiperűrben száguld. Ekkor Yuralen lép melléjük, és azt mondja, percek múlva megérkeznek Aridian fölé. Obi-wan megjegyzi, hogy szerinte a vadászokkal törjenek át minél gyorsabban a Szeparatista flotta közepén, aztán menjenek a cirkálók. Anakin mondja, hogy már indul is a hangárba az Arany századhoz. Ekkor az egyik pilóta elkezd visszaszámolni öttől, és mikor egyhez ér, a hiperűr csöve fehér csíkokká bomlik szét.

Csapda

A köztársaságiak kilépnek a hiperűrből. Obi-wan hátraszól a tiszteknek, hogy értesítsék, amint lőtávolba érnek. Ezután megszólítja Anakint, aki tudatja vele, hogy most szállnak fel. Mikor ő beszél, a pilótafülkéje belsejéből látjuk. Hamarosan megjelennek a keselyűk, ANakin folyamatosan szedi le őket. Eközben Trench hologramon szól az Aridiani csatát irányító taktikai droidnak, hogy feláldozhatnak egy-két cirkálót, hogy a köztársaságiak azt higgyék, győztek, mikor csapdába esnek. Erre az egyik konzolnál a droid rémülten felkiált, hogy "Feláldozni?" És összenéz a társával. Anakinék épp az egyik fregattot támadják. Az ágyúk uygan kilőnek néhány vadászt, de a nagy részük épségben átjut, és Anakina  bombázókkal elintézi a fregattot. Ekkor szólnak OBi-wannak, hoyg lőtávolba értek. A jedi szól egykori padawanjának, hogy megtámadhatja a Recusantot, ők fedezik. Anakin egy "Értettem"-mel felel, majd utasítja az Arany századot, hogy szoros alakzatban kövessék a szepi flotta közepére.Néhány keselyű veszi őket üldözőbe, akik le is zsednek néhány gépet, de a köztársasági fregattok megsemmisítik őket. Obi-wan kiadja a parancsot a teljes tűzre. Anakin hasonlóan parancsol. A szeparatista rombolót hamarosan kék lézertöltények lepik el, és ekkor Anakin kiadja a tűzparancsot, mire a protontorpedók sorozatos felrobbanása a pusztulásba taszítja a gépet. A másik ahjón a taktikai droid szól Trenchnek, hoyg a Köztársaság átjut rajtuk. A harch admirális, aki már a hiperűrben halad, azt mondja, már közeledik.

Obi-wan tüzelve halad a cirkálóival a flottán támadt lyuk felé, közben még egy szeparatista fregattot szétlő. Hamarosan át is ér a szeparatista flotta mögé, Anakin vadászaival, és három fregattjával együtt. Obi-wan és a legéynsége ujjong, ám ekkor egy tiszt jelenti, hogy négy szeparatista fregatt, és Trench parancsnoki hajója közeledik. (Fade out)

(Fade in) Trench cirkálója kilép a hiperűrből. A harch kiadja a parancsot, hogy szálljanak fel a vadászok. MEg si történik, és a droidok áradata elkezdi megsemmisíteni a köztársasági vadászokat. Anakin és Obi-wan megpróbál dacolni, de Trench torpedókkal szérlövi mindhárom köztársasági fregattot, majd az egész szepi flotta egyesével megsemmisíti a Venatorokat. Anakin azt mondja, tud velük dacolni, de Obi-wan parancsot ad. Anakin végül leszálla Venatorra, és még mielőtt a szeparatisták teljesen bekerítették volna őket, meglógnak, de csak ez az egy cirkáló, meg az Acclamator élte túl a küzdelmet.

Mit tegyünk?

Trench épp Dookuval beszélget. A gróf affelől érdeklődik, hogy ment Aridian védelme. TRench admiráliy beszámol arról, hogy szétszedte a köztársasági flottát, alig két hajó csúszott ki a markából. Hozzáteszi, hogy kémei szerint a köztársaságiaknak nincsen három órányi hiperűrútnál közelebbi flottájuk, addig pedig könnyűszerrel újraszervezheti a flottáját. Dooku elmosolyodik, és megjegyzi, hogy Trench ezúttal is remek munkát végzett, mint már sokszor máskor, azzal bontja a kapcsolatot. Trench leül a kapitányi székbe, és kiadja a parancsot a hajók rendszereinek újratöltésére.

Eközben Obi-wan és Anakin elkeseredetten próbálkoznak valami új tervet kidolgozni. Minden hiába, túl kevesen maradtak. Windu is részt vesz a beszélgetésben hologramon, keresztül, és ő azt mondja, hogy három standard óra múlva ott tud lennia  flottájával. Anakin azonban nem szeretné megvárni Windut, mert ki kéne használni, hogy a szepi flotta szét van zilálva. Obi-wan azt mondja, hoyg még ha át is rohannának rajtuk, az ágyútüzüktől zuhanhatnának a bolygóra. Anakin ekkor felkiált, hogy hát persze! Zuhanás! Obi-wan megszólal: "Hadd találjam ki: van egy őrült, Anakinos terved." Anakin bólint, amjd mondja Windu mesternek, hogy induljon el feléjük, ő tudja a módját, hogyan győzhetik le Trenchet.

Az Aridian fölötti flotta újjászerveződött, most a hajók viszonylag sűrűn állnak, ék alakzatban, hogy egy pontba tudják koncentrálni a tűzerejüket, ha a köztársaságiak újra támadnának. Trench elégedetten hajlítgatja pálcáját, mikor a taktikai droidja szól, hogy egy köztársasági cirkáló közeledik feléjük. Trench feláll, és kijelenti, hogy tudja, kivel van dolga. Azt mondja, tájékozott a taktikák kapcsán, és arra gondol, hoyg Anakin Skywalker olyan taktikát fog alkalmazni, mint a Ryloth felett tette Mar Tuuk ellen, ezért szól a droidoknak, hogy készüljenek a manőverezésre, arra az esetre, ha a cirkáló beléjük akarna jönni. Ekkor megérkezik Anakin. Obi-wan ezúttal nincs mellette a hídon. A jedi azt mondja, kormáynozzák magukat a szeparatisták fölé, majd gyújtsák be a hajtóműveiket, és kezdjenek el menni a flottájuk közepébe. A manőver megtörténik. Trench még elégedett, mert azt hiszi, ismeri a taktikát, ezért sikeresen kitér előle. Anakin ekkor azt a parancsot adja, hogy kapcsolják ki a hajtóműveket, és bízzák magukat a bolygó tömegvonzására. A cirkáló ekkor megáll, de nem sokáig, mert az Aridian gravitációja maga felé húzza. Trench ilyenre nem számított, ezért rést nyit a flottáján, hogy ne ütközzön beléjük a hajó. Ekkor azonban megkapja a hírt, hogy egy másik hajó is közeledik. A harch ekkor felfogja mit tett: szabad utat adott a köztársaságiaknak a flottája közepén. Obi-wan az Acclamator hídján teljes sebességet rendel el. Trench kiadná a tűzparancsot, ekkor azonban megjelennek Windu cirkálói, akik tüzet nyitnak az admirálisra. A pókszerű lény már valósággal felrobban, és mivel a köztársasági szállító már átjutott, és mert a köztársaság túlerőben van, elrendeli a visszavonulást. Anakin felhívja OBi-want a mester azt mondja egykori tanítványának, hogy fel nem fogja, hogy juthatnak eszébe ilyen őrült, de hatásos módszerek. Anakin elvigyorodik, és azt mondja, ehhez olyan tehetség kell, aminek egykori mestere sosem lesz birtokában. Obi megjegyzi, hogy "Talán igazad van." Az utolsó képben a bolygó felé szálló Acclamatort látjuk.

"Pont mint Rájlot!"

Jól van, tudom, hoyg ez a rész kísértetiesen hasonlít egy másik részhez az igazi sorozatból, de volt két jó ötletem két stratégiára, és hát van ez az alapsztori, amibe ezeket könnyen be lehetett iktani. Kérlek, úgy értékeljetek, hoyg ezt ne nagyon nézzétek... Vagy nekem mindengy :P

Értékelésetek: 90%

A bejegyzés trackback címe:

https://clonestories.blog.hu/api/trackback/id/tr262351572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kav12 2010.10.06. 20:33:57

Sziaaa!!! :Đ
Nekem nagyon tetszett a rész... most nem tudnék sok mindent hozzáfűzni, és én elhiszem azt, hogy nem a Rájlot alapján írtad meg a részt, hanem a saját elképzelésed szerint :P Nekem amúgy tetszett :)
90%

SuperGalaxys · http://clonestories.blog.hu/ 2010.10.07. 06:13:53

@kav12: Értékelés elfogadva! Értékelés bejegyezve! XD

kav12 2010.10.07. 20:02:01

Ja, még csak tegnap mondtam :Đ Boldog születés napot Clone stories!

SuperGalaxys · http://clonestories.blog.hu/ 2010.10.09. 08:04:39

@kav12: A Clonestoriesnak csak 27-én lesz a szülinapja, hetedikén nekem volt XD

kav12 2010.10.09. 09:01:00

@SuperGalaxys: húúú-húúú-húú!!! de hülye vagyok xĐ Pedig tudtam :O Akkor miért írtam? xĐ xĐ xĐ nem baj :P akkor is!!!!
Boldog születésnapot Clone Stories!!! xĐ

SuperGalaxys · http://clonestories.blog.hu/ 2010.10.09. 09:16:12

@kav12: Sőt, csak november 27-én! XD XD de azért köszi :P

kav12 2010.10.10. 09:08:54

Nah, hogy ma is írjak ide :P Boldog születés napot!!!
(nyugi, felfogtam, hogy mikor van :P)

zilllosarkany 2011.03.15. 15:18:04

húúúúúúúúúh, ez naon jó rész, főleg a trencses rész ... am ez a tömegvonzásos dolog fizika órán pattant a fejedbe??? XD XD XD
98%

SuperGalaxys · http://clonestories.blog.hu/ 2011.03.15. 15:36:32

@zilllosarkany: Nem xP Csak a Star Warsban soha nem veszik számításba a gravitációt (kivéve S02E02), szóval itt most megmutattam, hogy hogyan lehet kihasználni a negyedik erőt a hadviselésben :P:P:P
süti beállítások módosítása