Saját 2. évad 8. rész: Seeing the Future

SuperGalaxys

Már nagyon vártam, hogy elolvashassátok ezt a részt, és végre itt az alkalom! Remélem élvezni fogjátok, és írtok róla véleményt :P

Pillantás a jövőbe

"Attól még, hogy valamit valaminek hiszel, lehet, hogy egészen más."

Ass’ hessian még mindig szabadlábon! A kitűnő trandoshi tábornok ezúttal a Peremvidékre utazott, hogy eltűnjön az őt kereső jedik elől. Új búvóhelyéül a Mustafart választotta, a kietlen lávabolygót, és itt egy bányászállomáson húzta meg magát. Eközben Anakin Skywalker és padawanja, Ahsoka Tano a Mandalore bolygóról tart vissza a háborúba…

 

Álom és intézkedés

Egy jedi-komp száguld a hiperűrben. A belsejében, a pilótafülke mögötti szobában, kétoldalt egy-egy ágy van felállítva. Az egyikben fekszik Ahsoka, és igencsak rosszul alszik, mivel forgolódik, és motyog magában. Elmosódott szélű képként látjuk az álmát. Anakint látjuk egy lávabolygó lávafolyóján sodródva egy kis platformon, ami nt wegy képernyőn nem látható alakkal vív éppen fénykardpárbajt. A következő képen azt látjuk, amint elrugaszkodik a platformról, és repül a szárazföld felé, azonban a láthatatlan ellenfél fénykardja leszeli a bal karját, és két lábát, mire ő a vulkáni hamuba hullik… Ezután azt is láthatjuk, ahogy teste lángra kap, és a hatalmas fehérségbe vész… Ahsoka ekkor felriad. Gyorsan kikászálódik az ágyból, egy fehér köpeny van rajta. Kisétál a pilótafülkébe, és nézi a hiperűrt. ekkor mestere is melléje lép, és a vállára teszi a kezét. „Mi a baj, Szájas?”, kérdi tőle. „Semmi…”, válaszolja Ahsoka lesütve a szemét.

A következő képen az látjuk, amint a kamera a Jedi Templom épülete felé közelít. A kommunikációs központban ismét egy csomó jedi gyűlt össze. A holoasztalon Plo Koon, Kit Fisto, Luminara Unduli és Ki-Adi Mundi hologramja látszik, míg a Jedi Tanács többi tagja rendesen jelen van. Ki-adi megszólal: azt mondja, hogy a hírszerzés megerősítette, hogy Ass’ hessian a Mustafaron van. Windu erre azt mondja, hogy akkor haladéktalanul oda kell küldeniük valakit. Kit Fisto azt mondja, hogy gyorsan kell cselekedniük, mert az a gyík egy pillanat alatt kislisszanhat a markukból. Yoda mester Luminarához fordul, és azt mondja neki, menjen ő, mivel ő van legközelebb a Mustafarhoz. A jedi nő bólint, majd a hologramja eltűnik. Plo Koon azt mondja, hogy Ass’ hessian elfogása nagy győzelem lenne, mivel most Grievous után talán ő a legveszélyesebb a szárazföldi csapataikra nézve.

Egy Mustafari bányászállomás irányítótermében Ass’ hessian áll. A mögötte lévő holoasztal hirtelen aktiválódik, és megjelenik rajta Dooku gróf hologramja. A gróf azt mondja Assnak, hogy Sidious nagyúr értesítette róla, hogy a Köztársaság felfedezte a rejtekhelyét. Ass erre azt mondja, hogy azoknak a gyáva férgeknek mindenük a kémkedés. Szerinte már rég megnyerte volna a háborút a Konföderáció, ha a nyamvadt köztársaságiaknak nem lenne az a vacak hírszerzésük. Dooku azt mondja, hogy a Hírszerzés likvidálása majd a következő lépés lesz a háborúban, először azonban most az a legfontosabb, hogy Hessian biztonságban legyen. Ezért Dooku azt mondja a trandoshinak, hogy odaküldi hozzá az új tanítványát. Egy csuklyás alak holoképe jelenik meg mellette. Ass azt mondja, vigyorra húzódó szájjal, hogy méltányolja, hogy a gróf nagyra becsült tanítványa egy ilyen félreeső bolygóra is eljön a kedvéért. A gróf erre azt mondja, hogy a tanítványa számára ez hazatérés.

Elfogás és mentés

Luminara vadásza kilép a hiperűrből Mustafar mellett. A vadászgép kiálla  hiperűrgyűráűből, majd elindul a bolygó felé. Luminara azt mondja droidjának, Artwelwenek, hogy vigye a megadott koordinátákhoz. A droid csipog néhányat, majd a vadász elindul a bolygó egy pontja felé. A gép hamarosan belép a légkörbe, és elindul egy fekete állomás felé. Egy lávakitörés olvadt cseppei tartanak az építmény felé, ám leperegnek a pajzsburájáról. Luminara gépe gond nélkül áthatol a védelmi energiamezőn, és leszáll az egyik leszállóplatformra. Kiszáll a gépből, majd odaszól droidjának, hogy vigyázzon rá. Az asztrodroid csipog néhányat. Luminarát hátulról látjuk, amint elindul az állomás felé, ám ekkor hirtelen megrázkódik a talaj. A jedi hátranéz, és azt veszi észre, hogy a vadászát a droidjával együtt egy láthatatlan erő húzza a láva felé. nem tudja megakadályozni, és az egész elfogó vadász beleveszik a lávába. Ekkor a gép helyén megpillant egy csuklyás alakot. „Te meg ki vagy?”, kérdezi Luminara. „Az utolsó ember, akit megismersz életedben!” Mondja az alak, és kiereszti vörös fénykardját. Luminara is hasonlóan tesz saját zöld fegyverével, és összecsapnak. A párbaj gyorsan véget ér, mert a titokzatos csuklyás alak kicsavarja Luminara kezéből a kardot, majd fojtogatni kezdi. A jedi nem tud mit tenni. „Lehet, hogy többet érek veled, ha elfoglak.”, mondja a sötét jedi, de Luminarát továbbra is a levegőben tartja.

Anakin és Ahsoka hajója továbbra is a hiperűrben száguld. Ahsoka ül a pilótafülkében, mikor Yoda mester hívása érkezik. Az agg mester üdvözli a tanítványt. Ekkor lép be a pilótafülkébe Anakin, és megkérdezi Yoda mestert, hogy mi okból hívta őket. A jedi mester azt mondja, hogy Luminara mesterrel megszakadt a kapcsolat, mikor Ass’ hessiant akarta elkapni a Mustafaron. Mivel Anakinék vannak a legközelebb, ezért Yoda őket kéri meg, hogy szabadítsák ki Undulit. Anakin azt mondja Ahsokának, hogy keresse ki a csillagtérképből a bolygót, és táplálja be az adatokat a hiperhajtóműbe. Ezután újra Yodához fordul, és azt mondja, hogy még nem hallott Mustafarról. Yoda azt mondja, egy kis bányászbolygó a peremvidéken. A felszínén lávatengerek és tűzhányók vannak. Ahsoka erre felfigyel, és egy pillanatra abbahagyja a gépelést, majd felnéz a monitorról. Anakin épp megszakítja a kapcsolatot, majd megkérdezi Ahsokát, mi a baja. A togruta lány azt mondja, semmi, és lesüti a szemét.

Anakinék hajója kilép a hiperűrből a Mustafar felett. A jedi azt mondja a padawanjának, hogy futtasson éle egy rendszer-analízist. A lány bólint, majd elkezdi betáplálni a parancsokat. Kis idő múlva megszólal. Azt mondja, hogy egy hiperűr-gyűrűt érzékel bolygó körüli pályán, ami Luminara mester vadászától származik. Anakin azt mondja, hogy keresse meg Luminara jeladóját. Ahsoka bólint, és azt mondja, megvannak a koordináták. Anakin elindul arrafelé. Hamarosan meg is érkeznek az állomáshoz, és leszállnak annak leszállóplatformjára. Kilépnek a gépükből, körülnéznek. Ahsoka aggódva tekint körbe, mikor hirtelen meglátnak egy csuklyás alakot, aki épp eltűnik az egyik bejáratban a kettő közül, és bezárja maga mögött az ajtót, mielőtt a jedik utolérhetnék. Anakin dühösen támaszkodik neki a fémlemezeknek. Azt mondja padawanjának, hogy induljon el a másik irányba, és keresse meg hessiant, ő pedig addig megnézi ki ez a csuklyás alak. Ahsoka nem akarja, hogy különváljanak, mondván, hogy az alak nagyon veszélyes lehet. Anakin azt mondja, hogy ha hessian észreveszi, hogy az az alak nem tér vissza hozzá, akkor elmenekülhet, de ha Ahsoka megtalálja előbb, akkor nem tud mit tenni. Ahsoka végül beleegyezik, és elindul a folyosón. Anakin elkezd a fénykardjával lyukat vágni az ajtóba. Miután belép, láthatjuk, hogy padawanja valójában csak elrejtőzött a járatban, és utána indul.

Harc

Anakin hamarosan megérkezik egy hatalmas verandára, melyet oldalról a lávatenger határol. Ekkor megpillantja Luminarát is, és el is indul felé, ám ekkor Dooku tanítványa hátulról megpróbál lesújtani rá. Anakin védi a csapást, és visszatámad az alakra. Ő is remekül védekezik, és nem tudják eltalálni egymást. A párbaj egyre csak fokozódik, míg végül a tanítvány a korláthoz löki Anakint, és Sith-villámaival megbénítja ellenfelének robotkarját. Ezután már készülne lecsapni rá, ám ekkor megjelenik Ahsoka, és majdnem leszúrja hátulról. A sith tanítvány azonban időben reagál, és hárítja a csapást. Anakin megkérdezi Ahsokától, hogy mi történt hessiannal. A lány azt mondja, hogy őt már elintézte. Közben Anakin keze is újra elindul. megfogja fénykardját, és rátámad a sötét jedire. Az már nehezen boldogul két ellenféllel, így inkább elrúgja Ahsokát, és felugrik az egyik szellőzőhöz. A két jedi leereszti fénykardját, Anakin fölsegíti tanítványát.

Eközben, Ass a parancsnoki központból figyeli, amint a két jedi elkergeti védelmezőjét. Megsimogatja állát, és azt mondja, hogy ez megnehezíti a dolgokat. Kikapcsolja a holoasztalt, és megfog egy pisztolyt, majd elindul a veranda felé. Anakinék épp kiszabadítják Luminarát, mikor kibiztosítja a sugárvetőjét, és a jedik felé szegezi. Azok kieresztik fénykardjukat, ám hessian gúnyosan nevet. Azt mondja, hogy ne nagyon próbáljanak védekezni, mivel a végén még meghúzza a ravaszt. Hozzáteszi, hogy a jedik feje fölött lévő csövekben igencsak gyúlékony gáz van, mely, ha kifolyik, akkor elég kellemetlen következményekkel járna ilyen tüzes környezetben. „Tehát szépen tegyék le a fegyvert!”, fejezi be végül. Anakin odaszól Ahsokának. „Nem úgy volt, hogy őt már elintézted?” Közben a hangárban a tanítvány beugrik az egyik kompba, és felszáll. Ahsoka éppen magyarázkodik. Azt mondja, hogy majdnem igazat mondott. Hirtelen az Erővel megragadja hessiant, és a láva felé hajítja. Az utolsó leadott lövését Anakin hárítja el. A trandoshi csak zuhan, zuhan a láva felé, és semmi nem mentheti meg… A mustafari tanítványon kívül. Az erőtől kapott ügyességével úgy kormányozza a gépe, hogy Hessian pont a rámpára essen. Ezután a rámpa lecsukódik, és Anakinék látják, amint a komp elszáll. Ahsoka megjegyzi, hogy „Már megint megszökött…”

A következő képen azt látjuk, hogy a jedik kompja elhagyja a bolygó gravitációs mezejét. Ahsoka vezet, Anakin mos lép be mögé. Azt mondja, Luminara mester állapota stabil, és fel fog épülni. Beül az egyik ülésbe, és átveszi a kormányt. Megkérdezi Ahsokától, hogy miért volt ilyen furcsa a bolygón, és akkor is, mikor megkapták a küldetést. Ahsoka vonakodva bár, de bevallja, hogy azt álmodta, mestere el fog égni a lávában. Anakin szerint ettől már semmiképp sem kell félnie, mivel valószínűleg már nem is fognak ide visszatérni. (Mivel az álmok neki is kényes téma, nem szívesen beszél róla ugyebár…) Az utolsó jelenetben a hajó belép a hiperűrbe.

A jövő

Igen, elég nagy utalás volt a Sithek Bosszújára. (Komolyan, mit írjak ide? Nincs hozzáfűznivalóm.) Értékeljetek!

Értékelésetek: 87%

 

A bejegyzés trackback címe:

https://clonestories.blog.hu/api/trackback/id/tr192446550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kav12 2010.11.13. 18:22:01

Én!
Az elején én ezt az új tanítványt sokkal veszélyesebbnek képzeltem, mint azt, hogy már nem igazán bír két ellenféllel. Akkor Ventress is jobb volt :/ Mivel Ventress Luminarával és Ahsokával is leállt párbajra :/ És ez a trandoshan kezd olyan "gyáva" lenni, mint Grievous a TCW-ben. Azért mondom, hogy a TCW-ben, mivel ott nagyon lealacsonyítják :/
Tetszett amúgy a rész, a vége is, de nekem inkább az eleje jött be valahogy :/ Luminara :/
87%

kav12 2010.11.13. 18:24:34

Ha úgy vesszük, akkor ez egy négy részes sorozat (ami lehet, hogy még több is lesz? xĐ) Ass'hessianról :/

SuperGalaxys · http://clonestories.blog.hu/ 2010.11.13. 18:24:37

@kav12: Ne használj már ennyi :/-t, mert olyan, mintha egy hosszú webcím lenne a szöveg XD Amúgy bejegyezlek. És miért gyáva itt speciel Ass'hessian? Dooku új tanítványa kapta csak el XD

kav12 2010.11.13. 18:25:17

@SuperGalaxys: nem épp erre gondoltam, hanem az előző akcióira :P Am bocs a :/-kre :Đ

zilllosarkany 2011.06.23. 12:23:47

:/ a részben, ami a legjobban tetszik, az a képecskéje XD nem volt olyan rossz, csak másra számítottam :P azért tetszett és 88%
süti beállítások módosítása